My Posts

Shakeplus: een shake op natuurlijke basis!

Ik heb een proefpakket van shakeplus uitgeprobeerd want ik wilde weleens weten hoe de smaak is, of het echt uit natuurlijke ingrediënten bestaat en vooral of het ook echt goed vult! Vandaag deel ik mijn ervaringen met je en lees je wat mijn conclusie is.

Shakeplus is een bedrijf van Robert-Jan en Bart, die al tijden liefhebber zijn van goede shakes maar tot de conclusie kwamen dat er in heel veel shakes toch rare toevoegingen zaten. Daarom zijn zij in 2013 begonnen met het maken van hun eigen shakes: Shakeplus.

Wat is het?

Shakeplus zijn shakes die ideaal zijn als vervanging maar ook kunnen dienen voor na het sporten. Ik ben zelf, zoals ik al vaker aan heb gegeven, niet het type dat al haar maaltijden vervangt met shakes maar ik vind het wel prettig om op drukke dagen af en toe een shake te pakken. De natuurlijke basis van Shakeplus bestaat uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Denk aan eiwitten uit melk, vezels uit planten, en de goede vetzuren uit sojabonen. Uiteindelijk wordt de basis aangevuld met 23 vitaminen en mineralen en natuurlijke smaakstoffen. Er wordt in deze shakes dus geen gebruik gemaakt van onnatuurlijke smaak, kleur of geur stoffen en ook worden er geen extr zoetstoffen toegevoegd.

De Shakeplus shakes zijn er in de smaken:

  • Aardbei
  • Banaan
  • Chocolade
  • Vanille
  • Cappucinno

Wat vind ik er van?

Ik had eigenlijk al heel veel goede verhalen gelezen over Shakeplus en dat de smaak erg goed zou zijn, ik was daarom enorm benieuwd. Tegelijkertijd was ik ook wel een beetje terughoudend want; hoe zal de smaak zijn met alleen maar natuurlijke ingrediënten?

  • Banaan: Meestal vind ik bananenshakes erg lekker en daarom besloot ik deze als eerste te proberen. De smaak was erg goed, niet te overheersend, niet te zoet en gewoon erg lekker!
  • Aardbei: dit is ook een vrij veilige keus dus werd dit mijn 2e keus. Erg lekker met sojamelk maar ook een aanrader om te mixen met yoghurt en sojamelk samen. Pluspunt van deze shake is dat hij ook echt naar aardbei smaakt en niet naar “neppe aardbeien troep”.
  • Vanille: gewoon zoals veel vanille shakes, lekker romig en ook ideaal om zelf fruit aan toe te voegen, ik maakte hem bijvoorbeeld met een banaan er door gemixt.
  • Chocolade: ik ben gek op chocolade maar chocolade shakes vind ik meestal minder, toch was deze erg lekker van smaak en je proefde ook echt chocolade en geen chemisch goedje.
  • Cappucinno: Ik ben geen grote koffie fan en ik moest even wennen aan de smaak van de shake maar toen ik hem de keer erop mixte met half vetvrije chocolademelk en half sojamelk kan ik niks anders zeggen dan: heerlijk!!!

Ik heb ze dus vooral gebruikt in de ochtend als shake of na het sporten en ik kan dus geen oordeel geven of je er mee afvalt, al denk ik van wel als ik de goede recensies lees van anderen en het mij in ieder geval lang een verzadiigd gevoel geeft. Shakeplus bied de mogelijkheid om gebruik te maken van een gratis coach die je helpt bij het afvallen daarnaast krijgt iedere klant een handig overzicht met recept suggesties zodat je lekker kunt variëren. Overigens adviseren ze ook niet (zoals bij de meeste shakes fabrikanten wel zo is) om 3 x daags een shake te paken en verder niks. Hun advies is: 2 x shakes, eventueel tussendoortjes en een gewone gezonde avondmaaltijd, zo zou je het in ieder geval goed vol kunnen houden.

You may also like...