Thuis sporten
Gezondheid

Sporten vanuit huis en in je eigen omgeving

Veel mensen zien erg op tegen de sportschool en vinden het maar “saai”, hebben geen zin om nog de deur uit te gaan of kunnen niet weg vanwege kinderen etc. Maar eigenlijk heb je ook helemaal geen sportschool nodig en kan je ook prima sporten vanuit huis.

Ik heb zelf ook niet altijd tijd om naar de sportschool te gaan of kan niet weg omdat mijn man soms heel laat thuis is en dan is de sportschool al bijna dicht. Ik ben dus gaan zoeken naar alternatieven en deel deze graag met jullie.

 1. Ga wandelen buiten – Je bent dan wel buitenshuis maar je hoeft niet naar de sportschool te gaan. Zorg er wel voor dat je flink doorstapt en goed merkt dat je iets hebt gedaan. Ook een extra wandeling tijdens de lunch draagt al bij aan extra beweging.
 2. In plaats van wandelen kan je ook kiezen voor hardlopen – zorg er dan wel voor dat je het juiste schoeisel hebt, goede schoenen zijn erg belangrijk. Deze kan je aanschaffen bij bijvoorbeeld een goede speciaalzaak maar ook bij sites als http://www.zalando.nl kan je hele leuke betaalbare hardloop kleding vinden.
 3. 7 minute app – er zijn diverse apps te vinden waarin je in 7 minuten kunt trainen. Of het echt daadwerkelijk lang genoeg is om 7 minuten te trainen? Ik denk het niet maar je kan er ook voor kiezen om dan bijvoorbeeld 2 x 7 minuten te trainen en eerlijk is eerlijk: alles is beter dan niks toch?
 4. Heel cliche maar echt waar: pak wat vaker de trap. Oké het is niet echt sporten maar het draagt bij aan extra beweging.
 5. Nog 1 van mijn favorieten: Het BeFit Channel op Youtube. Hier kan je korte maar ook langere workouts vinden en daarnaast variëren de workouts van langzaam tot pittiger, zo is er voor ieder wat wils.
 6. Hoepelworkout: ik kon er eerst helemaal niks van maar inmiddels ben ik een geoefende hoepelaar en doe ik zelfs echte workouts ermee. Dit is ook zeker de moeite waard om te proberen, niet alleen goed voor je buikspieren maar ook voor je benen, billen etc.
 7. Je kan er voor kiezen om mee te doen me challenges – als je bijvoorbeeld zoekt op buikspier challenge dan kom je plaatjes tegen waarop staat wat je per dag moet doen. Zo zijn er ook workouts voor bijvoorbeeld squats, abs, legs, push ups etc. Ook erg leuk om te doen vind ik.
 8. Maak je eigen sportschool thuis! Er zijn diverse fitnessapparaten die je kunt aanschaffen om thuis fit te worden. Denk hierbij aan de welbekende crosstrainer en hometrainer.

Mijn favorieten online workouts

Natuurlijk wil ik ook een aantal van mijn favoriete workouts met jullie delen zodat je een beetje een idee hebt wat je zoal zou kunnen doen.

 1. Kettlebell workout: hiervoor heb je natuurlijk wel kettlebells nodig maar deze zou je bijvoorbeeld kunnen bestellen op http://www.bol.com . Deze workout is een full body workout
 2. 30 day shred: ook weer een total body workout, het schijnt ook zo te zijn dat als je dit 30 dagen volhoud je dus daadwerkelijk het verschil merkt. Omdat ik natuurlijk ook mijn andere sporten heb doe ik het niet de hele week door maar wissel ik af.
 3. Snelle 7 minuten workout waar je wel van gaat zweten ????

Er staan nog veel meer workouts op youtube, zoals ik al zei is met name het Be fit channel een aanrader omdat daar voor elk wat wils is. Dit is nog maar een hele kleine greep uit wat ik thuis weleens doe. Heb jij nog een workout die je echt een aanrader vind voor  het sporten vanuit huis?

You may also like...