Ik kreeg het boek “Van XL naar S” van Mieke kosters thuis gestuurd en ik deel graag mijn review..

Mieke Kosters is bekend van diverse boeken waaronder “Het geheim van Slanke mensen” dit was het eerste boek waarmee ik in aanraking kwam en waardoor mijn knop onder andere om is gegaan. In haar eerste boeken beschrijft ze goed hoe haar methode werkt en wordt er veel ingegaan op het psychische gedeelte van het afvallen. Dit boek is echter totaal anders, het is namelijk een receptenboek. De achterkant van het boek sprak me al enorm aan en was dus erg nieuwsgierig.

van xl naar s 1

Mieke legt heel kort haar methode uit en verteld hoe dit boek werkt, dit doet ze op een hele inspirerende en motiverende manier. Je kan zelf je maaltijden samen stellen door middel van XS tot XL, waarbij XS weinig calorieën is en XL veel meer calorieën. De bedoeling is dat je zelf menu’s gaat samenstellen aan de hand van jouw ideale calorie inname. Zo is het bijvoorbeeld dat als je alleen S gerechten kiest dat je  sneller zult afvallen en eet je alleen XL gerechten dan zul je waarschijnlijk aankomen de kunst is dus om het goed te combineren naar datgene wat ideaal voor jou is en wat je ook goed kunt volhouden, de denkwijze van Mieke is natuurlijk niet het dieet denken maar bewuste keuzes maken.

van xl naar s 2

Qua recepten is er een overvloed aan keuzes, zoveel dat ik zelf niet goed kan kiezen haha. Zo zijn er recepten voor pizza’s, koekjes, salades, gevulde groentes (denk aan courgette etc), diverse drankjes, nagerechten, burgers, taco’s, tosti’s en nog VEEEELLL meer. Kortom: er is voor ieder wat wils, ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes maar ook drankjes en sausjes. De gerechten zijn makkelijk te maken met producten die je in de supermarkt kunt kopen (de meeste). Overigens zit er ook een lijstje voorin het boek met waar je welke producten zou kunnen hopen, dit vind ik ook erg handig.

Conclusie: 

De gerechten geven totaal niet het gevoel dat je met afvallen bezig bent maar dat vind ik ook de kracht van Mieke aangezien de methode van Mieke geen dieet is maar een levensstijl verandering, en dat kan zeker met deze gerechten in het boek. Natuurlijk zijn er ook gerechten waarvan ik denk: mmm die zijn niks voor mij maar dat heb je met elk kookboek toch? Al moet ik zeggen dat de meeste gerechten me ook echt aanspreken en de foto’s die erbij staan zien er erg aantrekkelijk uit. Ik ben erg enthousiast over het boek en zal de komende tijd regelmatig een gerecht eruit gaan maken.

DE WINNAARS ZIJN:

 • Monique (in mail adres staat Mjonas)
 • Barbara Metselaar
 • Dieuwke (in mail adres staat Dieuwke Tigchelaar)

Let op: de winnaar moet wel na bekendmaking binnen 48 uur reageren anders verloot ik het aan iemand anders. Dus graag een mail sturen naar healthykelly88@gmail.com met jullie gegevens 🙂

Liefs,

Kelly

Facebook Comments
◂ Older comments

320 Comments on Review: Van XL Naar S Mieke Kosters WINNAARS BEKEND

 1. Joyce
  23 januari 2016 at 17:18 (3 jaar ago)

  Jaaaa die zou ik heel graag willen winnen, lijkt me een geweldig handig kookboek!

  Beantwoorden
 2. Bep de Kort
  23 januari 2016 at 13:51 (3 jaar ago)

  Ik zou het graag het boek willen winnen omdat ik net met me dochter ben begonnen om allebei wat kilootjes eraf te krijgen (zij zwangerschaps kilootjes)( ik omdat met mij longzieke weinig kan bewegen en de kilo eraan vliegen) zou super van pas komen

  mvg Bep

  Beantwoorden
 3. marrit
  23 januari 2016 at 09:19 (3 jaar ago)

  Lijkt me een erg leuk boek! Ik wil heel graag wat zwangerschaps kilo’s kwijt…. 😉

  Beantwoorden
 4. Chris
  23 januari 2016 at 00:56 (3 jaar ago)

  Ik zou het boek graag willen omdat….ik zowieso fan ben van de boeken van Mieke en ik super benieuwd ben naar de nieuwe recepten….zodat wij tijdens ons(vriendinnen en ik uit westen oosten en zuiden van Nederland) damesweekend lekker koken en inspiratie opdoen. groetjes

  Beantwoorden
 5. Petra
  22 januari 2016 at 21:28 (3 jaar ago)

  Ik denk dat er veel recepten in staan die ik graag zou willen uitproberen!

