Als het op hoepelen aan komt ben ik een echte jojo. Ik heb periodes dat ik wel hoepel en ik heb periodes dat ik niet hoepel. Eerlijk gezegd heb ik het nu alweer maanden niet gedaan en had ik mijn fitness hoepels inmiddels weer verkocht (oops). Toen ik las dat er een hoelahoep challenge aan zit te komen wil ik het toch weer oppakken. Maar waar is hoepelen eigenlijk goed voor? En wat is het verschil tussen de hoepels?

Toen ik las dat Robin Hoop een hoelahoep challenge gaat starten begin januari dacht ik: leuk! Maar ik moest natuurlijk eerst een nieuwe hoepel aanschaffen. Die heeft Robin ook voldoende in allerlei leuke kleuren en patronen. Bovendien zijn deze hoepels een stuk lichter dan de fitness hoepels die je kunt krijgen waardoor je ook weer wat meer mogelijkheden krijgt.

Waarom geen fitness hoepel?

Ik was er ook altijd van overtuigd dat een fitness hoepel het beste effect zou hebben voor mijn buikspieren maar eerlijk gezegd kreeg ik er vooral veel blauwe plekken door. Hierdoor loop je de kans dat je het sneller opgeeft. De hoepel hoeft helemaal niet zo zwaar te zijn om goed te trainen, dat heb ik inmiddels ook wel ervaren. Of ik nu train met een fitness hoepel of de hoepel van Robin Hoop ik voel mijn buikspieren toch wel. Alleen met de hoepel van Robin heb ik minder pijn (oké op spierpijn na dan) en nauwelijks blauwe plekken.

Waarom hoepelen?

MIsschien vraag je je wel af: waarom zou ik gaan hoepelen? Nou daar heb ik wel een aantal redenen voor:

  • Je krijgt sterkere buik-, been- en bil spieren
  • Een slankere taille
  • Het is super leuk: vooral als je het met iemand samen doet
  • Verbetering van je conditie
  • Verbetering van je spijsvertering
  • Verbetering van je houding

Welke hoepel?

Robin Hoop heeft voor verschillende niveaus hoepels. Ik heb er ook 1 mogen uitzoeken en koos voor een basis hoepel en heb daarbij ook nog een kinder hoepel voor onze dochter besteld. Er zijn verschillende hoepels te verkrijgen, in diverse leuke designs:

  • Basis hoepels (beginners)
  • Intermediate hoepels
  • Polypro hoepels (de geoefende hooper)
  • Kinder hoepels

Let op: kies niet voor een hoepel uit de speelgoed winkel. Deze zijn vaak heel erg glad en ook nog eens licht waardoor hoepelen enorm lastig wordt.

Hoe vergaat het mij?

De hoelahoep challenge is nog niet begonnen maar uiteraard ben ik wel begonnen met oefenen. Ik moet zeggen dat het toch wel weer even tegenvalt maar de aanhouder wint. Inmiddels ben ik druk aan het oefenen en lukt het me steeds beter en langer. Het lijkt wel ietsjes moeilijker dan met een fitnesshoepel maar dat kan ook komen omdat ik het natuurlijk al een hele tijd niet meer heb gedaan. Ook mijn dochter doet het steeds beter en begint er plezier in te krijgen.

Korting

Omdat het natuurlijk super leuk is om met een aantal van mijn volgers de hoelehoep challenge te gaan doen mag ik jullie een leuke korting aanbieden. Je krijgt namelijk 10 % korting als je de code HEALTHYKELLY33 gebruikt bij een bestelling op de site van Robin Hoop.
Volg ook alvast de facebook pagina van de hoelahoep challenge zodat je zeker weet dat je niks mist.

Ga jij met mij mee hoepelen?

* uitgelichte afbeelding is van shutterstock

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge