We zijn nu meer dan een week terug en er gaat geen dag voorbij dat ik niet denk aan Curaçao, hetzelfde geldt voor mijn man. Maar waarom wij zo houden van Curaçao? Ik vertel het je graag.

Natuurlijk is Curaçao het eerste land, buiten Nederland en België, waar mijn man en ik samen op vakantie zijn geweest misschien speelt dat ook mee ? Maar dat is niet de enigste reden waarom wij zo houden van Curaçao.

Poko poko

Een van de eerste dingen die we geleerd hebben op Curaçao is poko poko oftewel rustig aan. En dat is te zien bij de meeste inwoners op Curaçao. Komt het vandaag niet dan komt het morgen wel en je vooral niet druk maken. Nou dat rustig aan doen staat hier in Nederland niet in het woordenboek hoor want gelijk toen we weer op Nederlandse bodem waren geland was de “hurry hurry” mentaliteit bij veel mensen weer aanwezig.

Mooi weer

Het meest voor de hand liggende waarom wij zo houden van Curaçao is het mooie weer. Hoewel ik het in Nederland erg warm vind als het 30 graden is vind ik dat op Curaçao toch anders. Als het daar 30 graden is met wat wind dan voelt het echt niet als 30 graden. Bovendien is het er daar natuurlijk altijd lekker qua temperatuur en functioneer ik er gewoon een stuk beter qua humeur. Ook de mooie stranden is een reden waarom wij zo houden van Curaçao.

Afwisseling

Wat ik ook zo leuk vind aan Curaçao is de afwisseling van het landschap. Natuurlijk zijn er mooie stranden en een mooie natuur maar er zijn ook stukken waarbij je soms net denkt alsof je in de woestijn zit of in een heel ander land. Bovendien is het land klein waardoor je zo overal bent.

De taal

Een volgende reden waarom wij houden van Curaçao is de taal. Je kan er namelijk prima overweg met gewoon Nederlands. De meeste mensen spreken dat namelijk ook en sommige mensen die dan een accentje erbij hebben daar hou ik echt van ♡

Geweldige onderwater wereld

Oké wij zijn qua onder water wereld niet veel gewend maar datgene wat we op Curaçao tegen kwamen vind ik echt prachtig en het liefst zou ik iedere dag wel een duik willen nemen met mijn snorkelset.

Verhuizen?

Nu we voor de 2e keer naar Curaçao zijn geweest kriebelt het voor mij nog meer om eventueel te verhuizen naar Curaçao. Maar daar komt heel wat bij kijken en kost ook nog eens wat. Bovendien wil ik gewoon heel graag werk hebben voordat we daar naartoe zouden verhuizen en dat is toch wel een lastig puntje… maar zeg nooit nooit wie weet komt Gaston of Windton ons een keer verblijden met een mega prijs?

Ben jij al eens op Curaçao geweest ?

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge