Blondies zijn de tegenhanger van Brownies alleen dan de blanke variant zonder chocolade. Deze lekkernij is eigenlijk niet heel gezond als je hem maakt zoals het hoort maar er is een manier waardoor hij net ietsjes gezonder wordt. En die manier deel ik graag met jullie, daarnaast voeg ik ook nog eens een extra verrassings recept toe…

Deze gezonde blondies bestaan niet uit meel maar uit witte bonen, ja je leest het goed: witte bonen! Het was voor mij ook even een experiment en ik had totaal geen idee of het ging lukken of dat het überhaupt lekker zou zijn maar ik moet zeggen ze zijn aardig gelukt. Overigens heeft dit recept wel wat suiker dus helemaal gezond is het niet maar af en toe moet je jezelf verwennen toch? En wil je het extra lekker maken dan moet je zeker verder lezen tot het 2e deel van het recept…

Ingrediënten voor de gewone blondie

  • 1 blik / pot witte bonen uitgelekt 230 gram
  • 3 eetlepels pindakaas (zo puur mogelijk)
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels havermout
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 2,5 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 3 theelepels kaneel
  • snufje zout
  • optioneel: appels in fijne stukjes gesneden en / of een handje rozijnen

Bereiding

  • Mix alle ingrediënten (behalve de appels / rozijnen als je die wilt toevoegen) in een mixer of blender door elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Als de ingrediënten goed gemixt zijn roer je de appels / rozijnen er door als je ze gebruikt.
  • Vet een ovenschaal of brownie blik in en stort het mengsel in de schaal.
  • Bak het in ongeveer 40 minuten gaar

Alternatief

Maar ik heb een alternatief verzonnen, die zeker niet zo gezond is 😉 maar wel ontzettend lekker en net dat beetje extra geeft. Ik heb namelijk een pakketje gekregen van Handsoff my chocolate en ik dacht: hé ik kan de “Crispy Cookie caramel seasalt” daarin wel verwerken. En dat heb ik dus ook gedaan. Oké het is dan geen gezonde blondie meer maar wel lekker!

Hoe maak je het ?

Eigenlijk is het heel simpel: Je gebruikt gewoon het basis recept. Maar je gebruikt hiervoor GEEN rozijnen en / of appel maar neemt 1 reep crispy cookie caramel & seasalt. Ik heb eerst een laagje beslag in de ingevette schaal gedaan en daarna de stukjes chocolade erin gedrukt om er vervolgens nog wat beslag overheen te doen. Echter denk ik achteraf dat het handiger is dat je bijna al het beslag in de vorm doet, de chocolade erop legt  en vervolgens nog een klein beetje beslag erover heen doen zodat de chocolade bedekt is.

De bereiding is verder hetzelfde ongeveer 40 minuten op 180 graden in de oven.

Zou jij de gezonde blondies of de andere variant wel eens willen proberen?

Facebook Comments

2 Comments on Gezonde Blondies met een verrassing

  1. Franka
    7 november 2017 at 11:38 (6 maanden ago)

    Hallo Kelly, dit is een heerlijk recept, bedankt hiervoor!
    Ook complimenten voor je site, er staat veel lekkers op.

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






CommentLuv badge