Als je bezig bent met afvallen of gezonder leven dan is het enorm belangrijk om ook goed te slapen. Wanneer je namelijk niet goed slaapt kan het zijn dat je hormonen uit balans raken en dat heeft natuurlijk weer effect op je levensstijl. Ik zelf sliep de laatste tijd ook wat slechter en vond het tijd worden voor actie! Hoe heb ik het opgelost? En wat voor tips heb ik voor je om beter te slapen? Ik vertel het je graag.

Misschien ken je het wel? Je slaapt wel maar toch heb je het gevoel wakker te zijn? Nou dat had ik tot een aantal weken bijna dagelijks en werd er zowat gek van. Ik werd ook dagelijks wakker met nekpijn en ik dacht: misschien wordt het tijd voor een nieuw kussen. Toen ik van Royal Health Foam de vraag kreeg om een nieuw kussen uit te zoeken zei ik daar natuurlijk geen nee tegen want misschien was dit de oplossing voor mij?

Zoektocht

Op de site van Royal Health Foam ben ik gaan zoeken tussen al de kussens en ik moet zeggen dat dat toch wel enorm moeilijk was om te kiezen. Er is een ruime keuze: van hard tot zacht, van laag tot hoog en zelfs buiklig kussens, dat laatste kan ik zelf niet meer sinds mijn auto ongeluk in 2011 dat viel dus af. Ik besloot uiteindelijk te gaan voor het Evolution Hoofdkussen . Dit kussen zou preventief werken tegen hoofdpijn klachten en nekklachten, iets wat ik eigenlijk standaard heb sind mijn ongeluk in 2011, ik wilde dus graag uit testen of het mij verlichting zou geven in klachten. Je kan kiezen tussen een laag en een hoog kussen omdat ik graag hoger lig koos ik voor de hoge variant.

Snelle levering / Wat vind ik er van?

De levering vanuit Royal Health Foam was super snel binnen 2 dagen had ik het kussen in huis. Het kussen was goed verpakt in een speciaal doorzichtige kussen tas. Toen ik het kussen had uitgepakt was mijn eerste reactie “goh hij is toch niet heel erg hoog?”, ik had namelijk het kussen wat hoger verwacht. Toch was ik enorm verbaasd toen ik er s’nachts op ging liggen. Het kussen vormde naar mijn lichaam en als ik op mijn zij ging liggen dan leek het kussen echt min of meer mee te gaan met mijn lichaam. Dit was ook weer de eerste nacht dat ik vaster sliep en ook echt door sliep: EINDELIJK! Ook mijn nek en hoofdpijn klachten waren in de ochtend een stuk minder dan normaal. Ik ben dus enorm tevreden met dit kussen en heel blij dat ik dit heb ontdekt. Ik moest wel enorm wennen aan het feit dat ik wat minder hoog lag daarom heb ik er wel nog een klein kussentje onder liggen zodat ik ietsjes hoger lig, ik ben nu eenmaal apart hihi 😉

Tips om beter te slapen

Als laatste wil ik nog wat tips mee geven om beter te slapen, misschien ken je ze al wel? Maar wie weet leer je ook wel wat nieuws?

  • Lees voor je gaat slapen een boek of luister naar ontspannen muziek maar laat de telefoon / tablet / computer links liggen door het licht kan het namelijk zijn dat je juist wakkerder wordt.
  • Leg apparatuur niet vlak bij je; straling kan er ook voor zorgen dat je slechter slaapt.
  • Zorg dat het op je kamer donker is; in het donker slaap je vaak beter.
  • Slaap bij voorkeur met het raam een stukje open; frisse lucht helpt bij het zuiveren van de lucht en kan er voor zorgen dat je beter slaapt. –> Sinds ik dat doe slaap ik veel fijner en wordt ik uitgeruster wakker.
  • Verminder stress: zorg er voordat je gaat slapen voor dat je even goed ontspant dit zorgt er voor dat je beter inslaapt.
  • Zorg voor een goed kussen en lekker matras: als je goed ligt zul je ook sneller en beter slapen. Bij Royal Health Foam hebben ze naast kussens ook onder andere matrassen en zelfs lattenbodems, bedden en bedtextiel.

Heb jij nog goede tips om lekker te slapen?

* dit artikel betreft een samenwerking. Echter zal ik ten alle tijde eerlijk zijn over mijn bevindingen.
Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge