hotspots ontspanning, hotspots vakantie

Relaxen in Fontana Resort Bad Nieuweschans

Relaxen in Fontana Resort Bad Nieuweschans

Vorige week is mijn vakantie begonnen en om gelijk maar goed te starten ben ik vorige week maandag samen met mijn moeder naar Fontana Resort in bad Nieuweschans geweest. Mijn aller eerste ervaring met een wellness resort. Ik vertel je graag hoe deze eerste ervaring is geweest en of ik het een aanrader vond of juist niet..

Tja wellness, iets wat ik wel heel graag zou willen maar waarvoor ik gewoon te weinig tijd heb, of eigenlijk maak: want soms moet je er gewoon tijd voor maken. Toen ik pas geleden de vraag kreeg of ik zin had om te komen relaxen in het Fontana Resort dacht ik: dit is mijn kans! en zei dus volmonding ja.
Bij Fontana Resort is het overigens niet toegestaan om foto’s te maken echter heb ik in overleg met de directie voor openingstijd foto’s mogen maken.

Hotel

Het was maar liefst 2,5 uur rijden voor ons (ik ging samen met mijn moeder) en hoopte dat het meer dan de moeite waard zou zijn. Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen, werd alles uitgelegd, kregen we door dat we de dag erna een behandeling zouden hebben en werden uiteraard onze bandjes uitgereikt. We kregen 1 bandje voor het openen van de hotelkamer en ieder een bandje voor in het welness gedeelte om daar je kastje te openen maar ook bepaalde deuren. Ook werd er op dit bandje geregistreerd als je ergens wat te eten of drinken bestelde ideaal dus. Overigens kun je in het hotel als hotel gast gratis onbeperkt gebruik maken van water, thee en koffie in de gezellige lobby van het hotel.

Toen we op onze hotelkamer kwamen lagen daar onze badjassen en de handdoeken die we mee konden nemen naar de welness. De hotelkamer bestond uit een heerlijk opgemaakt boxspring bed, stoelen om op te zitten, een t.v, minibar en uiteraard een badkamer met een ruime douche (en rituals producten voor het ultieme relax gevoel!) en natuurlijk een toilet. Verder is er een föhn, een grote spiegel en bekertjes voor het spoelen na het tanden poetsen. Kortom: van alle gemakken voorzien, en ik kan je vertellen: de bedden liggen ook echt heerlijk.

Thermaalbad

Nadat we ons omgekleed hadden gingen we natuurlijk naar de Thermen, het wellness gedeelte. Fontana Resort beschikt over een thermaalbad, dit is een bad waar je in zwemkleding in gaat. Dit bad bestaat uit (genees) krachtig mineraalwater uit eigen bron. Het bad bestaat uit: zout, magnesium, jodium, bromide en is maar liefst 36 graden warm. Het water wordt wel eerst verdund met zoet water voordat het in het bad terecht komt anders is de concentratie veel te sterk en is baden onmogelijk.

In het begin als je in het water stapt dan denk je “poeh wat heet” maar dit went vrij snel. Het bad is buiten en bestaat uit verschillende massage stralen, 2 bubbel gedeeltes en een massage straat (waar je begint met een voet massage en zo iedere minuut door gaat naar het volgende totdat de massage straal je rug bereikt). Ook is er genoeg ruimte om te relaxen op een lig stoel, ze hebben zelfs in de badjassen tuin ook hangmatten om in te relaxen. Uiteraard kan je ook binnen lekker relaxen op waterbedden, lig stoelen of heerlijke banken.

 

Het advies is om de eerste keer maximaal 30 minuten in het bad te gaan en daarna minimaal 30 minuten te rusten in de rustruimte of buiten op een lig stoel. Dit hebben we dus ook gedaan en toen ik uit het bad ging voelde mijn lijf iineens 20 kilo zwaarder aan. Dit heeft te maken met de “gewichtloosheid” die je hebt als je in het bad bent. Als je gaat liggen kan je jezelf ook helemaal laten drijven op het water en helemaal ontspannen.

Sauna / Stoombad

Naast het thermaal bad beschikt Fontana Resort ook over een speciaal Stoombad. Hier gebruiken ze iedere keer een andere geur, de dag dat wij erin gingen hadden ze lavendel gebruikt: een heerlijke geur en zeer goed om alles los te laten komen. In het Stoombad ga je met badkleding.