  Beantwoorden
 6. Anoniem
  22 januari 2016 at 21:20 (3 jaar ago)

  Ik zou het graag willen hebben ben al wel een tijdje bezig maar wat extra ondersteuning zou fijn zijn.

  Beantwoorden
 7. Leonie Veldman
  22 januari 2016 at 21:20 (3 jaar ago)

  Ik zou het boek graag als inspiratie bron 🙂

  Beantwoorden
 8. Anoniem
  22 januari 2016 at 21:19 (3 jaar ago)

  Ik zou het boek graag als inspiratie bron willen gebruiken 🙂

  Beantwoorden
 9. Anoniem
  22 januari 2016 at 21:19 (3 jaar ago)

  Ik zou het boek graag willen winnen omdat ik geen inspiratie mee heb om lekker en gezond te koken. En ik moet afvallen:(

  Beantwoorden
 10. laura.boonstra5@gmail.com
  22 januari 2016 at 20:18 (3 jaar ago)

  Ik zou graag willen winnen omdat ik denk dat het boek een steuntje in de rug kan vormen in de weg naar een gezond leven waarin ik goed in me vel zit!

  Beantwoorden
 11. Inge
  22 januari 2016 at 20:13 (3 jaar ago)

  Erg welkom… om inspiratie op te doen voor de laatste (en moelijkste) kilootjes er af te krijgen.

  Beantwoorden
 12. Wendy
  22 januari 2016 at 20:10 (3 jaar ago)

  Ja heel graag ben erg benieuwd

  Beantwoorden
 13. jacqueline
  22 januari 2016 at 19:34 (3 jaar ago)

  zou hem ook graag willen winnen.
  ik wil graag gezonder koken voor mij en me gezin.
  ik heb al wel een paar dingen die goed voor zijn en lekker
  maar het ontbreekt mi verderj aan inspiratie
  en steeds het zelfde eten gaat ook vervelen.
  maar wil er wel heel graag 30 kilo vanaf

  Beantwoorden
 14. Anoniem
  22 januari 2016 at 19:22 (3 jaar ago)

  Super benieuwd naar dit boek! Al veel over Mieke gehoord, maar nog nooit gelezen. Als ik het niet win, ga ik het zeker kopen!

  Leuke actie !

  Groetjes marjolein

  Beantwoorden
 15. Rafke
  22 januari 2016 at 19:01 (3 jaar ago)

  Hoi Kelly,

  Ik zou het boek erg graag willen winnen! Ben al een paar kilo’s kwijt maar er mogen nog wel een aantal kilo’s af.

  Groetjes en succes met je blog!

  Beantwoorden
 16. Edith
  22 januari 2016 at 18:55 (3 jaar ago)

  Ben al ruim 50 kilo kwijt, maar die laatste 5 willen maar niet lukken. Met dit boek doe ik misschien de inspiratie op om het eindelijk af te maken.

  Beantwoorden
 17. Karin
  22 januari 2016 at 18:45 (3 jaar ago)

  Zou het super leuk vinden om een boek te winnen……..

  Beantwoorden
 18. Ingeborg
  22 januari 2016 at 18:32 (3 jaar ago)

  Ik stond er al op toen het nog maar om 1 boek ging. Nu het er drie zijn, zullen er drie mensen dus heel blij worden. Geweldig!
  En morgen is de verloting? Dat is nog maar 1 nachtje slapen……

  Beantwoorden
 19. Debby
  22 januari 2016 at 18:31 (3 jaar ago)

  Ik ben heel erg nieuwsgierig geworden nasr dit boek door alle positieve verhalen!

