My Posts

Voorbereidingen op onze vakantie

Voorbereidingen op onze vakantie

Vanaf het moment dat onze vakantie definitief geboekt was op 5 december zijn we volop bezig met voorbereidingen. Dan kom je er achter dat er toch wel heel veel bij komt kijken. Het is namelijk heel anders om alles zelf te moeten gaan plannen en dan ook nog in een vrij korte tijd.. Maar wat hebben we moeten doen aan voorbereidingen? En wat zijn we allemaal van plan? Wellicht hebben jullie ook nog wel goede tips voor ons voor Curacao? Dan hoor ik het graag..

Eigenlijk wilde we pas in de zomer vakantie gaan maar wij waren zo toe aan wat zon en er even tussen uit gaan dat we hebben besloten in de winter te gaan. Toen het op 5 december definitief werd dat we zouden gaan zijn we volop gaan regelen…

Paspoorten

Mijn man en ik hadden het geluk dat we al paspoorten hadden gekregen vorig jaar met ons reisje voor het t.v programma. Onze kinderen moesten er echter nog wel eentje hebben en ook mijn vader, die met ons mee gaat, had er nog eentje nodig. Gelukkig is het regelen van een paspoort zo gebeurd al was ik even vergeten dat mijn man ook toestemming moest geven. Gelukkig vonden ze het goed als hij via whatsapp en getekend exemplaar stuurde zodat toch alles nog geregeld kon worden.

Vliegtuigstoelen vastleggen

Hoewel je het niet persé hoeft te doen vond ik het wel fijn om van te voren vliegtuig stoelen te reserveren. We vliegen met KLM via Corendon. Tegen bij betaling van 20 euro per stoel konden we het vast leggen. Dit hebben we dus ook maar gedaan want het zou vervelend zijn als een deel van het gezelschap voorin het vliegtuig zit en het ander deel achterin. Al heb ik het wel eventjes overwogen hoor voor de rust hihi, maar goed samen uit is samen thuis.

Shoppen

Omdat we naar Curacao gaan, waar het altijd warm is, en wij onze zomer kleding al weg hadden gedaan was het tijd om te shoppen. Oké we hadden niet alles weg gedaan maar met name voor de kinderen wel al veel omdat ze daar volgend jaar waarschijnlijk toch niet in zouden passen. Maar ach ik had nu weer een excuus om te mogen shoppen, al valt het niet mee om in de winter zomer kleding te scoren, gelukkig kan je ook online veel vinden.

Zoektocht om oorpijn te verlichten

Omdat ik zelf enorm veel oorpijn heb tijdens het vliegen ben ik opzoek gegaan naar tips om het te verminderen. In overleg met de huisarts ben ik nu al gestart met neusspray waardoor ik waarschijnlijk al minder klachten zal hebben. Daarnaast heb ik speciale oordopjes voor het vliegen aangeschaft. Ook met ons zoontje zijn we nog even langs de KNO arts gegaan. Hij moest namelijk oordopjes hebben vanwege het niet willen zwemmen zonder oordopjes. Echter zat 1 buisje los vlak voor zijn gehoorgang waardoor ze geen dopjes op maat konden maken. Gelukkig is dat nu ook geregeld, is het buisje eruit en heeft hij toestemming van de KNO arts om gewoon te vliegen. Zijn oordopjes kan ik woensdag ook ophalen, weer iets om af te vinken.

Bezigheids therapie voor de kinderen

Onze kinderen hebben nog nooit gevlogen, het is dus best wel gewaagd om gelijk 9 uur te gaan vliegen. Van de andere kant zitten ze er dan gelijk in. Maar ja 9 uur de kinderen entertainen gaat mij niet lukken daarom hebben we wat reisspelletjes aangeschaft en natuurljk kleur boeken en kleurtjes. Als het dan echt niet meer gaat hebben we voor allebei een tablet of telefoon voor het spelen van spelletjes. Er zijn natuurlijk ook t.v schermpjes en als we geluk hebben treffen we een lieve stewardess die ze misschien mogen helpen? Dat moet vast  goed komen toch?

Inpakken

Mijn man heeft graag de touwtjes in handen en begint het liefst op tijd met inpakken. Ik kan dus al wel zeggen dat onze koffers al meer dan een week ingepakt klaar staan. Het scheelt natuurlijk ook wel dat we zomerkleding moeten inpakken en die hier in Nederland nu niet dragen. Het enigste wat we nog moeten toevoegen zijn de toilet spullen.

Wat gaan we doen?

En dan is er natuurlijk nog: wat gaan we allemaal doen op vakantie? We zitten in een All in Resort dus kunnen zoveel eten en drinken als we willen, ideaal. Maar toch zullen we ook niet iedere dag op het resort blijven. We heben een auto gehuurd (echt een aanrader op Curacao) en gaan dus ook lekker rond touren. Twee dingen hebben we in ieder geval al wel vast gelegd: een bezoek aan klein Curacao (heerlijk daar!!!) en ik ga samen met de kinderen knuffelen / spelen met dolfijnen, iets waar ik ook enorm naar uit kijk.

Natuurlijk gaan we ook diverse strandjes bezoeken want die zijn er genoeg, Willemstad en staat snorkelen ook op de planning. We hebben daar zelfs speciale easy breath maskers voor aangeschaft.

Tot zover onze voorbereiding, nu is het aftellen echt begonnen. Hebben jullie nog leuke tips om te doen op Curacao wat we echt niet mogen overslaan?

* afbeeldingen zijn van shutterstock.com
Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

4 Comments on Voorbereidingen op onze vakantie

 1. Inez

  27 december 2017 at 21:19 (12 maanden ago)

  Ik heb zelf ook superveel last van oorpijn tijdens het vliegen. Mijn dokter raadde me ook aan om neusspray te gebruiken en omdat ik allergisch ben, om enkele uren op voorhand een allergiepilletje in te nemen. Ik heb er ook oordoppen voor en die helpen samen met wat kauwgom enorm tijdens het opstijgen en landen! Hopelijk heb je er niet te veel last van en veel plezier!

  Beantwoorden

  • Healthy Kelly

   27 december 2017 at 21:20 (12 maanden ago)

   Ik zit nu idd ook al aan de neusspray ook al heb ik daar een enorme hekel aan haha

   Beantwoorden

  • <!– #comment-##

  <!– .children

 2. <!– #comment-##

 3. Marian Zw

  26 december 2017 at 13:17 (12 maanden ago)

  Onze kids hadden het super gedaan op de vlucht naar Curcao, vorig jaar toen waren ze 5 en 7 jaar. Ze wisten dat ze een hele dag in het vliegtuig moesten zitten, en met een fimpje en steeds wat eten aan boord ging het prima, wij vlogen met KLM. En uiteindelijk deze we onze kids het meeste plezier door gewoon lekker elke dag te gaan zwemmen. Wij zat in een klein complex en en niet all in. Dat zou ik een volgende keer wel anders doen, gewoon een lekker hotel met zwembad en eten en drinken

  Beantwoorden

  • Healthy Kelly

   26 december 2017 at 15:09 (12 maanden ago)

   Wat leuk om te lezen. Onze kinderen zijn nu ook 7 en 5 dus ben benieuwd hoe het gaat

   Beantwoorden

  • <!– #comment-##

  <!– .children

 4. <!– #comment-##

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...