overige blogs

Veilig zwemmen in de (koude) zee

Veilig zwemmen in de (koude) zee

Mijn kinderen zijn echte waterratjes en springen het liefst meteen de zee in. Binnenkort gaan we naar Curacao en daar is de watertemperatuur heerlijk. Hier in Nederland is het water echter best nog wel koud in deze tijd van het jaar en daardoor wordt het ook gelijk iets onveiliger. Maar hoe kun je nu het beste veilig zwemmen in de (koude) zee? Ik geef je graag wat tips…

Eerlijk gezegd ben ik zelf niet zo’n zee zwemmer. Ik hou niet van zwemmen in de koude zee. Daarnaast moet ik  kunnen zien wat er onder mij gebeurd en in de zee in Nederland is dat vrij lastig om te zien. Je kan in Nederland over het algemeen niet goed naar de bodem kijken en bij alles wat ik voel denk ik dat het een grote vis is of nog erger een kwal. Toch doen onze kinderen wel graag zwemmen in de zee en daarom neem ik altijd wat voorzorgsmaatregelingen.

Zwemschoentjes

Of we nu in Nederland of in het buitenland zwemmen in de zee ik zorg altijd voor zwemschoentjes. Je weet tenslotte nooit wat er zoal ligt in de zee en het zal niet de eerste keer zijn dat iemand zijn voet openhaalt in de zee. Daarom toch uit voorzorg schoentjes. Het is ook gelijk ideaal als je bijvoorbeeld een stukje over schelpenzand of over stenen moet lopen.

Kinder wetsuits

Oké op Curacao hebben we het niet nodig maar zeker in deze tijd van het jaar is het in Nederland wel aan te raden: kinder wetsuits, bijvoorbeeld van Jobe.  Het water is namelijk nog vrij koud en ik zou niet willen dat mijn kinderen onderkoeld raken. Deze wetsuits zorgen ervoor dat je minder snel afkoelt en dat is ideaal.

Insmeren

Smeren, smeren, smeren, ik ben echt een moeder die de kinderen irritant vinden want als het aan mij ligt wordt er echt om het uur gesmeerd. Misschien overdreven? Maar better safe than sorry zeg ik dan maar. Vooral de zonkracht zo in het voorjaar is best sterk en voor je het weet ben je verbrand. Als mijn kinderen zeuren dan laat ik papa altijd even zijn verhaal doen. Hij is namelijk toen hij een jaar of 15 was enorm verbrand op zijn rug door het niet insmeren.

Niet te ver het water in

Ik geef mijn kinderen aan dat ze altijd tot aan de knieën het water in mogen en niet verder. Ondanks dat onze dochter een zwemdiploma heeft en ons zoontje ermee bezig is laat ik ze echt niet verder gaan en blijf ik er bij. Het wil nog weleens gebeuren dat je verder het water in loopt en dat het ineens diep is. Ik zou niet willen dat ze schrikken, in paniek raken en daardoor niet weten wat ze moeten doen….

Voor ons is het nog even 2,5 week aftellen en dan mogen wij weer gaan zwemmen in een heelrijk warme zee…
Heb jij nog goede tips voor veilig zwemmen in de koude zee?

Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...