My Posts

Waarom is uitwaaien op het strand goed voor je?

Het strand is een plek waar vooral in de lente en  zomer bij mooi weer veel mensen naartoe gaan. Maar wij gaan, ondanks dat het voor ons een eindje rijden is, ook graag in de herfst en winter uitwaaien op het strand. Wist je dat dat ook eigenlijk best wel goed is?

Niks fijner dan zon, zee en strand, lekker lui liggen op het strand om vervolgens s’avonds weer voldaan naar huis te rijden. Maar dat zelfde gevoel krijgen wij ook als we in de herfst of winter naar het strand gaan, oké je mist dan wel de zon maar het brengt ook heel veel goeds.

Gezelligheid met het gezin

Voor ons is een uitstapje naar het strand echt een moment van gezelligheid met ons gezin. Vaak nemen we in de herfst en winter ook gewoon de bolderkar mee met schepjes, emmertjes en dat soort dingen zodat de kinderen ook nog lekker kunnen spelen. Maar het feit dat je bij de zee bent, kunt genieten van het uitzicht en de geluiden doet ons heel veel goeds.

Even tot rust komen

Wij moeten meer dan een uur rijden om bij het strand te komen maar in de weekenden komen wij soms spontaan met het idee “zullen we naar het strand gaan”. Het grappige is dat mijn man en ik elkaar haarfijn aanvoelen en aan elkaar merken dat het tijd is voor het uitwaaien op het strand. Dit is voornamelijk na een week waarbij we het heel druk hebben gehad of als we merken dat we weer wat mopperen op elkaar. Uitwaaien op het strand brengt ons dan ook echt even rust en tijd om op te laden. Bovendien is het ook heerlijk om daarna ergens neer te strijken voor een lekkere kop koffie, thee of natuurlijk warme chocolademelk. Wij gaan bijvoorbeeld met regelmaat naar Rockanje waarbij we daarna heerlijk genieten bij de open haard in Bad Hotel Rockanje
Voor ons is het uitwaaien op het strand dus echt vooral: rust, ontspanning, gezelligheid en even je hoofd leeg maken om weer opgeladen terug te keren naar huis.

Uitwaaien

Ook wanneer het een beetje stormachtig is vinden we het heerlijk om naar het strand te gaan, dan is het echt uitwaaien op het strand. Maar dan moet je natuurlijk wel extra oppassen dat je niet wegwaait. Dit zorgt voor veel plezier bij de kinderen maar ook bij ons zelf. Wel is het belangrijk om je goed en warm aan te kleden met een dikke en vooral warme jas die tegen een stootje kan.

Diverse stranden

Wij hebben inmiddels al diverse stranden bezocht, de Waddeneilanden zijn toch wel favoriet maar daar ga je niet zomaar naartoe voor een dag tochtje. En naast Rockanje gaan we ook met regelmaat naar Zoutelande  in Zeeland en willen we iets meer toerisme dan is Scheveningen de plek waar we naar uitwijken, maar natuurlijk zijn er nog veel meer mooie stranden in Nederland.

Wat is jouw favoriete strand in Nederland?

You may also like...