My Posts

De kracht en werking van CBD Olie

De kracht en werking van CBD Olie

Ik las er heel veel over: de kracht en werking van CBD olie maar eigenlijk dacht ik altijd “jaja dat zal wel”. Ik ben me er toch eens meer in gaan verdiepen en toen een kennis van mij vertelde dat zij het gebruikt en er hele goede resultaten bij heeft was mijn interesse gewekt. Ik vertel je graag meer over de kracht en werking van CBD olie en stelde mijn kennis wat vragen om er nog meer over te weten te komen, zij deelt graag haar ervaring met jullie.

CBD staat voor cannabidiol. Dat is een stof die van nature voorkomt in hennepplanten of in cannabis. CBD olie bevat een bepaald percentage aan CBD en kan een gunstig effect hebben op onder andere chronische pijnen, angsten, misselijkheid, ontstekingen, oorsuizen, diabetes,  psychose en reuma. Veelal wordt er gedacht dat het gebruik illegaal is echter is CBD olie legaal en is het broertje THC de illegale versie, deze laatste versie geeft je ook een high gevoel dat is bij CBD totaal niet het geval.

De kracht en werking van CBD olie

Hoewel ik zelf heel sceptisch over CBD olie was en ik er ook niet zo heel erg in geloofde wilde ik er wel meer over te weten komen. Ik las hele goede verhalen van mensen die bijvoorbeeld slecht sliepen en ineens weer normaal konden slapen, mensen met diverse pijnklachten en zelfs mensen met psychische problemen die zich er beter door voelde. Mijn kennis Karin vertelde dat zij het aan het gebruiken is en wilde er meer over vertellen daarom stelde ik haar wat vragen.

Waarvoor gebruik je CBD olie?

Ik gebruik CBD olie vanwege reumatische klachten. Ik had eigenlijk altijd pijn en was het gebruik van ontstekingsremmende medicatie een beetje beu, voor mijn gevoel was dat absoluut ook niet goed voor mijn lichaam. Op zoek naar een alternatief kwam ik CBD olie tegen.

Hoe gebruik je CBD olie?

De hoeveelheid die je moet gebruiken is afhankelijk van je lichaamsgewicht en de ernst van de klachten. Ik gebruik zelf nu op het moment 2 x daags 5 druppels die druppel ik dan onder mijn tong. Er zit trouwens ook geen smaak aan dus ik krijg ze ook prima weg.

Welk resultaat heb je met het gebruik van CBD olie?

In het begin duurde het wel ongeveer 1 tot 1,5 week voordat ik verschil begon te merken. Ik wilde het eigenlijk al snel opgeven want het had toch geen resultaat dacht ik. Maar na zo’n 1,5 week merkte ik dat mijn pijnklachten echt steeds minder werden. Ik ging ook veel beter slapen en kon weer beter bewegen. Ik gebruik het nu zo’n half jaar en heel af en toe heb ik nog wel wat opkomende pijnklachten maar het is niet meer zo heftig als het ooit is geweest en de ontstekingen die ik had door mijn reuma zijn ook niet meer terug gekomen.

Ik ben blij dat Karin me wat meer wilde vertellen over de CBD olie. Omdat ik zelf nog steeds regelmatig nekklachten heb overweeg ik om het mischien ook aan te schaffen. CBD olie werkt overigens niet verslavend en heeft geen bijwerkingen voor zover bekend. Ook kun je het gebruiken voor huisdieren en kinderen, zorg er wel altijd voor dat je goed geadviseerd wordt zodat de juiste dosis wordt verstrekt.

Ben jij bekend met CBD olie? En wat is jouw ervaring?

 

Foto’s zijn van Shutterstock.com
Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

2 Comments on De kracht en werking van CBD Olie

 1. Melissa

  16 oktober 2017 at 11:19 (4 maanden ago)

  Hi Kelly,

  Top dat je hier een artikel over hebt geschreven! Ik gebruik sinds een kleine maand CBD olie (op aanraden van mijn ouders die het ook gebruiken) en voor mij heeft dit echt wonderen verricht! Ik heb migraine en ook veel last van rug-en nekklachten. Sinds dat ik CBD gebruik heb ik 1) nog geen migraine-aanval gehad (afkloppen!) en 2) zijn mijn rug-en nekklachten ook met 50% verminderd. Ik zou het echt aan iedereen aanraden, spread the word! Groetjes Melissa

  Beantwoorden

  • Healthy Kelly

   16 oktober 2017 at 11:24 (4 maanden ago)

   Oh wat goed Melissa ???? top om te lezen.
   Ik ga het zelf ook maar aanschaffen heb namelijk sinds een dag of 3 weer enorme nek en schouder klachten…

   Beantwoorden

  • <!– #comment-##

  <!– .children

 2. <!– #comment-##

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...