My Posts

Waar is kruidenthee goed voor?

Waar is kruidenthee goed voor?

Thee ik ben er gek op, vooral kruidenthee is een grote favoriet van mij. Wist je bijvoorbeeld dat kruidenthee erg goed voor je is en zelfs kan helpen bij diverse kwaaltjes maar ook tijdens het afvallen? Ik vertel je graag meer over de werking van bepaalde kruidenthee en mijn favorieten die jou ook zouden kunnen helpen….


Ik vind het heerlijk om rond te neuzen tussen de schappen met thee van Holland & Barrett (voorheen de Tuinen). Zij hebben namelijk echt heel veel soorten kruidenthee. Maar ja welke moet je nu eigenlijk kiezen? Er is namelijk zoveel keus. Daarom heb ik een handig lijstje voor je gemaakt met de werking van bepaalde kruidenthee soorten.

Gemberthee

Één van de thee soorten waarbij ik zelf mijn bedenkingen had: zal dat wel lekker zijn? Maar inmiddels drink ik het heel graag. Gember stimuleert de stofwisseling en ondersteunt de afvoer van gifstoffen en afvalstoffen, ook kan het verlichting geven bij verkoudheid en een verminderde weerstand.

Kaneelthee

Deze thee drink ik ook erg graag en dan het liefst met een vleugje appel, vooral in de herfst is dat een favoriet van mij. Kaneel heeft een gunstige werking op de bloedsuikerspiegel en het cholestorol niveau. Er zit een stofje in kaneel wat ervoor zorg dat de werking van insulinereceptoren in vet en spier cellen verbeterd.

Kamillethee

Deze thee staat bekend om zijn kalmerende werking, het zou stress verminderen en zorgt ervoor dat je s’avonds beter in slaap valt. Een ideale thee voor in de avond dus. Verder werkt kamille thee ook uitstekend bij keelklachten het zorgt ervoor dat de pijnklachten wat afnemen.

Citroengras Thee

Dit is een thee soort wat vochtafdrijvend werkt, iets wat ik zelf in de zomer nodig heb aangezien ik dan meestal veel vocht vasthoud. Bovendien werkt het goed voor de spijsvertering en kan het helpen om angsten te verminderen.

Groene Thee

Groene thee is ideaal voor als je wilt afvallen, het helpt namelijk je metabolisme te versnellen en het zit bomvol anti oxidanten. Bijkomend voordeel voor mij is dat ik er ook best veel van moet plassen en ik zo afvalstoffen verlies.


Pepermunt thee

Heb je last van darmgassen? Krampen ? Of maagproblemen? Probeer dan eens pepermunt thee. Dit geeft een verzachtend effect op maag en darmen en zal ervoor zorgen dat je opgeblazen gevoel minder wordt.

Veel meer soorten thee

Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten kruidenthee die allemaal weer een andere werking hebben. Zoek je een bepaalde thee voor een specifieke klacht? Dan kan je het beste naar Holland & Barrett gaan waar ze je goed kunnen adviseren over welke thee het beste voor je is. Waar je wel op moet letten is dat de thee zo puur mogelijk is en niet allerlei toevoegingen heeft dit kan namelijk de werking verminderen (tenzij het anderen kruiden zijn die elkaar versterken).
Natuurlijk is thee geen vervanging van bijvoorbeeld medicatie maar mijn ervaring is dat kruidenthee zeker ondersteunend kan helpen om bepaalde klachten te verminderen maar dat het ook erg effectief is tijdens het afvallen.
Heb jij een kruidenthee waar je helemaal weg van bent?

 

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...