Ik vind mexicaans eten best wel lekker maar soms net wat te pittig en met name mijn kinderen en man zijn niet zo gek op pittig eten. Daarom heb ik nu een wat zoetere variant gemaakt op taco’s: de zoete taco!

Ok√© ik beken.. Deze taco is wel gemaakt met een kruidenmix (iets wat ik niet graag doe) en heb ik gemaakt als Foodista voor een kwestie van smaak. Maar hij is gewoon te lekker om hem niet met jullie te delen…

Wat heb je nodig?

-1 pak taco shells (eventueel kan je ook kiezen voor taco tubs)
– 1 potje taco saus mild
– 1 zakje taco mix original
– 1 blikje ananasstukjes
– +- 400 gram gehakt
– 1 zak roerbakgroenten naar wens
– 1 zakje geraspte kaas

Bereiding

– Bereid de taco shells in de oven zoals op de verpakking staat
– Bak het gehakt rul in een beetje boter of olie
– Voeg de roerbakgroenten toe en bak deze mee tot het gaar is
– vang het vocht van de ananas op en voeg de ananas stukjes toe bij het mengsel
– Voeg 100 ml van de ananas sap + de kruidenmix bij het mengsel en roer goed door.
– Laat het geheel nog een paar minuten pruttelen
– Voeg de kaas toe en roer het door het geheel of kies ervoor het mengsel in een taco te scheppen en de kaas erover heen te strooien, eventueel kun je het dan nog even in de oven doen zodat de kaas goed smelt.
– Vul de taco’s
– Voeg naar wens een schep taco saus toe

zoete-taco

De reactie van mijn man en kinderen was erg enthousiast en de vraag was of we het de dag erna weer zouden eten ;). Dat hebben we natuurlijk niet gedaan maar ik wil het zeker nog een keertje gaan maken, wellicht dan zonder de kruiden zakjes maar omdat ik dit van Santa maria had gekregen wilde ik het toch eens proberen.

Hou jij ook van mexicaans eten? En zou jij deze zoete taco wel eens willen proberen?

liefs-kelly

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






CommentLuv badge