My Posts

De eerste 2 weken personal training

De eerste 2 weken personal training

Vorige week ben ik begonnen met mijn eerste sessie personal training via Personal fitness Nederland. Maar wat doe ik nu eigenlijk precies? En wat “mag” ik eten? En misschien wel de aller belangrijkste vraag: hoe bevalt het mij tot nu toe?

Eerder schreef ik al dat ik deze uitdaging aan zou gaan en waarom. Toen had ik ook mijn eerste kennismaking en weegmoment gehad maar was er nog geen training geweest. Vorige week was het dan zover en was de “kickstart” met mijn eerste les van personal trainer Jeffry.

Weerstandsbanden

De eerste training zijn we begonnen met een warming up door middel van boksen. Heerlijk vind ik dat, daar hou ik echt enorm van. Daarna zijn we verder gegaan met de weerstandsbanden of tubes ik weet eigenlijk niet hoe je ze noemt? Het is in ieder geval een elastiek met 2 handvatten waarmee je kunt trainen. Door middel van diverse oefeningen met deze banden train je je hele lichaam. Ook werd dit afgewisseld met squats, lunges, opdrukken en buikspier oefeningen. Het leek heel makkelijk maar toch was het redelijk zwaar en was ik enorm aan het zweten. Maar het voelde enorm goed! Tijdens de 2e training hebben we de oefeningen herhaald en kreeg ik de banden voor thuis mee om thuis om de dag te trainen. Eigenlijk best fijn: je hoeft maar 1 x per week naar de personal training en de rest train je gewoon thuis en hoef je niet naar de sportschool.

Voeding

Ook komt er een stukje voeding kijken bij de personal training. Personal fitness Nederland is een totaal concept waarbij je dus gaat werken aan voeding, training en ook komt het stukje psychisch aan de orde. Ze maken gebruik van het BenFit programma qua eten en iedere week krijg ik een voedingslijst gestuurd. Ik moet bekennen dat ik het wel ENORM veel vind. Oké het zijn maar gemiddeld 1500 calorieën die ik binnen krijg maar er zit ook best veel brood etc bij waardoor het voor mij heel veel lijkt. Op sommige dagen krijg ik ook niet alles op al hameren ze er echt op dat je dat toch probeert omdat je dan pas genoeg binnen krijgt. Ik probeer het dus wel en ik moet zeggen dat dat ook steeds beter gaat. Het eten is ook best lekker en zo leer ik ook nog eens wat nieuwe dingen te ontdekken.

Afgevallen?

Gisteren was dan wel het weegmoment, iets wat nu iedere week terug gaat komen voor de training. Ik voelde me enorm opgeblazen door de warmte en vroeg me ook echt af of er überhaupt wel iets af zou zijn. Tot mijn verbazing was er toch 0,6 kg af sinds de laatste meting 2 weken daarvoor. Eigenlijk baalde ik daar wel een beetje van want ik had gehoopt op meer. Totdat Jeffry mijn personal trainer zei dat er wel 2,5 % vet af is en er 1 % spier bij is gekomen. Dus naar alle waarschijnlijkheid zou ik wel iets meer kwijt zijn qua kilo’s maar is dat niet zichtbaar op de weegschaal vanwege eventueel vocht vasthouden. Ik mag dus best wel trots zijn op het resultaat tot nu toe! Ik hoop dat deze Budah mijn vriend wil blijven, voor hem staat namelijk altijd de weegschaal ????

Thuis trainen

De komende dagen ga ik verder met de thuistrainingen. Alles wat ik nu heb gedaan bij Jeffry doe ik nu ook thuis om de dag. Daarnaast heb ik 2 boekjes gekregen met opdrachten en naslagwerk om zo lekker bezig te gaan. Natuurlijk weet ik zelf ook wel hoe het eigenlijk allemaal werkt maar met een steuntje in je rug en iemand die je in de gaten houd is het helemaal fijn. Ik ben daardoor nog gemotiveerder. Vanaf volgende week gaan we andere oeffeningen doen bij Jeffry in de studio als de oefeningen thuis goed gaan. Ik ben heel erg benieuwd en heb er weer veel zin in.

Heb jij ook weleens getraind met een personal trainer?

Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...