Er is ook een apart saunagedeelte, dit gedeelte is ongekleed. In dit gedeelte hebben ze diverse sauna’s, rustruimtes en ook een zwembad (zonder mineraalwater) om in te ontspannen. Sinds kort hebben ze ook de beschikking over een panoarma bad. Dit is een bad buiten wat ook gevuld is met het mineraal water alleen mag je hier dus wel zonder badkleding in en is het in het aparte saunagedeelte. De reden dat ze dit hebben gedaan is omdat saunagasten hadden aangegeven het prettig te vinden als ze gewoon in het sauna gedeelte konden blijven en toch konden genieten van het bad zonder dat ze zich steeds om moesten kleden.

Restaurants

Het Fontana Resort heeft in de thermen 2 restaurants: de Sauna lodge in het sauna gedeelte waar je kunt genieten van diverse Tapas gerechten en Brasserie Bubbels in het gekleede gedeelte waar je ook diverse broodjes en andere lekkernijen kunt krijgen. Verder heeft het hotel ook een restaurant: waters of the world waar wij s’avonds hebben gegeten.

Waters of the world staat geregistreerd in de Lekker 500 en in de top 10 beste eetgelegendheden uit de provincie Groningen. Ik was dus heel erg benieuwd naar wat we konden verwachten. Naast lekker eten hebben ze er ook diverse wijnen en zelfs een heuse water kaart met diverse soorten water uit verschillende landen.
We kregen om te starten een broodje en een schaaltje met dingen die je op het brood kon doen. Daarna kwam er een amuse die ook verrukkelijk was. De keuze van de kaart is enorm en het kostte mij dus wel wat moeite om een keus te maken, uiteindelijk is het toch gelukt.

Als voorgerecht had ik een soort van kokossoepje met een gamba. Als hoofdgerecht had ik een visschoteltje met een soort van dikke soep wat erover werd gegoten en biologisch brood en mijn moeer had ook van allerlei lekkers. Maar foto’s zeggen vaak meer dan woorden toch? Dus bij deze het menu wat ik had en het menu van mijn moeder: beide echt heerlijk!

Ook het ontbijt de volgende ochtend was verrukkelijk en je kon van alles kiezen. Overigens wil ik Fontana Resort een heel groot compliment geven over de uitgebreide keus aan gezonde producten bij het ontbijt. Diverse gezonde brood soorten, noten, fruit, groenten etc. en als je had gewild kon je ook nog kiezen voor een gezond havermout ontbijtje wat ze apart voor je maakte (tegen bij betaling).

Massage

Nadat we lekker hadden genoten van het ontbijt en de spullen weer hadden ingepakt gingen we onze bandje omwisselen tegen een ander bandje met een groter kastje om je spullen in te bewaren, mijn koffer kon er perfect in. Daarna was het tijd voor onze massages: ik kreeg een detox massage mijn moeder kreeg een lichaamspakking.

Voordat ik de detox massage onderging werd er duidelijk uitgelegd wat er zou gebeuren. Ik zou een massage krijgen waarbij er ook cups gebruikt zouden worden. Er wordt gestart met een bindweefsel massage en vervolgens worden de cups gebruikt. Het doel van de detox massage is om reinigen en het stimuleren van de doorbloeding.

Ondanks dat de massage op sommige plekken best pijnlijk waren (vooral mijn benen en rondom mijn nek / schouders aan de rechter kant) vond ik het toch ook ontspannend het voelde daarna enorm goed. De vrouw die mij de massage gaf vroeg ook regelmatig of het wel ging en dat ik aan moest geven als ik het niet meer uit kon houden. Maar de 50 minuten waren prima te doen en ik voelde me daarna helemaal ontspannen.

Eerste ervaring

Mijn ervaring bij Fontana Resort was mijn eerste ervaring met een welness resort en ik moet zeggen dat het mij enorm goed is bevallen. Ik voelde me enorm ontspannen na deze dagen en kon weer helemaal uitgerust terug naar huis.
Ik vind het Fontana Resort een echte aanrader. De medewerkers zijn enorm vriendelijk en behulpzaam, het eten is er heerlijk en de behandeling die ik en mijn moeder heb gehad waren zeer ontspannend.
Ik wil, ondanks de afstand, zeker nog een keer terug gaan om helemaal tot rust te komen.

Ben je benieuwd naar Fontana Resort? Kijk dan zeker eens op hun Site  want ze bieden nog veel meer dan dat ik hier heb laten zien en het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen ????

 

 

Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...