My Posts

Veiligheid voor alles! – Nutcase helm

Veiligheid voor alles! – Nutcase helm

Ik ben heel erg bezig met mijn eigen gezondheid maar wat ik nog veel belangrijker vind is de gezondheid en veiligheid van mijn kinderen, zij zijn mijn alles. Het fijne is dat ik ook best wel actieve kinderen heb die nergens bang voor lijken te zijn en ook nogal “lomp” kunnen doen. Hoewel ik ze niet altijd kan beschermen en ze soms ook zelf moeten ontdekken dat iets niet gaat of pijn doet probeer ik ze wel te beschermen op de manieren waar ik ze een handje bij kan helpen.

Ons zoontje is nu 4 jaar en wij proberen hem te leren fietsen, dit gaat niet van harte en hij krijst het dan soms ook uit als wij de zijwieltjes eraf halen… Om hem een veiliger gevoel te geven heb ik hem de Little Nuts helm gegeven die ik ontving voor een review. Deze helm is van het merk Nutcase  en heeft een te gekke dino print waar mijn zoontje helemaal weg van is.

nutcase helm

Toen ik hem voor het eerst bij hem opzette maakte hij een hinnikend geluid en zei “ik ga paardrijden” en ik moet eerlijk bekennen dat het wel een beetje de vorm van een cap heeft als je de zonneklep erop hebt gedaan maar dan wel met een veel stoerder design. Toen ik hem zei dat het voor het fietsen is en hij dan misschien minder bang is zei hij: “cool dan mogen de dino’s altijd mee fietsen”, en hij ging gelijk naar zijn fiets. Missie geslaagd dus!

nutcase helm 3

 

Product info nutcase helm:

Wij ontvingen de Little Nutty met een stoere dino print erop, echter hebben ze deze in nog veel meer leuke varianten. De helm wordt geleverd met een extra setje bescherm pads en is licht van gewicht waardoor hij comfortabel te dragen is, mijn zoontje vergeet soms zelfs dat hij hem nog op heeft.

nutcase helm 1
Dit zegt Nutcase zelf over de helm:

 • Little Nutty Gen 3 ‘Dino Mite’: Mooie groene dinoprint voor de kleinste Platvoetjes

 • Beschikbaar voor kinderen met een hoofdomtrek van 48-52 cm

 • Revolutionaire Nutcase magnetische Fidlock® sluiting. In een handomdraai vast zonder het vel te klemmen

 • Aanpasbare draairing voor een comfortabele pasvorm

 • Mogelijkheid tot het opzetten en afzetten van de regen- of zonneklep

 • Ultra zachte kinband voor extra comfort

 • Duurzame ABS buitenschaal

 • EPS-schuim met hoog schokabsorberend vermogen voor de binnenschaal

 • Inkepingszones in buitenste EPS-laag voor de beste energie geleiding en bescherming bij een valpartij

 • Optimale ventilatie op voor-, boven- en achterkant

 • Extra set mousse pads voor het beste pasresultaat

 • 360 ° reflectie

 • Opvallende designs voor veiligheid en stijl

 • Alle Nutcase helmen beantwoorden aan de EN 1078 veiligheidsnorm voor fietsers, skateboarders en rollerskaters

nutcase helm 4

Wat vind ik er van? 

Mijn zoontje is zelf helemaal enthousiast over de helm, ik zelf ben ook erg enthousiast. Hij oogt wel wat te groot voor ons zoontje maar ons zoontje valt ook iets kleiner uit dan het gemiddelde kind van zijn leeftijd (4). Als je een Nutcase helm aanschaft is het dus wel van belang even goed te meten welke maat je kind nodig zal hebben, er zijn namelijk verschillende maten, zelfs voor volwassenen hebben ze super coole helmen. Qua design verdient Nutcase echt een dikke 10 als je het mij vraagt, echt topper zitten er tussen.

De kwaliteit van de helm ziet er goed en stevig uit en ik ben ervan overtuigd dat hij bij een eventuele val, waar je natuurlijk niet op hoopt, het hoofd zo goed mogelijk beschermd. Ze voldoen aan de veiligheidsnorm die is gesteld voor fiets, skate en rollerskate helmen, dat geeft mij wel een fijn gevoel en de kwaliteit wordt daarmee ook gewaarborgd. Wat ik ook een erg prettig idee vind is dat mijn zoontje niet goed weet hoe hij het klipje los kan maken en ik niet bang hoef te zijn dat hij hem zomaar ergens neer gooit en weg fietst zonder helm.

nutcase helm 2

Hoewel een helm hier in Nederland niet verplicht is vind ik het wel fijn dat als ze net beginnen met fietsen er toch eentje dragen, de juiste helm hebben wij daar nu dus zeker voor gevonden. Zoon lief is blij, hij kan nu veiliger fietsen en heeft veel plezier van zijn helm, en dat maakt papa en mama ook blij. Nu alleen hopen dat hij het snel onder de knie krijgt fietsen zonder zijwieltjes, want de helm vind hij wel cool maar zonder zijwieltjes nog steeds niet ????

Wil je meer informatie over Nutcase? Kijk dan op hun Website 

Draagt jouw kind een helm voor extra veiligheid?

Liefs Kelly

Dit is een gesponsord berichtof een bericht waar ik producten voor heb ontvangen (1)

Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...