  Beantwoorden
 20. Joyce
  22 januari 2016 at 18:26 (3 jaar ago)

  Ik heb alle boeken gelezen en dit zou echt net het trapje zijn wat ik nodig heb omdat ik zoveel moeite heb met te weten wat ik moet eten en hoe variatie er in te brengen!! X

  Beantwoorden
 21. J. Dijkstra
  22 januari 2016 at 17:43 (3 jaar ago)

  Graag zou ik het boek winnen om na de bevalling van een gezonde zoon weer van mijn zwangerschapskilo’s af te komen 🙂

  Beantwoorden
 22. Karin Harms - van Elk
  22 januari 2016 at 17:40 (3 jaar ago)

  Ik zou als jojo-er ook eindelijk eens de juist “knop” willen vinden. Fingers crossed!

  Beantwoorden
 23. inge
  22 januari 2016 at 17:37 (3 jaar ago)

  Hoi Kelly,

  Graag zou ik dit boek willen winnen, omdat iedereen zo razend enthousiast over Mieke is en dit mij erg nieuwsgierig maakt. Vooral op de Facebook pagina afslanken met flair is iedereen erg te spreken over deze methode.

  Sinds 1 januari weer ingeschreven bij onze nieuwe sportschool in de buurt. Niet als goede voornemen, maar omdat onze oude sportschool faillet was gegaan en er nu gelukkig weer een sportschool zit. Dit bevalt mij erg goed,

  Graag wil ik wat kilootjes kwijt en dit boek zou in combinatie met sporten daarom goed van pas komen! Laat mij niet langer in nieuwsgierigheid en hopelijk word ook ik fan worden van Mieke! Zodat ik het sporten kan combineren met mijn voeding.

  Beantwoorden
 24. Maggy Kitslaar
  22 januari 2016 at 17:35 (3 jaar ago)

  Hallo Kelly,

  Wat een geweldige kans!!!
  Het lijkt me heerlijk… eindelijk een boek in bezit te hebben waar je in een oogopslag ziet wat voor keuze je moet maken om af te vallen of op gewicht te blijven.
  Ben al veel bezig met calorieën maar heb nog geen boek in bezit met recepten. Hoop de kans te krijgen om hem te gebruiken en andere mensen ook enthousiast te maken voor een gezonder leven!

  Groetjes uit Zeeland,
  Maggy

  Beantwoorden
 25. Liesl Caniëls-Zajkowski
  20 januari 2016 at 19:55 (3 jaar ago)

  Ik zou ook graag kans maken. Omdat het me gewoon een prettig boek lijkt.

  Beantwoorden
 26. Marjan van Broekhoven
  20 januari 2016 at 18:59 (3 jaar ago)

  Mieke kosters heeft mij ook anders doen denken over je levenswijze. Haar vorige boeken leen ik aan vriendinnen uit, die ik daarmee kan helpen. Mijn buurvrouw is 13kilo kwijt. Super knap. Ook ik ben zeer nieuwsgierig naar haar laatste boek. Misschien maak ik kans op 1 van de 3 boeken?
  Ga zo door Kelly. Echt goed gedaan van je! Groetjes Marjan.

  Beantwoorden
 27. Marjolein de Graaf
  20 januari 2016 at 11:29 (3 jaar ago)

  Hoi Kelly,
  Ik zou graag winnen omdat ik zelf al heel gezond bezig ben maar de mensen om mij heen niet. Met dit boek kan ik ze dan laten zien dat het niet moeilijk is en dat alles mogelijk is als je maar wil!
  Groetjes Marjolein

  Beantwoorden
 28. Heleen van den Bos
  20 januari 2016 at 11:26 (3 jaar ago)

  Na allerlei soorten diëten weet ik het even niet meer. Afvallen, aankomen…lekker aan de jojo dus. Ik wordt er moedeloos van…overtuig mij met dit boek. Ik zou het dus graag willen winnen

  Beantwoorden
 29. Debora
  19 januari 2016 at 23:17 (3 jaar ago)

  Waarom ik graag zou willen winnen! Winnen zal ik tich wel niet, naar mijn grootste winst zou zijn om samen met de steun van o.a. dit boek een nog betere, mooiere en vooral gezondere ik te worden en blijven! Daarom zou ik heel graag dit boek willen winnen!

