Nu ik weer gezonder aan het leven ben houd dat ook in dat ik weer meer in beweging ben. Natuurlijk heb ik wat apparaten in ons eigen sporthok staan maar wat variatie vind ik ook wel prettig. Toen ik de resistance bands van Workout Gear ontdekte wilde ik deze wel uit testen. Zo kun je trainen waar en wanneer je wilt. Ik deel graag mijn ervaring met jullie. Ook deel ik wat oefeningen die je makkelijk kunt uitvoeren.

Een resistance band is een fitness elastiek. Met dit elastiek kun je diverse oefeningen doen om zo een total bodyworkout te doen. Daarnaast kunnen de resistance bands van Workout Gear je ook ondersteunen bij zware oefeningen om deze wat makkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan een pull up waarbij je jezelf moet optrekken. Dit is best zwaar zonder ondersteuning maar met een resistance band maakt het je oefening een stuk makkelijker.

Verschillende weerstand niveau’s

Met een resistance band heb je de mogelijkheid om op verschillende weerstandsniveaus te trainen, afhankelijk van het type resistance band. De mini loops set van Workout Gear heeft maar liefst 5 verschillende banden. Iedere resistance band heeft een andere weerstand.

De gele resistance band is de lichtste variant en heeft een weerstand an 2.7 – 3.9 kg. Daarna volgt de rode band met een weerstand van 4.4 – 8.0 kg, Gevolgd door de groene met een weerstand van 6.1 – 10 kg of de blauwe met een weerstand tussen de 6.2 – 12.2 kg. De zwaarste is de zwarte band die een weerstand heeft van 7.7 tot 14.6 kg.

Zou je zwaarder willen trainen dan heeft Workout Gear resistance bands die nog meer weerstand kunnen bieden. Zo heeft de groene variant een weerstand van maar liefst 20 tot 55 kg.

Oefeningen

De mogelijkheden qua oefeningen zijn enorm met de resistance band. Met de resistance bands van Workout Gear kun je een heel programma doorlopen met diverse oefeningen voor het hele lichaam. Zo komen al je spieren aan bod en heb je een total body workout met alleen de resistance band. Een aantal oefeningen zijn onder andere:

  • lat pull down
  • Shoulder Press
  • Chest press
  • Standing Kickback
  • Squats met band
  • Push ups met band
  • Lunges
  • Side steps
  • Roeien met de bands
  • Bicycle crunch

Om deze oefeningen goed uit te voeren adviseer ik je om even goed te zoeken naar voorbeeld filmpjes of oefeningen online zodat je zeker weet waar je mee bezig bent. Om het je wat makkelijker te maken heb ik wat filmpjes voor je die ik met je wil delen.

Side steps (dit kan je met meerdere bands doen om de weerstand eventueel te verhogen)

Standing Knee Tuck

Squats

Hoe bevallen de Workout Gear resistance bands mij?

Ik ben nu met regelmaat aan het trainen met de Workout Gear resistance bands en ik moet zeggen dat het me best goed bevalt. Je kan hiermee volop varieëren en je bepaald zelf hoeveel weerstand je pakt. In het begin kon ik echt nog niet zo heel veel maar ik merk naarmate ik vaker train ik ook steeds een andere band kan pakken om zo nog meer weerstand te creëren. De banden zien eruit alsof het helemaal niet “zwaar” is maar als je er eenmaal mee gaat trainen dan merk je toch zeker wel dat het een stuk zwaarder is.

De banden zijn ook erg stevig. Ik was in het begin namelijk bang dat ze mischien zouden scheuren als ik er mee zou trainen maar dat is totaal niet het geval. Zelfs als je bij bepaalde oefeningen er wat harder aan trekt gebeurd er niks mee en komen ze daarna weer terug in hun oude positie. Wat mij betreft zijn de Workout Gear resistance bands zeker een aanvulling aan mijn sport collectie.

Wil je meer info? Kijk dan even op de website van Workout Gear.
Heb jij al weleens getraind met resistance bands?

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge