Ijskoffie daar ben ik echt gek op! Wekelijks koop ik wel een bekertje in de supermarkt. Ik kreeg laatst het idee om zelf ijskoffie te maken. Niet de standaard ijskoffie maar met caramel en als extra verrassing een scheutje licor 43 Baristo erin en ik moet zeggen: het was echt heerlijk!
Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder…

Via Fansquare kreeg ik de mogelijkheid om de nieuwe Licor 43 barista uit te testen. Deze likeur heeft een koffie achtige smaak en leek me daarom extra lekker om te combineren met ijskoffie. Zo gezegd zo gedaan…

Ingrediƫnten:

Voor 2 grote glazen

-2 kopjes koffie (meer koffie kan als je van sterker houd verminder dan de melk)
– 100 ml barista melk (globe milk)
– 5 volle eet lepels karamel ijs
– een flinke scheut licor 43 baristo
– slagroom als garnering

 

Bereiding

– zet 2 koppen koffie en laat deze afkoelen
– zorg dat de barista melk lekker gekoeld is
– meng de koffie met de barista melk in een blender
– voeg de karamel ijs toe en meng het opnieuw goed door elkaar
– als laatste doe je er een flinke scheut licor 43 in en mix het door elkaar in de blender
– schenk de ijskoffie in een mooi glas en garneer dit met een toef slagroom.
Mocht je nu niet zo houden van alcohol dan kan je de licor 43 ook weglaten, ook dan is het heerlijk volgens mijn kinderen…
Drink jij graag ijskoffie?
Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






CommentLuv badge