“Wat eet jij met de kerst?” die vraag krijg ik niet alleen als ik met iemand aan het praten ben maar zelfs via mijn mail of berichten via facebook krijg ik die vraag. En het is geen geheim wat we eten daarom vertel ik je wat onze plannen zijn…

Blijkbaar verwacht men van mij dat ik heel wat in elkaar ga zetten en de meest lekkere recepten op tafel ga toveren? Want als ik mijn antwoord geef krijg ik vaak te horen “oh echt waar eet jij dat ook?” of “Is dat alles?”. Vorig jaar heb ik ook wel wat uitgebreider gekookt maar dit keer gaan we het iets anders aanpakken want om eerlijk te zijn heb ik er dit keer gewoon weg geen zin in..

Gourmet

Mijn man zei vorige week ineens “goh misschien moeten we toch maar eens een keer gaan gourmetten?”, mijn mond viel open van verbazing. Mijn man is eigenlijk het type wat die rotzooi niet in huis wil en niet de dag erna alles wil poetsen omdat alles onder het vet zit. Maar dat vind hij nu blijkbaar geen probleem want 1e kerstdag gaan we toch echt gourmetten. En daarmee kan je natuurlijk ook van allerlei lekkers bedenken maar ik beken: ik ben lui 😉 want we laten gewoon een bedrijf komen die alles voor ons klaar maakt en zelfs de afwas doet. Ach af en toe het jezelf makkelijk maken is niks mis mee toch….

2e kerstdag

En ook voor 2e kerstdag heb ik het mezelf makkelijk gemaakt, we gaan namelijk lekker halverwege de middag naar een restaurant waar je van alles kan eten, Sushi (jam jam), Chinees, Pasta, Pizza, Vis, Groentes, Salades, een overheerlijk toetjes buffet en nog veel meer, een buffet restaurant met verschillende afdelingen. Het leuke daarvan is dat er ook een speelhal bij zit dus de kinderen kunnen zich ook even lekker uit leven.
In de avond heb ik dan nog, mochten we nog honger hebben, een lekker soepje wat ik ga maken met stokbrood.

Lekker makkelijk

Op kerstavond is het traditie dat ik samen met mijn man naar All you need is love ga kijken. Daarbij hebben we dan altijd wat lekkers dus dit keer ga ik verschillende lekkere hapjes maken. Ik heb al een lekker dipje gehaald bij een delicatessen zaak in de buurt en daarbij ga ik waarschijnlijk ook nog wat kaas, worst, stokbrood en ander lekkers serveren.
Ik heb er dit jaar bewust voor gekozen om het wat makkelijker te doen zodat ik zelf ook genoeg tijd heb voor ons gezin en het een keer niet “stressen” wordt…

Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd wat jij eet met de kerst. Ga je ook voor makkelijk of ga je heel uitgebreid koken? Mijn vraag is dus: wat eet jij met kerst?

Facebook Comments

1 Comment on Wat eet jij met de kerst?

  1. Suzanne
    22 december 2016 at 16:33 (2 jaar ago)

    Haha wij eten pannenkoeken en wraps met kerst.
    Ik vind (chinees) fonduen persoonlijk lekkerder dan gourmetten en is nog gezonder ook. En de dag erna een overheerlijke soep ervan.

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge