Dik zijn & afvallen
Afvallen, Lifestyle

Wat is er mis met dik zijn?

Het lijkt er vaak op dat iedereen een oordeel heeft over dikke mensen. Ze eten veel te veel, zijn ongezond, dikkere mensen zijn minder mooi etc etc.

Maar wat is er nu eigenlijk mis met dik zijn?

Nou daar kan ik heel kort over zijn: Niks! Of nou ja we weten allemaal wel wanneer je veel te dik bent dit natuurlijk gezondheidsproblemen met zich mee kan brengen. Je bent gevoeliger voor hart en vaat ziekten en zou ook minder oud worden, zegt men maar ik denk dat dat vooral geldt als je extreme obese bent, dan moet je natuurlijk wel op gaan passen. Maar gaat het er uiteindelijk niet om hoe jij je voelt? Ik vind van wel, en of je nu een maatje meer hebt of niet het gaat om je gevoel.

Mijn keus om slanker te worden

Heel vaak krijg ik te horen “Je bent mooi maar dat was voordat je begon met afvallen ook al” en dat is natuurlijk hartstikke lief dat men dat zeggen maar IK voelde me niet zo. Ik voelde me veel te zwaar en lelijk, daar zal mijn pest verleden ook wel aan meegeholpen hebben, en ik koos er zelf voor om slanker te worden. Ik MOEST niks ik wilde het zelf. Er was ook geen dokter die tegen mij zei “goh zou jij niet eens gaan afvallen” en ook niemand in mijn omgeving want als dat het geval zou zijn geweest dan zou ik juist tegendraads gaan doen en juist helemaal niks ondernemen. (ik ken mezelf)

Er is overigens wel een periode geweest dat ik gelukkig was met mijn lichaam of nou ja dat dacht ik. De periode van mijn modellenwerk als plussize model, ik wilde juist laten zien dat je niet slank hoeft te zijn om modellenwerk te doen dat was echt mijn motto en daar streed ik hard voor. En ik denk dat ik dat ook wel bewezen heb met een aantal publicaties, een aantal verkiezingen (waarbij ik bij de brildrager van het jaar verkiezing 2e ben geworden klik hier mocht je een verslag van toen willen zien ), shows en t.v opnames.. Zo deed ik ooit mee aan onder andere de reclame van Dongel, als je het wilt bekijken: Klik Hier  (let op de serveerster op de achtergrond).

Media

Wat ik toen heel erg merkte is dat met name de media toch wel wat had tegen “stevigere vrouwen” men vond het maar raar en het kon echt niet dat er een steviger model was en zeker niet een model die naast maatje 44 ook nog eens “maar” 1.63 was, maar al het knokken werd uiteindelijk wel beloond en men ging in zien dat het niet erg is als je wat steviger bent. Natuurlijk ben ik geen “groots” model geworden (ik had namelijk andere ambities zoals moeder worden 😉 bovendien was ik te klein en zijn er mensen die waarschijnlijk meer geschikt zouden zijn ) maar wat ik regelmatig nog hoor van mensen uit het “wereldje”  die ik ken van vroeger is dat ik toch wel een beetje heb meegeholpen aan het iets versoepelen van het ideaalbeeld, al blijft dat stuk altijd een lastig discussie puntje want wat is ideaal? Maar ik merk wel dat er in vergelijking met toen (2006 t/m 2009 ) er meer aandacht wordt besteed aan de wat stevigere vrouw, al zou ik het geen probleem vinden als dat wat vaker zou zijn. Toch lees je ook de ene na de andere BN’er die zoveel kilo’s is afgevallen en dat wordt vaak groot uitgemeten in de media…

Ik ben een beetje aan het afdwalen, sorry daarvoor, maar wat ik dus eigenlijk duidelijk wil maken is dat er HELEMAAL niks mis is met wat steviger / dikker zijn zolang JIJ je maar goed voelt en het geen extreme gezondheidsproblemen met zich mee brengt. We moeten ons niks aantrekken van wat de media post en je moet je ook zeker niet gedemotiveerd voelen als je leest dat ik zoveel ben afgevallen, dit wilde ik zelf niet vanwege ideaalbeelden maar omdat ik mij er goed bij voel en zelfverzekerder ben geworden.  Uiteindelijk is het zo dat JIJ bepaald en JIJ doet waar jij je goed bij voelt en daar heeft een ander HELEMAAL niks over te zeggen!! We weten allemaal wel dat een gezond BMI beter is maar zolang jij je goed voelt straal je dat ook uit en dan maakt het als je het mij vraagt helemaal niks uit of je een maatje 36 hebt of een maatje 44…

Dit vind je misschien ook leuk...