hotspots vakantie

Het huis tussen kerk en klooster – Ootmarsum

Het huis tussen kerk en klooster – Ootmarsum

Vorige week zijn mijn man en ik in Ootmarsum geweest. We verbleven in het huis tussen kerk en klooster. Het leuke is dat de eigenaren ook een winkeltje hebben die echt de moeite waard is “De winkel tussen kerk en klooster”. Benieuwd waarom deze accomodatie zo speciaal is en hoe wij het vonden? Ik vertel het je graag.

Mijn man en ik waren uitgenodigd door de VVV Ootmarsum  om de omgeving te ontdekken, super leuk natuurlijk. Ik kende Ootmarsum nog helemaal niet en mijn man kende vanwege zijn werk alleen het buiten gebied, het werd dus wel tijd om het eens te gaan ontdekken.

Het huis tussen kerk en klooster

We zouden in nachtje verblijven in het huis tussen kerk en klooster. Bij aankomst werden we zeer vriendelijk ontvangen door Leo en Annemiek. Er lag ook een leuk briefje en wat snoepjes uit de winkel klaar: super lief
Na een korte rondleiding vertelde ze ons ook nog wat dingen waar we wellicht eens een kijkje konden gaan nemen. Onder andere de Gouden Kruimel vonden zij een grote aanrader, daar zijn we dus de dag erna ook geweest (hierover lees je in mijn volgende blog).

Het huis tussen kerk en klooster is het ouderlijk huis van Annemiek en is al een aantal generaties in de familie. Annemiek en Leo besloten er een appartement in te maken om te verhuren. Daarnaast hebben ze beneden een klein winkeltje met allerlei heerlijke producten. De naam tussen kerk en klooster is ontstaan omdat het huis precies er tussen in ligt.

Het appartement is sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien. Zo is er een keuken met nespresso apparaat en diverse kruiden die je kunt gebruiken. Een woonkamer met bank, t.v en sfeervolle kaarsjes, een badkamer met douche en toilet en de slaapkamer met heerlijke bedden.

Wij vonden het een geweldige locatie omdat je vanuit het appartement direct in het centrum van Ootmarsum staat en op loopafstand zit van veel bezienswaardigheden. Ook de cafeetjes en restaurants zitten in de buurt, ideaal dus! Het is zeker een aanrader om te logeren bij het huis tussen kerk en klooster voor een weekendje Ootmarsum. En zelfs als je langer gaat is het ideaal aangezien je ook je eigen keuken hebt die van alle gemakken voorzien is.

De winkel tussen kerk en klooster

Leo’s trots is de winkel tussen kerk en klooster. Wij kregen van hem een rondleiding in het kleine winkeltje en ik vond het geweldig om te zien hoe enthousiast Leo vertelde over de winkel. Van alles wat ze in de winkel hebben staan weet Leo ook precies te vertellen waar het vandaan komt. Ze hebben er alleen eerlijke biologische producten en vinden smaak enorm belangrijk.

De opzet van de winkel was om vooral streekproducten aan te bieden echter kregen ze daar niet de hele winkel mee vol en zijn daar later nog andere producten bij gekomen. Waaronder diverse azijnen en olijfolie. Leo en Annemiek kopen hun producten rechtstreeks in zowel in Binnen als Buiten land vandaar dat ze dus ook weten waar het vandaan komt.

Leo verteld over de olijfolie die ze hebben, deze komen uit diverse streken. De zwarte flessen waar hij het meest trots op is komen uit Portugal. Er zijn verschillende flessen en de olijfolie is gemaakt van diverse soorten olijven waardoor iedere olie zijn eigen smaak heeft.
De leveranciers van deze olie doet ook regelmatig mee met wedstrijden en hebben vanaf het eerste moment dat ze mee deden al gelijk prijzen gewonnen.

Naast olie hebben ze ook diverse azijn soorten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik maar heel weinig weet van azijn. Dat was geen probleem voor Leo want hij legde het met liefde uit. Zo ben ik er achter gekomen dat azijn eigenlijk een soort van bedorven / scherpe wijn is. De alcohol wordt omgezet naar zuur en daarna worden er eventueel kruiden toegevoegd, zo krijg je diverse soorten azijn.
Azijn is een echte dorstlesser en werd vroeger ook gebruikt als frisdrank. Zo deed men een scheutje azijn vermengen met water en had je het ideale drankje tegen dorst.

Verder is er nog veel meer te zien en te verkrijgen in de winkel waar Leo met trots over verteld. Zo zijn er diverse pasta soorten, snoepjes, zout en kruiden, kaas, yoghurt en nog veel meer lekkere dingen te verkrijgen in de winkel. Als je in de buurt bent van Ootmarsum en je houd van goede producten waarvan men ook weet waar het vandaan komt dan is een bezoekje aan de winkel tussen kerk en klooster zeker een aanrader.

Wil je meer weten of het huis tussen kerk en klooster? Klik dan HIER  en HIER voor meer informatie over de winkel tussen kerk en klooster.
Wij hebben in ieder geval een super tijd gehad en willen zeker nog een keer terug. Binnenkort lees je nog meer over Ootmarsum over wat wij zoal gedaan hebben.

Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...