My Posts

De eet en leefstijl van Rachel

De eet en leefstijl van Rachel

Vandaag deelt Rachel van Lafamiliab haar eet en leefstijl met jullie. Rachel heeft de eetstoornis anorexia gehad en verteld in deze rubriek hoe haar leven er nu uit ziet..

Kun je wat over jezelf vertellen?

Mijn naam is Rachel. Een moeder van 2 meiden van 12 en 13 jaar en ik ben getrouwd met Ronald. We hebben samen 2 bedrijven, een bouwbedrijf en een fotografie bedrijf. En naast al dit blog en vlog ik op http://www.lafamiliab.nl over van alles en nog wat.

Hoe ziet jouw leefstijl eruit?

Mijn leefstijl is iets anders dan bij anderen omdat ik een eetstoornis anorexia heb gehad en daar nu tegen aan het knokken ben. Klinkt een beetje raar, maar de anorexia is onder controle alleen het lichaam is echt kapot en hersteld ook niet zoals het zou moeten. Wij, ja wij, niet alleen ik maar mijn gezin ook, heeft dus dagelijks te kampen met mijn pijn en lichamelijke issue’s.

Heeft je levensstijl er voorheen anders uit gezien? Wat was er dan anders?

Voordat ik ziek werd om het zo maar even te zeggen zag mijn leefstijl er compleet anders uit. Heel veel activiteiten doen, lekker uit eten, sporten en af en toe een avondje uit. Nu gaat dat niet meer omdat ik niet ver kan lopen en ik slaap gemiddeld maar een uur per nacht dus veel energie is er niet altijd. Uit eten gaat niet omdat ik mijn voedsel niet meer binnen kan houden omdat het lichaam het niet accepteerd, dus even gezellig een restaurant in lopen en genieten is een no go hier.

Zijn er bepaalde voedingsgewoonten waar je rekening mee moet houden door bijvoorbeeld een allergie of ziekte. Of is er iets waarvan je zelf hebt besloten: dat wil ik niet meer zo?

Ik mag weinig of liever geen koolhydraten omdat mijn lichaam daar heel heftig op reageerd. Ik word bij gevoed met nutri drank maar eet daarnaast ook gewoon, althans dat probeer ik ondanks dat ik weet dat het er niet lang in zal blijven.

Wat eet je zoal op een dag?

Ik eet heel veel vis!! En de rest van de dag word aangevuld met de nutri drank. Savonds kook ik gewoon en eet ik gewoon mee mits er teveel koolhydraten in zitten dan eet ik wat anders.

Van welk voedingsmiddel kan jij geen genoeg krijgen en waarom niet?

Van vis en vlees!! Als ik een dag geen vis heb gegeten dan slaat mijn humeur meestal wel om en savonds wil ik wel een stukje vlees bij mijn eten.

Wat doe je zoal aan beweging? Of ben je het type dat helemaal niet houd van beweging?

Een paar jaar geleden sporten ik elke dag 4 uur maar nu is het meer zitten en niks doen omdat teveel bewegen mij teveel energie kost. Maar ik doe gewoon mijn boodschappen eigenwijs want ik ben geen persoontje dat stil kan zitten, en ik mis het trainen soms wel!

 

Wat wil je je kind(eren) graag mee geven als het aankomt op voeding en beweging?

Mijn kinderen eten gevarieerd en gezond maar eten ook rustig 1x per week pizza, bloemkoolpizza dat dan weer wel en een patatje eten ze ook gewoon. Mijn oudste dochter is fanatiek met voetbal en hardlopen en mijn jongste vind de bank meer dan genoeg beweging haha, maar ze loopt en fietst veel en dat vind ik ook goed.

Zijn er nog dingen die je graag kwijt wil?

Enige wat ik kwijt wil is te zeggen dat een goede gezonde voiding en voldoende beweging beter is voor lichaam en geest dan dieten en shakes nemen.

Bedankt voor je antwoorden Rachel. 

Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...