Onze kinderen zitten alweer voor de tweede week op school. Ze zijn het weer aardig gewend. Maar ook deze mama gaat weer terug naar school. Afgelopen maandag was mijn introductie dag en volgens mij staat me heel wat te wachten. Wat ik ga doen en hoe ik het ga aanpakken? Ik geef je een kijkje in mijn leven als 30 jarige “scholier”.

Toen ik in Februari bij mijn nieuwe werkgever begon als Planner in de zorg wist ik: ik wil meer gaan doen op administratief gebied. Ik kreeg de mogelijkheid om een opleiding te gaan zoeken die mij leuk leek. En zo ben ik gekomen bij de opleiding HRM.

Alles nieuw

Omdat ik al 10 jaar niet meer op school zit is alles weer nieuw voor mij. Ik moest boeken gaan bestellen maar had geen idee waar, ik kreeg inlog gegevens voor het school systeem en ik moest een nieuwe laptop gaan aanschaffen met speciale eisen. Gelukkig is er natuurlijk onze grote vriend Google die mij een heel eind op weg heeft geholpen.

Afgeopen maandag hadden we een introductie waarin van alles werd uitgelegd. Ik kwam er al vrij snel achter dat ik inderdaad school niet meer zo gewend ben. Alles is tegenwoordig digitaal (oh help ik heb wel gewone boeken besteld :O ) en het veelal zelfstandig dingen doen. Maar volgens mij als we een paar weken verder zijn zit ik daar zo in.

Kinderen, werken en studie

Natuurlijk wordt het extra pittig omdat ik ook gewoon 2 kinderen heb en daarnaast moet werken. Ik ben de BBL variant aangegaan waarbij ik dus 1 dag in de week naar school ga en de rest van de tijd werk. Naast de administratie doe ik op mijn werk ook nog een deel in de zorg dus dat maakt het allemaal pittig. Inmiddels ben ik wel 2 weken bezig met mijn nieuwe werk rooster en moet ik zeggen dat het me wel bevalt. Op maandag ben ik in principe vrij om naar school te gaan (tussen 14 en 21 ) dinsdag en donderdag zijn kantoordagen en op de woensdag ochtend of avond werk ik mee in de zorg. Daarnaast werk ik ook om het weekend in de zorg als ze me nodig hebben.

Ik heb ook mijn blog nog wat ik tussendoor erbij wil doen. Maar ik besef me wel dat dat waarschijnlijk iets minder gaat worden. De afgelopen weken waren al vrij druk geweest voor mij waardoor ik al minder heb gepost maar dat zal straks waarschijnlijk niet zo heel veel veranderen ben ik bang. Al ga ik met een goede planner aan de slag en dan moet het vast wel goed gaan komen?

HRM veel Juridisch

Ik ga beginnen met de opleiding HRM omdat ik wat meer wilde doen qua personeelszaken etc op mijn werk. Iets wat me erg leuk lijkt om te doen. Waar ik al wel achter kwam is dat HRM ook heel veel Juridisch is zo krijgen we naast arbeidsrecht ook belastingrecht, familie/erf recht en nog wat onderdelen qua recht. Daarnaast krijgen we ook onderdelen zoals rekenen (help!!), Nederlands en Engels, al krijgen we die onderdelen pas tegen het einde van onze studie. Als het goed is en het lukt allemaal dan heb ik over 2 jaar in 2020 mijn studie afgerond en mijn diploma op zak. Maar nu eerst terug naar school….

Heb jij op latere leeftijd nog een studie gevolgd?

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge