My Posts

"Moet jij niet eens cardio training gaan doen?"

“Moet jij niet eens cardio training gaan doen?”

Dinsdag ochtend, de kinderen zijn naar school en ik hoef vanavond pas te werken dus besloot ik om lekker naar de sportschool te gaan. Het is lekker rustig en ik sta wat te rommelen met gewichten die ik aan de stang moet hangen als ik ineens hoor “Hé moet jij niet eens cardio training gaan doen om af te vallen”. Ik sta niet vaak met een mond vol tanden maar op dat moment was ik echt stom verbaasd!

Achter mij stond een vrouw, een jaar of 40 / 50 denk ik ? die net haar gewichtjes aan het pakken is om ook in het krachthok te trainen. Ik dacht: hoorde ik dat nu goed? Dus ik vroeg “Sorry wat zei u? “. Waarop ze antwoordde: “Ik zei moet je niet eens cardio training gaan doen om af te vallen, erg mag tenslotte wel wat af toch?”, ah ik had het dus toch goed gehoord! En ja ik weet dat ik er niet heel strak en geweldig uit zie in mijn legging en shirtje maar om nou zoiets te zeggen tegen een wildvreemde? Ik was echt stomverbaasd, en serieus ik wist even niks te zeggen, en dat heb ik echt niet vaak. Ik denk zeker niet dat mevrouw dat express deed maar erg tactisch was het niet, ik noem het liever erg lomp!

Mevrouw begon toen over haar dochter die niet afviel en toen op de crosstrainer is gegaan en ineens kilo’s af was gevallen. En ineens had ik weer moed om iets uit te brengen: “Nou mevrouw, dat is heel leuk voor uw dochter en ook heel goed van haar maar ik ben van mezelf al 25 kg afgevallen en ik weet wel wat voor mij wel en niet werkt maar bedankt voor uw opbeurende woorden. Oh en ik volg ook een  KRACHT trainingsprogramma daarbij doe je dus veel aan kracht en minder aan cardio.” Vervolgens wilde ze weten of ik dat programma vanuit de sportschool had gehad, hoe ik er aan kwam en wat ik dan precies deed. Ik heb toen het gesprek maar afgekapt want met lullen creeër je geen “summerbody” natuurlijk.

Vervolgens heeft ze elke stap die ik deed, elke oefening die ik deed en elk rust moment wat ik had uitvoerig geobserveerd waardoor ik juist nog harder ging trainen (hé elk nadeel heeft zijn voordeel ???? ). Voorheen zou ik snel weggelopen zijn om nooit meer terug te komen in de sportschool, maar gelukkig ben ik over die drempel al heen, tenslotte doe ik het voor mezelf!
MIsschien vind je het niet zo “schokkend” wat die mevrouw zei maar ik vond het toch wel vrij lullig dat ze zo’n opmerking maakte en daarmee dus min of meer suggereerde dat ik te dik ben? (ja oké ik heb nog wel te veel vet en ben niet de slankste). En daarnaast ook nog eens mij adviezen gaat geven terwijl ze er niet zelf werkt. Goed een trainer in de sportschool of mijn eigen coach mag me best wel feedback geven maar een wildvreemde die zomaar opmerkingen maakt over je lichaam en wat je moet doen? Tja dat vond ik toch wel apart! Van de andere kant heb ik nu misschien een nog grotere boost gekregen om door te blijven gaan want blijkbaar vinden anderen mij ook te “dik”. Goed dus dat ik de facebookpagina van Linda.lijnt  volg voor extra motivatie!
Overigens is er niks mis met cardio training hoor alleen ik hou meer van de kracht training gecombineerd met een beetje cardio. Maar uiteindelijk moet je datgene doen waar jij jezelf het prettigst bij voelt en wat je het langste vol kunt houden.

Heb jij weleens aparte opmerkingen gekregen in de sportschool?

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

9 Comments on “Moet jij niet eens cardio training gaan doen?”

 1. Krystle

  28 maart 2017 at 13:58 (13 uur ago)

  Nou ja zeg wat een lef om zoiets te zeggen! Snap niet waar ze zich mee bemoeit. Goed dat je er wat van hebt gezegd.

  Beantwoorden

 2. <!– #comment-##

 3. Suzanne

  28 maart 2017 at 13:46 (14 uur ago)

  Wat een onzin zeg, dat iemand zo reageert. Goed dat je van je afgebeten hebt.

  Beantwoorden

  <!– .children

 4. <!– #comment-##

 5. ellen

  28 maart 2017 at 13:27 (14 uur ago)

  Ik vind dat jij er hartstikke goed uit ziet Kelly! Goed gedaan, lekker je ding doen en krachttraining blijven volgen! Mensen zien niet hoeveel ‘effort’ jij al gestopt hebt in je workouts en dat je zoveel bent afgevallen.

  Lekker laten dus! Je bent TOP bezig! X

  Beantwoorden

  <!– .children

 6. <!– #comment-##

 7. tanjanh

  28 maart 2017 at 12:56 (14 uur ago)

  Shocking! Waar bemoeit dat mens zich mee….
  Lekker door gaan waar je mee bezig bent. Iedereen doet het op zijn eigen manier. Zelf zag ze er zeker als een topmodel uit??

  Beantwoorden

  • <!– #comment-##

  <!– .children

 8. <!– #comment-##

 9. Marjan

  28 maart 2017 at 12:46 (15 uur ago)

  Wat een flauwe opmerking zeg. Doe lekker waar jij je goed bij voelt. Aan de foto te zien, zie je er hartstikke goed uit in je workout gear. Ga zo door!

  Beantwoorden

  <!– .children

 10. <!– #comment-##

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...