My Posts

Hoe gaan je goede voornemens wel lukken?

Hoe gaan je goede voornemens wel lukken?

En dan is het alweer 2017, een nieuw jaar!
Meestal gaat men dan ook goede voornemens maken waar ze enthousiast mee starten om vervolgens na 1 – 2 maanden weer te stoppen. Dat is nu verleden tijd want ik geef je tips hoe je goede voornemens WEL gaan werken!

Het is een grote trend om aan het einde van het jaar goede voornemens te maken de ene wil afvallen, de ander meer sporten, stoppen met roken of meer tijd voor jezelf nemen. Vaak lukt het je 1, 2 soms zelfs 3 maanden maar in de meeste gevallen zwakt het af en wordt er niks meer gedaan met de goede voornemens. Met deze tips ben je beter voorbereid en heb je meer kans op slagen.

Maak een plan en maak je voornemen concreet

“Ik wil afvallen” is 1 van de meeste goede voornemens maar erg concreet is hij niet. Want hoeveel wil je afvallen en hoe ga je dat doen?
Je kan in dat geval beter zeggen “mijn goede voornemen is om in 4 maanden tijd 5 kg te verliezen”. Hierbij is het ook erg belangrijk dat je doel realistisch is, natuurlijk is 10 kg afvallen in een maand een droom van velen maar erg realistisch is het niet. Je kan er beter voor kiezen om steeds een doel te stellen om de zoveel maanden
Ook als je een ander goed voornemen hebt is het belangrijk om hem concreet te maken. Wil je bijvoorbeeld meer tijd voor jezelf vrij maken zeg dan niet “ik wil meer tijd voor mezelf vrij maken” maar maak er een concreet voornemen van door bijvoorbeeld een bepaalde dag te kiezen waarop je 1 of 2 uur de tijd voor jezelf neemt.


Zoek iemand met wie je samen een goed voornemen kunt delen:

Als je samen met iemand een goed voornemen aangaat werkt dit vaak iets beter. Je kan elkaar op die manier motiveren en als je een wat mindere dag hebt kan je buddy je helpen je er doorheen te slaan. Vaak is het ook veel gezelliger om samen een doel te hebben en is er een soort van “competitie” je wil tenslotte niet falen en zien dat je buddy het wel goed doet toch?

Verzin geen smoesjes

Iets wat ik voorheen ook altijd deed was smoesjes verzinnen “ach voor deze keer kan ik wel een taartje pakken” “Ach joh dat opruimen komt wel” ¬†maar onthoud: van uitstel komt afstel. Het is juist zo belangrijk om je ritme te behouden om niet in oude gewoontes te vallen. Merk je dat je smoesjes gaat verzinnen? Roep dan de hulp in van een goede kennis die je weer op het juiste pad te krijgen.

Vertel anderen over je voornemens

Het is voor veel mensen lastig om hun goede voornemens te delen omdat ze bang zijn om te falen of wellicht schamen ze zich ervoor? Maar wanneer je je voornemen met anderen deelt kunnen ze je erop wijzen als je smoesjes gaat verzinnen of als ze zien dat je vervalt in je oude patroon. Vraag mensen om je er bewust van te maken als zij zien dat het weer “mis” gaat.

Vallen en opstaan

Dingen veranderen in je leven zal met vallen en opstaan gaan en kost ook vaak wat tijd. Maar als je je vasthoud aan je doel en je planning en denkt aan het gevoel wat het je zou brengen als je aan het einde van het jaar wel je doel hebt bereikt. Dan zal je je waarschijnlijk enorm trots voelen en denken “YES het is me nu echt gelukt”.
Gaat het een keer mis? Pak jezelf weer op en ga door!

Mijn goede voornemens

Zoals elk jaar heb ik ook goede voornemens. Ik ben de afgelopen periode weken weer iets aangekomen en die wil ik er weer af hebben door middel van gezonder eten en meer sporten. Daarnaast wil ik ook meer tijd vrij maken voor leuke dingen met mijn gezin en ook is mijn voornemen om nog veel meer leuks te doen met mijn blog.

Wat zijn jouw goede voornemens of doe je niet aan goede voornemens?

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...