My Posts

Waarom hoelahoepen?

Waarom hoelahoepen?

Hoelahoepen is iets wat al heel oud is, vooral vroeger werd dit vaak gedaan door kinderen. Toch wordt het steeds populairder onder volwassenen en dan vooral de fitness hoelahoep waarmee je een goede workout kan doen, maar waar is dit nu eigenlijk goed voor?

Ik had al eens eerder een hoelahoep maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het snel opgaf omdat het steeds maar niet lukte om het goed te doen. Of het nu lag aan het materiaal, het gewicht of mijn motivatie op dat moment? Ik weet het niet…
Toen ik pas geleden een Bodyhoop won bij  de facebookpagina van Bodyhoop.nl wist ik dat ik het toch echt weer opnieuw wilde gaan proberen en het me dit keer wel moest gaan lukken.

De Bodyhoop is gemaakt van foam waardoor het wat comfortabeler is om hem rond te draaien ik merkte hiermee al direct verschil dan met mijn vorige hoelahoep, hij is 104 cm in doorsnee en weegt 1,8 kg. Hij wordt geleverd in een handige doos en vervolgens kan je heel makkelijk de bodyhoop in elkaar klikken.

bodyhoop 2

Toen hij eenmaal in elkaar zat kon ik aan de slag. Je krijgt er ook online een basis uitleg bij hoe je het beste kunt hoepelen, dat is dus wel erg handig. In het begon leverde het weer een hoop frustratie op maar uiteindelijk ging het goed en inmiddels kan ik het een minuut of 7 – 10 achter elkaar. Wel leverde het in het begin veel blauwe plekken op toen ik langer achter elkaar ging hoepelen maar inmiddels zijn deze ook verdwenen.

bodyhoop 1

 

Waar is hoelahoepen goed voor? 

Maar ja waar is dat hoelahoepen nu eigenlijk goed voor? Want je kan wel als een gek (zo voel ik me soms wel ???? ) aan het hoepelen zijn maar heeft het ook effect?
JA ZEKER! Dit zijn een aantal voordelen van hoepelen:

 • Het versterkt je rug, buik, bil en been spieren: ideale workout dus!
 • Je kunt er je taille slanker mee krijgen
 • Het is een workout waarbij je ook aan je conditie werkt
 • Je kan het gewoon thuis doen en met een paar minuutjes per dag zie je al snel resultaat.
 • Het zou goed zijn voor de doorbloeding
 • Je verbrand er ongeveer 400 / 600 calorieën per uur mee (al zal ik het niet aanraden om het een uur achter elkaar te doen)
 • Ik vind het best leuk om te doen vooral met een lekker muziekje op
 • Als je het eenmaal doorhebt is het best verslavend!

Ik merk zelf nu ik het vaker doe dat het steeds makkelijker gaat en dat ik er ook echt steeds meer plezier in krijg. Ik ga nu ook de workout pro  doen van Bodyhoop om uit te proberen, al moet ik zeggen dat dat tot nu toe nog niet meevalt, maar oefening baart kunst…..
Ik heb het idee dat het al wel zichtbaar is en mijn taille wordt langzaamaan een stuk slanker, dus ik hoelahoep lekker door.

Ben jij al aan het hoepelen?

Liefs Kelly

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

6 Comments on Waarom hoelahoepen?

 1. Anne – Simple Thoughts

  7 augustus 2016 at 12:46 (4 maanden ago)

  Het kost even wat doorzettingsvermogen (en arnicagel voor de blauwe plekken) maar dan heb je ook wat! Ik vind het erg leuk om te doen, vooral tijdens het kijken van een serietje!

  Beantwoorden

  <!– .children

 2. <!– #comment-##

 3. els

  6 augustus 2016 at 09:56 (4 maanden ago)

  Ik heb sinds kort ook een hoepel. Eerst ging het ook niet goed, en had ik ook blauwe plekken, nu gaat het beter :-). Ik kan het nu 15 minuten, wel met vallen hoor ;-).

  Beantwoorden

  <!– .children

 4. <!– #comment-##

 5. LIESS

  3 augustus 2016 at 19:35 (5 maanden ago)

  Ik kan alleen hoepelen op de wii balanceboard hahaah.
  Laatst een keer geprobeerd met een echte hoepel en kreeg m niet 1 x omgedraaid.

  Beantwoorden

  • Healthy Kelly

   3 augustus 2016 at 20:55 (5 maanden ago)

   Veel oefenen dan komt er een moment dat het lukt ????
   En ik heb gemerkt dat er ook een groot verschil zit in soort hoepel

   Beantwoorden

  • <!– #comment-##

  <!– .children

 6. <!– #comment-##

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...