geen categorie, lifestyle afvallen, lifestyle food

Voedingsmiddelen die de vetverbranding stimuleren

Voedingsmiddelen die de vetverbranding stimuleren

Zou jij je vetverbranding wel eens een boost willen geven? Dan heb ik goed nieuws voor je! Ik heb een lijstje gemaakt met voedingsmiddelen die de vetverbanding stimuleren. Want zeg eens eerlijk; eigenlijk willen we allemaal wel een snellere vetverbranding toch?

Ik volg nu al een tijdje het MKBM programma en heb daarmee nieuwe dingen geleerd over voeding. Onder andere ook over een aantal voedingsmiddelen die de vetverbranding stimuleren. Daarnaast heb ik zelf daar ook wat onderzoek naar gedaan en wat informatie voor jullie over verzameld.

Broccoli

In de eerste weken van MKBM heb ik dit veelvuldig moeten eten, en eigenlijk was het ook geen straf want ik vind het best lekker, ondanks dat ik het voorheen eigenlijk nauwelijks at. Ook heeft deze groenten best wel wat voordelen. Zo zit er onder andere een enorme hoeveelheid aan vitaminen en mineralen in. Daarnaast geeft het je lichaam een boost door het metabolisme te stimuleren. Je lichaam slaat hierdoor minder snel de calorieën als vetreserves op. Naast dit grote voordeel heeft broccoli nog meer nuttige voordelen:
– Gaat oxidatie tegen
– Het geeft je een langer verzadigd gevoel

Kaneel

Kaneel is een voedingsmiddel wat ook je vetverbranding stimuleert. Het zorgt er namelijk voor dat je bloedsuiker wat lager blijft waardoor je minder insuline aanmaakt. Minder insuline in je lichaam betekend ook: minder vetopslag.

Kokosvet

De meningen zijn verdeeld over kokosvet, het zou ongezond zijn vanwege het grote percentage verzadigde vetten. Maar niet alle verzadigde vetten zijn slecht. Dit geldt ook voor kokosvet. Kokosvet bestaat voor ongeveer de helft uit larinezuur wat een positief effect heeft op het cholesterol. Het zorgt er onder meer voor dat je snel energie krijgt om te functioneren, het niet wordt opgeslagen als vet en andere voedingsstoffen zoals sommige vitaminen en mineralen beter opgenomen kunnen worden. Ik gebruik het voortaan bijna altijd om in te bakken of in bijvoorbeeld cakes / taarten etc.

 

Grapefruit

Wat heb ik moeten wennen aan grapefruit. Ik heb dat vroeger weleens gegeten en wat ik me nog herriner is dat ik het ontzettend vies en vooral bitter vond. Ik moest dus wel even slikken toen ik het in mijn menu zag staan. Er stond ook in dat ik het eventueel als sap mocht drinken. Dat is dus waar ik mee begonnen ben maar inmiddels kan ik ze zo eten en ik moet toegeven: best lekker!
Grapefruit bevat net als vele andere soorten fruit veel vitaminen. Naast deze gezonde vitaminen zit de grapefruit ook vol met goede antioxidanten en vezels. Al deze stoffen dragen bij aan een verbetering van je spijsvertering. Het stofje Naringenine in de grapefruit geeft de bittere smaak, maar zorgt ook voor een snellere verbranding van de vetmoleculen. Je stofwisseling gaat omhoog en hierdoor verlies je gemakkelijker gewicht.

Zoete Aardappel

Er zijn verschilende manieren om een zoete aardappel klaar te maken. Ze zijn bijvoorbeeld lekker als je ze kookt maar ook kan je er overheerlijke frietjes mee maken. De zoete aardappel is een grote bron aan vezel die goed zijn voor onder andere je darmen. Dit stimuleert ook de stoelgang. Aanwezige koolhydraten in de zoete aardappel zijn complexe koolhydraten die langzamer worden afgebroken en hierdoor over een langere tijd energie aan het lichaam leveren. Door het langer ervaren van een verzadigd gevoel en de aanwezigheid van genoeg energie neig je minder snel weer naar eten. Een zoete aardappel zit ook nog eens bomvol gunstige vitaminen, mineralen en antioxidanten. De antioxidanten in de zoete aardappel stimuleren het afbreken van vet in de lichaamscellen.

Ananas

De ananas zit vol met een enorme hoeveelheid vitamine C en bevat nauwelijks calorieën. Naast vitamine C zijn er nog veel meer vitaminen en mineralen terug te vinden in de ananas. De aanwezige antioxidanten beschermen het lichaam tegen een tal van aandoeningen die veroorzaakt worden door vrije radicalen. De aanwezige vezels zorgen voor een goede spijsvertering en zorgen voor een langer verzadigd gevoel.  Naast al deze gezonde voedingsstoffen brengt de ananas nog een aantal andere voordelen:
– Gezonde spijsvertering
– Verhoogt je natuurlijke weerstand
– Afvallen wordt bevordert door het enzym bromeline
Het metabolisme wordt gestimuleerd door het eten van een ananas wat ervoor zorgt dat je stofwisseling dus sneller gaat werken.

Chia Zaden

Ook chia zaden zijn erg geschikt om de stofwisseling / vetverbranding een boost te geven. Ze zitten vol Omega 3 vetzuren, die de stofwisseling stimuleren. Bovendien geven chia zaden ook een verzadigder gevoel waardoor je dus minder kans hebt om een “hongeraanval” te krijgen vlak nadat je wat hebt gegeten.

Ken jij nog voedingsmiddelen die de vetverbranding stimuleren?

Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...