overige blogs kinderen

Tijd om naar buiten te gaan!

Tijd om naar buiten te gaan!

School, speelgoed, televisie en slapen. Kinderen komen tegenwoordig veel te weinig buiten. Terwijl de buitenlucht juist zo goed is voor kinderen. In de media hoor je ook steeds meer dat kinderen niet meer buiten komen. Maar het is juist zo goed om even je energie buiten kwijt te kunnen bovendien heeft het nog veel meer voordelen…..


Schooltijden

Kinderen brengen per dag ongeveer 6,5 uur door op school waarvan zij 20 minuten buiten spelen en 1 uurtje naar huis komen om te eten, als ze geen continue rooster hebben, want dat is tegenwoordig ook steeds meer. Gemiddeld brengen zij dus 5 uur per dag door in een lokaal. Hierdoor lopen zij de beste zonnestralen, op het midden van de dag, mis.

Is het buiten echt beter?

Zowel de buitenlucht als de zon zijn goed voor de gezondheid van je kind. De frisse lucht is goed voor de ademhaling en de zonnestralen zijn goed voor het humeur en vitamine D aanmaak. Kind zijn is niet makkelijk in een opgesloten lokaal wanneer buiten de zon schijnt. Eigenlijk zou er op school ook meer ruimte gegeven moeten worden om lekker buiten te kunnen spelen, 1 tot 2 x per dag een kwartier is te kort.

Van binnen naar buiten

Na schooltijd zijn er tegenwoordig ook steeds minder kinderen buiten. De tijd van oorlogje, voetbal en tikkertje lijken wel afgelopen. Steeds meer kinderen blijven binnen met elektronica. Niet alleen missen zij zo de zon en frisse lucht, maar dit is ook erg schadelijk voor de ogen. De elektronica zorgt voor verslechtering in de scherpte van de ogen en vergroot de kans op een bril.

De straat op

Probeer je kind meer naar buiten te sturen, laat ze lekker ravotten, klimmen, knikkeren, voetballen en al die andere activiteiten die wij vroeger ook allemaal deden toen al die electronica er nog niet was. Zo kan je kind zijn energie kwijt, maakt hij meer vitamine D aan, krijgt hij sterkere botten en maakt hij meer van het geluks hormoon aan. Hierdoor zitten ze vaak ook beter in hun vel en dat bevorderd weer de schoolprestaties. Ten slotte is er nog genoeg tijd om binnen te zitten als ze later volop aan het werk zijn… En ga vooral ook mee met je kind want ook voor volwassenen is daglicht natuurlijk erg gezond.

* dit Artikel is geschreven door Peter en betreft een samenwerking.
Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...