Ontspannen in bad, echt heerlijk vind ik dat! Maar wist je dat er nog een goede reden is om in bad te gaan? Calorieën verbranden doe je namelijk ook in bad. En nee ik lieg niet; er is zelfs een onderzoek voor geweest..

Aan de Britse Loughborough Universiteit in Leicestershire hebben onderzoekers het bad en het effect op ons lichaam onderzocht. Een groep mannen hebben ze plaats laten nemen in een heet bad. De volgende dag hebben deze mannen een half uur intensief gefietst. Wat blijkt? De mannen hadden allemaal naar het bad een lagere bloedsuikerspiegel dan na het fietsen. Het was maar liefst een verschil van 10 %! Ook zijn ze er achter gekomen dat je met het nemen van een bad maar liefst 124 calorieën per uur verband, dit is te vergelijken met een half uur lopen. Dat is nog eens leuk calorieën verbranden toch?

Wat ik me dan wel gelijk afvraag: hoe zou dit onderzoek zijn geweest bij vrouwen? Zal dat andere resultaten hebben opgeleverd? Of is het vergelijkbaar? Dat is dan weer jammer dat we dat niet weten.

Ontspanning en genieten

Ik heb helaas de pech dat ik geen bad heb. Als ik dan een keer in een hotel ben dan geniet ik juist extra van een lekker lang bad. Wat het dan helemaal af maakt is als de badkamermeubels ook nog eens een lust zijn om naar te kijken. Soms heb je hele saaie badkamers waarbij je snel bent uitgekeken maar gelukkig zijn er ook genoeg hotels waarbij wel veel aandacht is gestoken in de badkamer. Een lust voor het oog!

In bad gaan is voor mij echt ontspannen en genieten. En natuurlijk is het stukje calorieën verbranden mooi meegenomen al heb ik zelf niet het idee dat ik enorm veel verbrand heb na een weekendje in een hotel. Maar dat komt misschien ook omdat ik dan wellicht meer eet dan normaal dus dat uur in bad liggen zal voor mij niet veel uihalen…….

Heb jij een bad thuis?

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge