hotspots, hotspots hotspots voor kinderen, hotspots vakantie

Kunuku Aqua Resort – update

Kunuku Aqua Resort – update

Onze vakantie hebben we doorgebracht op het Kunuku Aqua Resort op Curaçao. Een plek waar we al eerder zijn geweest. Toch zijn er wat dingen veranderd en vond ik dat reden genoeg om jullie een update te geven. Benieuwd of Kunuku Aqua Resort een goede plek is om naartoe te gaan? Lees dan snel verder.

Met oud en nieuw waren we al eens op het Kunuku Aqua resort, de blog hierover kan je hier terug lezen. Dat was ons zo goed bevallen dat we hadden besloten om in Juli van dit jaar terug te gaan. We hadden de reis weer bij Corendon geboekt omdat ons dat erg goed was bevallen. Ik ga niet weer alle kamers etc bespreken maar omdat er dingen anders zijn vond ik het de moeite waard om het nog eens onder de aandacht te brengen.

Entertainment

In mijn vorige blog schreef ik over entertainment op het Kunuku Aqua Resort. Er was regelmatig live muziek en er werd wel eens wat georganiseerd voor de kinderen. Inmiddels kan ik je vertellen dat dat fors is uitgebreid.

Tussen 10 en 12 was er vaak een knutsel activiteit voor de kinderen met de activiteiten begeleidsters. Rond 15.00 was er vaak nog een leuk spel zoals waterpolo, glijbanenrace, volleybal etc en af en toe een super leuke schuimparty. Dan was er om 19.30 een “kinderdisco” waarbij de kinderen volop konden dansen en daarna werd er nog stoelendans of stopdans gedaan. Om 20.30 of 21.00 werd dan de dag afgesloten met een activiteit zoals Bingo, Moordspel of een leuke film.

Het animatie team was echt een super gezellige groep en super lief met de kinderen. Ze zorgde er ook voor dat de kinderen het naar hun zin hadden en ze konden zelfs diploma’s winnen voor beste danser, beste knutselaar etc. Deze diploma’s werden uitgereikt door Dollie de Dolfijn wat voor de kleintjes dan weer extra leuk is. Ik vond het wel heel jammer dat met name bij de avond activiteiten veel mensen niet mee deden en maar “saai” op een stoel bleven zitten. Maar goed wellicht zijn wij Brabanders daar gewoon wat anders in?

Naast het animatie programma was er nu ook regelmatig weer live muziek. Vanaf een uur of 19 tot ongeveer 22.00 waren er op verschillende dagen lokale artiesten die live kwamen optreden. De ene keer was dit met zingen een andere keer met alleen muziek.

Activiteiten / Autoverhuur balie

Eigenlijk is er bij de activiteiten / autoverhuur balie niet zo veel veranderd. Het zit nog steeds boven bij de trap naar de receptie. Toch wil ik dit nog wel even extra benoemen. Ik schreef namelijk al eens over de “leuke vrouw van autoverhuur” en zij is er nog steeds. Inmiddels weten we ook haar naam: Jaqueline.

Wij hadden op de dinsdag voor ons vertrek nog niet echt een activiteit en opa (die de tweede week van onze vakantie kwam) zei; “Gaan jullie samen maar wat doen ik let wel op de kinderen”. Omdat we op dat moment geen auto meer hadden wilde we een activiteit gaan doen waarbij we geen auto nodig hadden. Daarvoor zijn we maandag naar Jaqueline gegaan om advies in te winnen.

Jaqueline blijkt ook rondleidingen door Willemstad te geven en ze vroeg of wij dat leuk zouden vinden. Daar hoefde we eigenlijk niet lang over na te denken want zoals ik al zei: ze is een erg leuke vrouw met passie voor haar werk dus die rondleiding zou wel goed komen. Overigens was het geen rondleiding door Punda, het bekendste stukje van Willemstad maar door Otrobanda de andere kant van Willemstad.

De volgende dag gingen we met de bus van Kunuku (dit keer helaas niet die mooie rode bus) naar Willemstad waar Jaqueline ons stond op te wachten in mooie kleding. Ze gaf ons een super leuke privé rondleiding en vertelde vol passie over Otrobanda, het stukje wat een “slechte” naam heeft. Inmiddels hebben wij ervaren dat Otrobanda helemaal geen slecht stukje is en dat het er prachtig is, deze rondleiding is dus echt een aanrader. Ook voor tips over andere uitstapjes kun je trouwens terecht bij de balie boven. De medewerkers daar kunnen je volop adviseren zodat je een onvergetelijke dag beleefd.

Eten / Drinken

Het eten is in buffetvorm. Zowel s’ochtends, s’middags als s’avonds. Dit vind ik ideaal zodat je je eigen keuze kunt maken en zoveel kunt opscheppen als je zou willen. Bij dat laatste kun je trouwens ook overdrijven want in de ochtend liepen er weleens mensen met 10 croissants op hun bord naar de tafel om er daarna vervolgens minimaal 4 te laten liggen die men weg kon gooien. Dat vind ik persoonlijk wel zonde aangezien je toch ook een tweede keer zou kunnen lopen als je zou willen?

Bij het ontbijt is er nu wel wat meer keuze. De eerste dagen was alles ook super goed bijgevuld en was er genoeg om te pakken. Toen het wat drukker werd merkte je wel even dat bakken sneller leeg waren en dat er gevraagd moest worden of er nog iets was van een bepaald product. Maar als je er netjes om vroeg dan werd het binnen no time bijgevuld. En eigenlijk was dit ook maar 1 dag. De volgende dag heeft manager Mark namelijk met zijn personeel meegeholpen en instructies gegeven daar waar nodig en daarna was alles ruim op tijd weer aangevuld.

Het avond eten is nu ook wat meer afwisselend. Er zijn wat meer afwisselende gerechten om uit te kiezen. Op de bakplaat worden er ook dingen vers gemaakt. Iedere dag was dit een ander gerecht. Wil je echt ultiem genieten? Dan zou ik voor ultra all in gaan want dan mag je naast het buffet ook gebruik maken van 1x pizza, 1 x ala carte en 1 x barbecue. En blijf je 2 weken dan mag je alles 2 x doen. Dit zijn wat mij betreft ook zeker aanraders.

Personeel

Het was leuk om te zien dat veel personeelsleden die er in december waren er nu ook nog steeds zijn. Ik kan ook niks anders zeggen dan dat ze geweldig personeel hebben. Ze proberen het je allemaal goed naar de zin te maken en je hoeft maar iets te vragen en ze staan voor je klaar.

Ook is het personeel heel geduldig. Want jeetje wat hebben die soms wat te stellen. Gasten die boos reageren omdat ze iets niet gratis krijgen en dan soms zelfs gaan schreeuwen. Wow ik heb daar echt met mijn mond open gestaan over hoe brutaal / asociaal mensen soms zijn. Maar echt respect voor de medewerkers die in zulke situaties zo rustig bleven. Ik had dat denk ik niet gekund en had waarschijnlijk zo iemand een draai om zijn oren gegeven.

Op Kunuku Aqua Resort zijn de barmedewerkers ook echt top. Jeetje wat kunnen die heerlijke cocktails en smoothies maken en ook nog eens een lust voor het oog. Daar kunnen ze hier in Nederland nog wel wat van leren. Bovendien zijn de medewerkers ook nog eens erg gezellig en kan je er een leuk praatje mee maken.

Wifi

Het laatste stukje wat ik wil aankaarten is de WIfi. Voor veel mensen toch wel een belangrijk stukje. Toen we in December op Kunuku Aqua Resort waren viel de wifi regelmatig weg. Was slecht en had je eigenlijk nagenoeg alleen op de kamer Wifi. Dit is inmiddels enorm verbeterd. Nu hadden we op onze kamer perfect wifi maar ook in het Restaurant en op veel plekken bij het zwembad. Maar hé je hebt vakantie dus de hele dag op de wifi is ook niet nodig toch? Haha

Wij hebben dus weer een perfecte vakantie gehad en ik kan Kunuku Aqua Resort ook zeker aanbevelen. Als je gaat dan zou mijn tip zijn om voor Ultra All In te gaan. Dan kan je ook smoothies, cocktails etc krijgen en dan 3 x wat anders te eten dan het buffet. Kies je voor gewoon all in? Dat kan ook natuurlijk maar hou er dan rekening mee dat je voor bepaalde dingen (cocktails en smoothies die niet de smoothie van de dag zijn) moet bij betalen. En ga daar dan niet achteraf stampij over maken bij de bar medewerkers onder het mom van “Maar het is toch all in? “. Voor hen is dat natuurlijk niet leuk om steeds te moeten uitleggen hoe het zit en toch gebeurd dat dagelijks…… Lees daarom van te voren even goed in voordat je boekt zodat je een goede keus kunt maken.

Ik heb weer enorme heimwee naar Curaçao en zou het liefste in December weer terug gaan naar het Kunuku Aqua Resort. Maar ik ben bang dat dat er voorlopig niet in zit en dat we eerst even goed moeten gaan sparen… En wie weet dat we in de toekomst er zelfs wel gaan wonen? Maar ja dan moet er wel een leuke baan gevonden worden voor ons beide…

* Dit betreft GEEN gesponsord artikel. Dit artikel heb ik uit eigen beweging geschreven en heb hiervoor geen vergoeding ontvangen. De volledige reis heb ik zelf betaald het is geen gesponsorde reis.
Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

1Pingbacks & Trackbacks on Kunuku Aqua Resort – update

  1. <!– .comment-meta

    […] gaan liggen. Dat is vrijwel ergenis nummer 1.  Gelukkig hebben we daar geen last van gehad bij het Kunuku Aqua resort, genoeg bedjes voor iedereen. Toch waren er wel andere dingen waar ik me best aan kon ergeren. […]

    <!– .comment-content

    <!– .comment-body

  2. <!– #comment-##

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...