Pizza daar zijn ze hier thuis gek op. Maar kende jij de variant zoete pizza al? Ik nog niet maar inmiddels ben ik het gaan uitproberen. Ik kan je vertellen: ik ben om! Deze zoete pizza is echt super lekker en ideaal als toetje na bijvoorbeeld de barbecue. Benieuwd naar hoe je het klaar maakt? Ik deel graag een recept met je..

Toen ik een paar weken terug op de barbecue workshop van Weber en Coolblue was maakte ik voor het eerste kennis met de zoete pizza. In eerste instantie dacht ik: mmm ik weet niet of dat wel zo lekker is maar toen ik het proefde was ik gelijk om. Voor mij genoeg reden om een pizza steen aan te schaffen en zelf aan de slag te gaan met pizza op de barbecue.

Zoete Pizza met banaan en chocolade

Een banaan met chocolade van de barbecue had ik al weleens gemaakt maar dit keer was het de zoete pizza met banaan en chocolade en dat is een heel groot succes.

Ingrediƫnten
  • 1 kant en klaar pizza deeg van Tante Fanny (ander merk kan uiteraard ook of maak het helemaal zelf)
  • Marscapone
  • Honing
  • 2 bananen
  • chocolade saus

Bereiding
  • Leg de pizzasteen alvast op de barbecue zodat hij kan opwarmen
  • Verdeel het deeg over de plaat die je op de pizza steen kunt leggen, zorg er wel voor dat het deeg er niet overheen komt. Je zult dus wat bij moeten snijden
  • Smeer het pizza deeg in met marscapone
  • Schenk er wat honing overheen en zorg dat dit goed verdeeld is
  • Snijd de bananen in plakjes en leg dit op de pizza.
  • Doe tenslotte wat chocolade saus er over heen. Zorg er wel voor dat je niet te dicht bij de randen komt want dan loopt het er af (dat is mij gebeurd) Ook hoef je het niet super netjes te doen want alles gaat met elkaar vermengen waardoor je geen patroon meer ziet als je klaar bent. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de chocolade saus aan het eind erover heen te doen.
  • Leg de plaat op de pizza steen en bak hem in ongeveer 15 – 20 minuten. Doe de deksel op de barbecue en kijk af en toe hoe het gaat met je zoete pizza.
  • De zoete pizza is klaar als de bodem licht bruin en een beetje knapperig is

Tip: Deze pizza kan je ook in de oven maken, let dan even op de tijden. Ik gok dat je dan ongeveer 15 minuten op 200 graden zou moeten bakken.
Wil je hem nog zoeter? Voeg dan wat marshmallows toe of kies voor stukjes chocolade die je erop kunt leggen.

Weber

Inmiddels ben ik nu een paar weken in het bezit van de Weber original Kettle 47 barbecue en ik kan je vertellen dat ik er heel blij mee ben. Hij is erg makkelijk in gebruik en het vlees gaart ook mooi gelijkmatig. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik het vlees op de Weber Original veel lekkerder vind dan op een elektrische barbecue. Ik kan dus iedereen aanraden om op een kolen barbecue te barbecuen. De Weber is ook een ideaal start model en goed betaalbaar.

Heb jij weleens een zoete pizza geproefd?

Advertisement

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






CommentLuv badge