hotspots hotspots voor kinderen

Ontdek Playmobil

Ontdek Playmobil

Mijn kinderen zijn gek op playmobil en stiekem ben ik er zelf ook enorm gek op. Je kan er zoveel mee bedenken en het stimuleert de creativiteit van de kinderen. Toen we een uitnodiging kregen voor de pers presentatie van Playmobil waren de kinderen helemaal door het dolle heen en gisteren was het dan zo ver…

Al vroeg in de ochtend vertrokken we naar Oud Valkeveen in Naarden waar de presentatie van playmobil zou zijn. Toen we daar aan kwamen werden we verwelkomt door de Super 4 figuren. Mijn dochter was gelijk enthousiast mijn zoontje was iets terug houdend en vond het heel spannend. Uiteindelijk brak het ijs en vond hij het helemaal geweldig en wilde zelfs nog even met 1 van de poppetjes alleen op de foto, elk ander figuur wat we daarna tegen kwamen moest hij even knuffelen.

play mobil

play mobil 1

De kinderen gingen gelijk op ontdekking en bekeken alle producten die op de verhoging stonden. Mijn dochter riep gelijk bij het zien van het huis “Mama die wil ik van Sinterklaas hebben” en mijn zoontje keek zijn ogen uit bij het piraten schip. Uiteindelijk hadden ze toch ook even tijd om te genieten van de geweldige cakejes die klaar stonden.

play mobil 2play mobil 4

Daarna was het tijd voor uitleg over Playmobil en werd de nieuwe collectie gepresenteerd. Ook werden er wat leuke weetjes verteld over playmobil:

 • Playmobil bestaat al meer dan 40 jaar
 • er werken maar liefst 80 designers aan Playmobil.
 • Het eerste figuur is ontstaan in 1972
 • De producten zijn made in Europe en worden onder andere gemaakt in Duitsland, Malta, Tjechië en Spanje
 • De inspiratie van playmobil komt onder andere voort uit kind verzoeken, zo is het cruise schip wat wordt uitgebracht bedacht nadat een kind een tekening heeft ingestuurd.
 • In 2014 is de serie SUPER 4 uitgebracht en in mei 2017 zal er een nieuwe reeks verschijnen.
 • Playmobil heeft inmiddels 5 thema parken onder andere in Duitsland, Athene, De VS en Malta.

Een aantal van de nieuwe producten die uitgebracht gaan worden of dit jaar zijn uitgebracht:

 • Pony park is uitgekomen in Januari
 • Thema politie is uitgekomen in februari
 • Thema Vakantie is uitgekomen in April
 • In Augustus komt er een geweldig cruise schip aan
 • In September komt er een prinsessen thema uit
 • Er komt een Porche (leuk voor de papa’s ???? )
 • Er komt een thema History aan met onder andere Romeinen etc.
 • Een luchthaven met luchthaven brandweer komt ook later dit jaar.

play mobil 3

play mobil 5

play mobil 6

Zowel voor jongens als meisjes komen er dus weer hele leuk dingen aan. En eigenlijk maakt het niet zoveel uit welke thema’s er komen want alles is voor zowel jongens als meisjes leuk vind ik. Zo riep mijn zoontje bij het zien van het ponypark waar mijn dochtetje stond te kijken “WOW Die is mooi” En mijn dochter riep bij de politie “Waaauuuww Vet”.

Waar ik zelf wel enorm naar uit kijk is de Playmobil History omdat ik het idee er achter heel leuk vind, zo kan je je kinderen wat leren over de geschiedenis. Ook de andere thema’s vind ik er heel gaaf uit zien en zijn erg leerzaam voor de kinderen. Ik vind playmobil echt geweldig speelgoed vooral voor de leeftijd van 4 tot + – 10 jaar maar ook voor de allerkleinste vanaf 18 maanden want daar heb e playmobil 1-2-3  voor.

Na de presentatie vertelde Marianne de Valck, onder andere ambassadeur van de Nederlandse Speelotheek, over het spelen bij kinderen, dit was ook erg interessant.
En uiteindelijk was het tijd voor de kinderen om lekker te gaan ontdekken in Oud Valkeveen en wat hebben ze er van genoten ???? Het was een top dag!
We zijn rond 14.00 gegaan omdat we graag  voor de files thuis wilde zijn, toen we thuis waren werd de goodiebag natuurlijk uitgepakt en speelde de kinderen met hun gekregen Playmobil, een leuk pakketje in het thema vakantie. Ook netflix heeft over uren gedraaid met de serie Super 4 ????

Zijn jouw kinderen ook gek op playmobil?

Liefs Kelly

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

3 Comments on Ontdek Playmobil

 1. Saskia

  4 mei 2016 at 15:10 (8 maanden ago)

  Ja leuk playmobil! Mijn vriend had nog veel playmobil bewaard en nu speelt ons zoontje er heel graag mee. Playmobil blijft leuk speelgoed.
  Saskia onlangs geplaatst…Gratis boodschappen van aprilMy Profile

  Beantwoorden

  • <!– #comment-##

  <!– .children

 2. <!– #comment-##

1Pingbacks & Trackbacks on Ontdek Playmobil

 1. […] had ik een pers event van Playmobil  en had echt zoiets van: hoe ga ik dit in vredesnaam doen? Maar uiteindelijk besloot ik een dag te […]

 2. <!– #comment-##

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...