  Beantwoorden
 30. Marian
  19 januari 2016 at 21:55 (3 jaar ago)

  Ik doe ezel graag mee met de winactie voor mijn dochter. Zij kan wel een steuntje gebruiken om de zwangerschapskilo’s er af te krijgen.

  Beantwoorden
 31. Anoniem
  19 januari 2016 at 21:31 (3 jaar ago)

  Ik zou dit boek heel graag willen winnen, omdat mijn dochter die zaterdag 18 is geworden ook heel graag 15 kilo zou willen afvallen om haar volwassen bestaan goed te beginnen. Ik hoop dat ik haar kan steunen door de methode van Mieke te starten. Zodat zij o een gezonde manier een nieuwe start kan maken en bewust wordt van haar keuze. Met de focus op ik mag het maar kies er nu niet voor.

  Beantwoorden
 32. Anoniem
  19 januari 2016 at 18:30 (3 jaar ago)

  Hallo! Ik ben net begonnen met de Mieke-methode en ben in hoofdstuk 2 van ‘het geheim van slanke mensen’. Het laat me nu al behoorlijk nadenken en het inspireert me enorm. Met het receptenboek van Mieke kan ik mijn inspiratie meteen omzetten in daden! Dat zou ik leuk en fijn vinden!

  Beantwoorden
 33. bar1974
  19 januari 2016 at 13:06 (3 jaar ago)

  Hoi Kelly, ik zou graag dit mooie boek van Mieke willen winnen. Ik heb alle boeken van Mieke, maar deze ontbreekt nog. Omdat het net uit kwam in de dure decembermaand. Het lijkt mij een mooi boek waarmee ik inspiratie uit kan halen, want de inspiratie is momenteel ver te zoeken. De goede voornemens zijn alweer verschoven naar het eeuwige “morgen begin ik echt”…. maar dan echt….
  Ik ben in ieder geval wel heel erg nieuwsgierig naar de verschillende recepten die er in staan…dus voorlopig nog even uitstellen tot …je raadt het al…morgen…. :-)….. maar dan echt 🙂

  Beantwoorden
 34. Margreet
  19 januari 2016 at 11:11 (3 jaar ago)

  Een super aanvulling op m’n andere boeken van Mieke, misschien dat ik zo de knop eindelijk kan vinden..!!

  Beantwoorden
 35. Anoniem
  19 januari 2016 at 10:46 (3 jaar ago)

  Ik zou graag het boek voor mijn moeder willen winnen. We gaan samen de strijd tegen de kilo’s aan en zou mooi zijn als er voor de wintersport al wat af is

  Beantwoorden
 36. Marjon
  19 januari 2016 at 10:34 (3 jaar ago)

  Ik wil het boek graag winnen. Ik kan in mijn eentje de welbekende knop gewoon niet vinden.
  Dus hulp = welkom

  Beantwoorden
 37. Jantje Haan
  19 januari 2016 at 09:50 (3 jaar ago)

  Wauw, het zou ideaal zijn dit boek te winnen, want ja, ik denk dat mijn porties wel xl zijn. En aangezien er heel wat kilo’s af moeten, zou dit mee misschien kunnen helpen. Ik ding dus graag mee naar dit boek.

  Beantwoorden
 38. Liana Pekaar
  18 januari 2016 at 23:41 (3 jaar ago)

  Ook ik zou graag aan de slag gaan.. het zoemen naar goede recepten kost mij moeite dus erg benieuwd naar het boek na het lezen van jouw review .. Groeten Liana

  Beantwoorden
 39. Yvonne Ulrich
  18 januari 2016 at 21:56 (3 jaar ago)

  Van XXXL naar XL zou ik ook al een hele prestatie vinden…

  Beantwoorden
 40. Selina Gabrielle
  18 januari 2016 at 21:40 (3 jaar ago)

  Ik wil het boek graag winnen want ik heb nog veel kilootjes te gaan 🙂

  Beantwoorden

3Pingbacks & Trackbacks on Review: Van XL Naar S Mieke Kosters WINNAARS BEKEND

◂ Older comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge