reviews boeken

Stop eetbuien!

Stop eetbuien!

Heb jij ook weleens last van enorme eetbuien? Dan is daar nu misschien wel een oplossing voor. Jasper Alblas heeft namelijk een boek geschreven: “Stop Eetbuien” waarin hij beschrijft hoe je van je eetbuien af kan komen. In deze review lees je wat ik van het boek vind.

Tja eetbuien, ik heb er ook weleens last van, gelukkig is het wel een heel stuk minder geworden. Het boek “Stop eetbuien” was een boek waar ik wel enorm nieuwsgierig naar was. Het bestaat uit het bek Stop eetbuien en daarnaast krijg je er een receptenboek bij: Anti Eetbuien recepten en als je dat boek omdraait staat er ook nog een stuk met “verdubbel je wilskracht in twee weken”.

Stop Eetbuien

Hoe fijn zou het zijn als je eindelijk van die eetbuien af kan komen? Heel fijn dat kan ik je vertellen! Al kost het mij soms nog steeds wel een beetje moeite. In het boek wordt omschreven hoe het komt dat je eetbuien krijgt en wordt er dieper in gegaan op onderwerpen als: eten uit gewoonte, emotionele eetbuien, stress eten, comfort eten etc. Maar ook hoe je brein werkt en dat je brein uit diverse stukken bestaat en dat ieder stuk zijn eigen “functie” heeft.
Er wordt ook duidelijk uitgelegd wat bijvoorbeeld stress is en hoe het komt dat je emotionele eetbuien hebt. Daarnaast staan er heel veel opdrachten in die ervoor zorgen dat jij anders gaat denken.

Het stukje waar ik heel veel aan heb gehad is “een gezond zelfbeeld creeëren”, dat heb ik nog niet maar ik ben goed op weg. Er staan stukjes in hoe je in 4 stappen een gezonder zelfbeeld kunt krijgen, dat je in jezelf moet geloven en er staan tussendoor ook positieve uitspraken in. De uitspraak “wees liefdevol naar jezelf en wijs jezelf niet af om hoe je eruit ziet” kwam wel even binnen.

Voor in het boek op bladzijde 34 en 35 staat een weekmenu wat je aan zou kunnen houden. Als je deze producten eet zoals voorgeschreven staat dan is de kans heel groot dat je geen eetbuien meer hebt. Een ideaal schema om de eerste week of weken mee aan de slag te gaan om je patroon te doorbreken.

Het boek is heel duidelijk beschreven en staat vol met opdrachten die je helpen om van je eetbuien af te komen. Niet alles zal op je van toepassing zijn aangezien er vershillende soorten eetbuien zijn daar kan je dan makkelijk door heen bladeren om door te gaan naar het geen wat wel op jou van toepassing is. Echter vond ik het wel interessant om alles te lezen.

Anti eetbui recepten

Het anti eetbui recepten boek bestaat uit de onderdelen:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
  • Snacks
  • Noodsnack

Het ontbijt, lunch, diner en snacks spreken voor zich. Maar de noodsnack is misschien iets wat je nog niet eerder hebt gehoord? Dit zijn snacks die je bij “nood” mag eten. Dit zin de snacks die je mag eten als je een grote eetbui voelt aankomen en al het andere niet werkt. Zo “snack” je toch lekker maar een stuk verantwoorder.

De recepten die in het boek staan zijn over het algemeen makkelijk en snel te maken en zien er super lekker uit. Het zijn ook allemaal producten die je over het algemeen in iedere supermarkt kan halen en het zijn ook weer niet heel “standaard” recepten. Echt lekker eten dus zonder eetbuien.

Wat vind ik van de boeken?

Ik vond beide boeken heel interessant om te lezen. Heb er zeker ook wat van opgestoken en vond het erg leuk om de opdrachten te maken en zo meer inzicht te krijgen van wat ik nu eigenlijk wil en hoe ik het kan aanpakken. Visualisatie opdrachten en dingen tegen mezelf zeggen in de spiegel vond ik wel wat lastig maar toen ik dat eenmaal ging doen voelde ik me wel een heel stuk fijner. Dus ik zou zeggen: niet twijfelen en gewoon gaan doen! Ook al voelt het soms een beetje ongemakkelijk….

De theorie die erin staat over hoe het nu eigenlijk werkt is makkelijk te lezen en ook als je geen achtergrond hebt in het medische circuit zal je dit begrijpen. Eigenlijk is het min of meer in een soort van “Jip en Janneke taal” uitgelegd. Wat ik enorm leuk en inspirerend vind is dat in beide boeken tussendoor motiverende teksten staan waarover je echt gaat nadenken. Dit helpt mij wel om ook echt anders naar mezelf te gaan kijken.

Ik vind de Stop eetbuien boeken van Jasper zeker een aanrader en heb je problemen met eetbuien? Dan denk ik dat je hier heel veel aan  zult hebben.
De boeken kosten in totaal 47 euro en zijn te bestellen op de site van Jasper Alblas , waar overigens nog meer leuke boeken en programma’s op staan.

Kende jij dit boek al? En zou jij iets willen doen aan je eetbuien?

* deze review betreft een samenwerking. Echter zal ik ten alle tijde eerlijk zijn over mijn bevindingen.
Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...