My Posts

De juiste mondzorg – tips tegen een onfrisse adem

De juiste mondzorg – tips tegen een onfrisse adem

Vaak zorgen we goed voor ons uiterlijk; haren worden mooie gestyld, sommige mensen dragen make-up, mooie kleding etc. Maar ook de juiste mondzorg is daarin erg belangrijk want zeg eens eerlijk; we willen allemaal wel een perfecte smile hebben toch? Nou ik wel alleen merkte ik de laatste tijd dat ik een “klein probleempje” had, ik had namelijk weleens een onfrisse adem maar inmiddels heb ik ontdekt waar het aan ligt en dat dat met de juiste mondzorg opgelost kan worden. Beniewd naar hoe ik het heb opgelost? Ik deel vandaag mijn trucjes met jullie…

Eigenlijk was ik er al bang voor maar het gebeurde inderdaad ook: vanaf het moment dat ik meer eiwitten ging eten kreeg ik weer wat meer last van een onfrisse geur uit mijn mond. Heel vervelend, vooral als je kinderen ook nog eens roepen “mama je stinkt uit je mond”. Tijd voor actie dus!

Pakket

Ik kreeg een tijdje terug een pakket thuis gestuurd met allerlei producten van Oxyfresh voor de juiste mondzorg. Het pakket bestond onder andere uit een tongschrapper, tandpasta, mondwater, floss atributen en suikervrije snoepjes voor een frisse adem. Om eerlijk te zijn deed ik eigenlijk altijd alleen maar mijn tanden poetsen maar er moest nu echt meer gaan gebeuren dus dit pakket kwam als geroepen.

Andere tandpasta en tongschrappen

Ik ben gelijk de nieuwe tandpasta uit gaan testen en ik merkte dat ik gelijk een frissere adem leek te hebben maar goed dat heb ik vaker met tandpasta’s en vaak is dat “frisse” gevoel na 10 minuten weer weg. Ik heb ook besloten om eens de tongschrapper te gebruiken, mijn man had er al 1 en zei tegen mij: probeer eens een tongschrapper want die stank komt van de tong. Ik geloofde hem eigenlijk nooit totdat ik de tongschrapper (er zit ook een handig borsteltje op) ook ging gebruiken, ik zal niet teveel in detail treden maar er kwam toch een hoop “zooi” af, wit beslag IEUW!! Die gaan we dus voortaan dagelijks gebruiken…

Flossen, mondspoeling en suikervrije snoepjes als nood.

Mijn tandarts zegt altijd tegen mij “Kelly ga toch eens tandenstokers of floss draad gebruiken” en vaak deed ik dat een paar dagen om vervolgens weer te stoppen. Ik heb namelijk niet heel veel ruimte tussen de meeste van mijn tanden en ik gruwel ervan om dat te doen. Maar inmiddels heb ik een soort van raggetjes ontdekt die er prima tussen kunnen. Helaas heeft dat wel de eerste paar keer gezorgd voor bloedend tandvlees maar inmiddels is dat ook niet meer; mijn tanden hadden dat waarschijnlijk dus gewoon nodig…
Ook ben ik begonnen met de mondspoeling en dit zorgt er zeker voor dat ik langer een frisse adem heb. Wel is het zo dat ik na een paar uur, met name als ik iets eiwitrijks heb gegeten, zelf het idee heb dat ik weer wat uit mijn mond ga ruiken. Voor die momenten heb ik nu de suikervrije snoepjes die me weer een frisser en zeker gevoel geven.

Routine

Vroeger bestond mijn mondzorg alleen uit tanden poetsen met een elektrische tandenborstel. Inmiddels is het dus veel uitgebreider geworden met de tongschrapper, mondspoeling en raggertjes, en geloof het of niet; niet alleen mijn adem ruikt frisser ook mijn tanden lijken wat witter te zijn en dat is natuurlijk alleen maar fijn.
Wil je meer weten over een slechte adem? Kijk dan eens op bloedend tandvlees met onder andere tips wat je er tegen kunt doen.

Hebben jullie ook een vast mondzorg routine?

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...