My Posts

Rösti Pizza

Rösti Pizza

Vandaag een Pizza recept op mijn blog en niet zomaar een pizza maar een Rösti Pizza…..

Franke deelde weer een recept met ons. Dit keer is het een Rösti Pizza geworden, de inspiratie haalde ze uit het recepten boekje van Aviko.
Een Rösti pizza met gerookte kipfilet, rode ui, snoeptomaatjes, olijfjes en rucola melange.

Ingrediënten voor 1 persoon 

Voor de röstipizza:
180 gr rösti
2 eieren (M)
30 gr geraspte kaas 30+
15 gr bloem
1 el Italiaanse kruiden
10 draaien geroosterde knoflook / pepermixkruiden (Santa Maria)
5 draaien zeezout molen

Voor op de rösti pizzabodem:
80 gr gerookte kipfilet, in dunne plakjes
10 snoeptomaatjes, doormidden gesneden
1/2 rode ui, in ringen
5 olijven doormidden
6-8 tl smeerkaas 20+
15 gr rucolamelange
1/2 el olijfolie Peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C.
Meng de bevroren rösti met de eieren, bloem, geraspte kaas, Italiaanse kruiden, geroosterde knoflook / pepermixkruiden en zeezout goed door elkaar. Breng goed op smaak anders is de bodem flauw.
Leg bakpapier op een bakplaat en vorm hierop van de rösti een pizzabodem.
Druk goed aan en bak in 10 minuten goudbruin en gaar.

Beleg de gebakken rösti pizzabodem met de gerookte kipfilet, snoeptomaatjes, uienringen en olijven.
Leg daartussen nopjes van smeerkaas en kruid met wat peper en zout.
Bak de rösti pizza in 10-20 minuten totdat de snoeptomaatjes en uienringen geroosterd zijn en de bodem mooi goudbruin is.
Garneer de rösti pizza met rucola melange en besprenkel met beetje olijfolie.

rösti pizza

Serveer op een mooie houten bord/plank en geef er bistro bestek bij.

Smul smakelijk!!!

Bedankt voor het delen van je heerlijke recept Franke, wil je meer recepten van Franke zien? Volg haar dan op haar Facebookpagina Koken à la Franke

Liefs Kelly

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...