Vandaag is het 2e paasdag en gingen wij gezellig met ons gezin uit eten. Omdat ik regelmatig de vraag krijg of ik niet ook wat over hotspots of restaurants wilde plaatsen trap ik vandaag af met de eerste post over een restaurant waar we vandaag Tapas aten…

In Geffen (vlakbij Oss) zit Restaurant De Schans voorheen was dit een restaurant waar je kon genieten van een all-in buffet maar sinds kort hebben zij ook ingespeeld op het populaire Tapas. Zo kan je er van woensdag tot vrijdag Tapas eten en op zaterdag en zondag genieten van het buffet. Vandaag op 2e paasdag serveerde ze ook de tapas dus vandaag mijn blog  over “Tapas bij de Schans”.

Ik ga dit restaurant beoordelen op prijs, eten / drinken, kindvriendelijkheid, klantvriendelijkheid en sfeer. Ik schrijf vanuit onze eigen ervaring, en iedereen heeft natuurlijk zijn eigen wensen maar ik probeer een zo goed mogelijk beeld te vormen. 

de schans

Bij binnenkomst worden we aan de balie netjes ontvangen, er moet vooraf betaald worden, de prijs is all-in dus dat is dan wel handig zodat je niet achteraf nog de drankjes moet betalen. Daarna worden we naar de tafel begeleid waar we een duidelijke uitleg krijgen over het concept. De drankjes worden opgenomen en er wordt een mandje stokbrood met cocktailsaus, tapenade en kruidenboter geserveerd. Daarna is het tijd om uit te zoeken tussen de velen gerechten die ze aanbieden. 

de schans 1

 

Eten / Drinken: 

Ik vind dat er voldoende keuze is in verschillende soorten gerechten. Ik ben zelf geen vegetariër maar als je dat wel bent is er wel iets minder keus, maar dat is waarschijnlijk in veel restaurants zo? Bij ieder gerecht wordt er ook wat sla of andere groenten als garnering gebruikt en dat vind ik wel super. Niet iedereen zal dit op eten maar voor mij is het een plus punt. 

de schans 2

de schans 10

Er is voldoende balans tussen gezonde gerechten zoals bijvoorbeeld diverse salades en vis gerechten, en minder gezonde gerechten als frietjes, schnitzel, hamburger etc zodat je daar zelf je bewuste keuzes in kunt maken. 

de schans 3

de schans 6

de schans 7

Er is een duidelijk overzicht op de lijst van voor, hoofd en nagerechten maar je kan per ronde 2 gerechtjes bestellen net waar je zin in hebt, dus als jij kiest voor een hoofd en voor gerecht dan is dat prima. De smaak van de gerechten is goed en het vlees is goed gaar en lekker mals. Qua drinken komen ze regelmatig langs om te vragen of ze nog wat in kunnen schenken voor je, zelfs als je glas nog halfvol is. Ook staat er standaard een fles water met citroen op tafel en kun je dit bij bestellen als je wilt. Qua toetjes vind ik ook dat er genoeg keus is, al is het wat moeilijk om te kiezen want ik ben een echte toetjes gek haha. 

de schans 8

de schans 9

Kindvriendelijkheid: 

Er is beneden in de kelder een grote speelhal voor de kinderen met een grote t.v, speelgoed en diverse computergames. Ook is hier een meisje dat de kinderen in de gaten houd en schminkt. En klein nadeel waar wij tegen aan liepen is dat ze op een gegeven moment onze kinderen zelf liet schminken waardoor ons zoontje met een hand vol zwarte schmink naar ons toe kwam :O niet echt handig als je nog wat wilt eten 😉 Maar goed dat is een klein puntje.. 

Ook staan er genoeg kinder gerechtjes op het menu zoals appelmoes met friet, kipnuggets, frikandel etc. Maar onze kinderen zijn ook gek op bijvoorbeeld een garnalencocktail dus zij aten ook van de gewone kaart, dit was geen probleem. Verder wordt er ingespeeld op de wensen van de kinderen, onze zoontje is bijvoorbeeld gek op stokbroodjes en toen deze op waren vroegen ze aan hem of hij er nog meer wilde. En onze dochter vroeg of zij ook ijsklontjes in haar appelsap mocht en dat werd gelijk geregeld. 

Klantvriendelijkheid: 

Ik vind ze bij restaurant de Schans heel klant vriendelijk, men vraagt regelmatig of het lekker is en of je nog iets te drinken wilt. Ook wordt er snel afgeruimd. In het begin gingen de gerechtjes ook best snel achter elkaar maar toen het eenmaal drukker werd moesten we wel wat langer wachten op de gerechtjes + – 15 minuten, op zich niet zo heel erg omdat je je eten wat kan laten zakken maar wil je sneller achter elkaar eten dan moet je daar wel wat rekening mee houden. Al vind ik zelf dat je bij Tapas er wel van moet kunnen genieten en niet alles snel snel moet willen hebben. 

Sfeer: 

Er hangt een goede sfeer, het ziet er ook sfeervol uit en de tafels zijn netjes gedekt als je binnen komt. Zo staan er wijnglazen op tafel en staat een karaf water alvast klaar. Indien je geen gebruik maakt van de wijnglazen dan nemen ze deze ook gelijk mee zodat de tafel niet te vol staat. De stoelen die ze hebben zitten ook erg fijn, geen houten stoelen maar mooie leren stoelen. Een kaarsje op tafel maakt het geheel af. 

Prijs: 

Normaal betaal je van woensdag tot vrijdag 32,50 all in voor de Tapas voor volwassenen. Vandaag, omdat wij in de middag gingen, betaalde wij 29,95 per volwassenen. Voor de kinderen vanaf 3 jaar betaal je 2,10 per levensjaar. Ik vind het zelf heel fijn dat je een totaal prijs hebt zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan. Qua prijs vind ik het ook goed want bij veel bedrijven hier in de omgeving die Tapas aanbieden betaal je rond de 27 / 30 euro exclusief drankjes. Je kan ook onbeperkt eten en drinken voor 3,5 uur. 

Bij zijn heel tevreden over de Tapas bij de Schans en willen dit zeker nog vaker gaan doen. Dit restaurant is ook zeer geschikt voor mensen met kinderen. 

Vinden jullie het leuk om zulke reviews te lezen? En hebben jullie nog tips voor restaurants of Hotspots waar je weleens een review over wilt lezen? 

Liefs Kelly

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge