Recepten, recepten ontbijt

Ontbijt met groenten

Ontbijt met groenten

Ik merk dat ik steeds creatiever wordt met het bedenken van mijn ontbijtjes. En soms komen daar best verrassende combinaties uit. Vandaag deel ik 2 x een ontbijt met groenten. Een ontbijt van pompoen-appel moes en een bloemkoolpap. Het klinkt misschien niet zo lekker en een beetje apart maar ik vind het echt heerlijk en het is ook nog eens super gezond.

Al eerder deelde ik deze smoothie bowl waarbij ik ook gebruik maakte van zonnebloempitten en amandelen. In deze receptjes heb ik ook zonnebloempitten en amandelen gebruikt, deze staan op mijn lijstje om regelmatig als ontbijt te eten.

Pompoen – appel moes

Je kan voor dit recept verse pompoen gebruiken maar ik gebruikte pompoen uit de diepvries.

Wat heb je nodig?

 • 85 gram pompoen
 • 1 appel
 • 15 gram zonnebloempitten
 • 25 gram amandelen

Hoe maak je het?

 • Doe een klein laagje water in een pan
 • Breng de pompoen aan de kook en voeg de appels toe
 • laat het een paar minuutjes koken tot de pompoen gaar is (diepvries pompoen is sneller klaar dan vers) en de appel zachter is geworden.
 • meng alles in je keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde massa
 • Laat het iets afkoelen of zet het in de koelkast en eet het de volgende dag lekker koud op (ook erg lekker!)
 • Serveer de moes met zonnebloempitten en amandelen en je hebt een heerlijk ontbijt met groenten.

Bloemkoolpap

Deze bloemkool pap klinkt misschien niet zo lekker maar het verbaasde me hoe lekker het eigenlijk was. Ik heb water gebruikt omdat ik momenteel even geen melk mag maar ik denk dat als je wel melk mag hebben dat het dan nog smaakvoller wordt.

Wat heb je nodig?

 • 85 gram bloemkoolrijst (verse bloemkool kan natuurlijk ook de bereiding is dan iets langer)
 • +- 100 ml water (of melk)
 • een halve appel
 • 15 gram zonnebloem pitten
 • 25 gram amandelen
 • kaneel

Hoe maak je het?

 • doe het water (of de melk) in een pannetje
 • Voeg de bloemkoolrijst toe en breng het aan de kook
 • voeg een halve appel in stukjes gesneden toe en kook deze mee tot deze zacht is voeg tegelijkertijd ook de zonnebloempitten toe.
 • Kook het een paar minuutjes tot alles zachter is.
 • Giet het teveel aan vocht af
 • Doe alles in je keukenmachine of mix het met een staafmixer fijn
 • Voeg wat kaneel naar wens toe en eventueel wat vanille.
 • Decoreer de bloemkoolpap met een stuk appel en wat amandelen. Eventueel kun je er nog wat extra kaneel over strooien.

Hou jij ook van ontbijt met groenten?

 

Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...