Ik ben nu een tijdje bezig met Nomobese en ga 2 x per week ook onder het spiersysteem. Maar hoe gaat dat nu in zijn werk? En hoe kan je afslanken met een spiersysteem? Ik leg het je graag uit.

Voordat ik bij Nomobese terecht kwam zag ik weleens iets voorbij komen over spiersystemen maar heb er nooit echt verder naar gekeken. Nu ik bij Nomobese ben ga ik 2 keer onder het spiersysteem en ik moet zeggen dat het in het begin wel heel apart was. Maar inmiddels ben ik er grootendeels aan gewend en kan ik hem zelfs al iets hoger opdraaien.

Nomobese Spiersysteem

De basis van het Nomobese spierensysteem ligt in de medische sector. De Britse medische wetenschapper Gerry Pollock die met zijn team ook aan de wieg stond van de pacemaker, ontwikkelde het spierensysteem in eerste instantie voor behandeling van MS-patiënten. Na intensief onderzoek naar de werking van het spierstelsel kwam hij erachter dat behandeling met het spierensysteem niet alleen resulteerde in een betere doorbloeding en versteviging van de spieren. Ook het vet rond de spieren werd afgebroken. Door middel van aanvullend onderzoek werd het Nomobese spierensysteem doorontwikkeld als afslanksysteem. In Engeland staat de methode al jaren op nummer 1 op afslankgebied.

Hoe werkt het?

Bij de behandeling met het Nomobese spierensysteem worden specifieke probleemgebieden van het lichaam behandeld. Er worden pads op je lichaam geplaatst die vervolgens met leads worden aangesloten op een apparaat. Het spierensysteem stuurt via de zenuwen een impuls naar de hersenen, die op hun beurt weer een signaal sturen naar de spieren. Hierdoor vindt een samentrekking van de spieren plaats. De energie die hiervoor nodig is, moeten de spieren zélf leveren. Dit maakt de spieren niet alleen steviger, maar ook het vet rond de spieren wordt afgebroken. De werking van het Nomobese spiersysteem is daarom zeer effectief en een goede ondersteuning tijdens het afvallen.

Hoe voelt het?

Het spiersysteem duurt slechts ongeveer 17 minuten en ik doe het 2 x per week voor of na een sport sessie. Die 17 minuten zouden staan voor ongeveer 2 a 3 uur sport, ideaal dus. Het voelt een beetje als een soort van “schokjes” al is dat het natuurlijk niet. Het zijn contraties die te vegelijken zijn met ongeveer 300 sit-ups en 400 beenspieroefeningen. Bij mij worden de pads op mijn buik, zijkant buik, rug en benen geplaatst. Maar in plaats van de rug kan er ook voor gekozen worden om de billen te behandelen. Aangezien ik veel zit en ik mijn rugspieren daardoor hard nodig heb, hebben Gerarda en ik gekozen om juist die spieren aan te pakken.

De behandeling is helemaal niet pijnlijk en je kan het zelf zo hard zetten als je zelf wil. De eerste paar keer kon ik niet verder dan de knoppen naar 2 – 3 te draaien inmiddels zit ik al op 5 -6 en mijn benen en rug kunnen soms zelfs al wat hoger hebben. Wat ik merk is dat mijn huid wat gladder en steviger begint te worden en dat is heel erg fijn. Overigens heb ik geen pijn na de behandeling, wel tintelt het nog wat na. Ook de dag erna heb ik geen last van extreme spierpijn, ik voel wel lichtjes iets maar dat is zeker niet vervelend of onaangenaam.

Wat het uiteindelijke effect is van de spierbehandeling is nu nog lastig om te zeggen. Behalve dan dat mijn huid wat soepeler aanvoelt. Ook heb ik het idee dat mijn benen al wat dunner aan het worden zijn maar dat gaan we binnenkort meten….

WIl je meer weten? Kijk dan even op de site van Nomobese. Binnenkort vind je weer een update over hoe het mij vergaat…

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge