Al een aantal dagen liep ik met een recept in mijn hoofd wat ik graag wilde uit werken maar steeds kwam het er niet van. Toen ik er pas over droomde wist ik dat ik het toch echt eens uit moest gaan werken en dat heb ik gisterenavond gedaan. Deze gehakt ovenschotel is snel te bereiden en ook nog eens erg lekker, ook bij de kinderen viel hij erg goed in de smaak…

Vorige week kreeg ik een box vol verschillende tomaten van Verse Oogst  en ik moet eerlijk bekennen dat ik niet wist dat er zoveel verschillende soorten tomaten waren. Red egg, vleestomaat, chica’s, mini tomaatjes, Coeur de Boeuf en Tommies ze zaten allemaal in de box.

verse oogst

Maar ja wat ga je er dan mee maken? Het eerste wat in me op kwam was tomatensoep al zou dat wel heel standaard zijn.. Toen ik een paar dagen met het zelf bedachte recept voor de gehakt ovenschotel in mijn hoofd rond liep dacht ik: ik gebruik er in ieder geval eentje voor in mijn recept. Binnenkort volgt er dus nog een tomaten recept want er zijn er nog genoeg over…

Ingrediënten: 

 • 1 grote tomaat
 • 1 ui
 • 350 gram gehakt
 • een blik erwten
 • 150 gram geraspte kaas
 • +- 500 gram aardappelen om aardappelpuree van te maken of kant en klare aardappelpuree (let op; zakjes zijn uiteraard minder gezond maar als je het gerecht snel klaar wilt hebben is het wel een optie)
 • peper, zout, knoflook poeder

Bereiding: 

 • Kook de aardappelen en maak er puree van of maak het zakje aardappel puree klaar volgens de verpakking.
 • Snijd de tomaat en de ui fijn
 • bak het gehakt in een pan en voeg de ui toe en peper, zout en knoflookpoeder naar wens.
 • Als het mooi bruin is voeg je de tomaten toe en bak deze mee
 • voeg het potje erwten toe en roer het goed door elkaar
 • Voeg eventueel nog wat peper, zout en/of knoflookpoeder toe naar wens.
 • Roer +- 50 gram geraspte kaas door de aardappel puree
 • Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal
 • Doe de aardappelpuree op het gehakt mengsel en strooi de rest van de kaas eroverheen.
 • Zet de gehakt ovenschotel  ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven +- 200 graden en haal het eruit als de kaas licht bruin is geworden.

gehakt schoteltje 1

Hier thuis was het een groot succes en er werden zelfs door de kinderen al andere varianten bedacht zoals met wortels of champignons, dat het vaker op tafel komt is 1 ding wat zeker is 🙂

Zou jij deze gehakt ovenschotel wel eens willen proberen?

Liefs Kelly

Facebook Comments

1Pingbacks & Trackbacks on Snelle gehakt ovenschotel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge