reviews boeken

Review: Fitchef van Mark van Oosterwijck

Review: Fitchef van Mark van Oosterwijck

Ik ben een grote fan van kookboeken en toen ik het boek Fitchef thuisgestuurd kreeg was ik erg benieuwd. Dit is namelijk een boek vol met eiwitrijke recepten, ideaal voor mij dus aangezien ik de laatste tijd meer eiwitten eet. Maar is het boek wel een aanrader? Ik geef je het antwoord op die vraag en een kleine sneak preview..

Wat me gelijk al opvalt aan het boek van Fitchef is dat het niet alleen bestaat uit 105 recepten maar ook bomvol informatie staat. Mark geeft ook aan dat hij ook jarenlang bezig is geweest met de strijd tegen de kilo’s en dat vind ik zelf wel positief: hij weet dan immers waar hij over praat.

Energiebehoeften berekenen

In het begin van het boek wordt er uitgelegd hoe je je eigen energie behoeften kan berekenen en er staat een handige berekening in waarmee je kan berekenen hoeveel eiwitten jij nodig hebt bij jouw gewicht; erg handig! Verder staan er tussen de recepten in ook nog handige voedingsweetjes in bijvoorbeeld over verschillende soorten kruiden maar ook een overzicht van eiwit in  verhouding tot energie.

Recepten

De recepten zijn onder verdeeld in:

  • Ontbijt; waaronder bijvoorbeeld een hartige havermout, krokante muesli, ontbijtshake en ontbijt crackers
  • Lunch: met onder andere salades, sandwiches en soepen.
  • Tussendoortjes: waaronder humus, hazelnoot muffins en een brownie gemaakt met zwarte bonen.
  • Voorgerechten: met onder andere soepen, carpaccio en salades.
  • Hoofdgerechten: hierin is onderscheid gemaakt in vlees of vis en vega gerechten. Hier vind je bijvoorbeeld recepten als: tagliatelle met tomatensaus en garnalen, gehaktballen, gevulde kipfilet en een kaastaart.
  • Nagerechten: denk hierbij aan frozen yoghurt, hangop en diverse taartjes.

Aan het eind staat ook een receptenindex waarbij alles is onderverdeeld qua eiwitbrond:

Foto’s van recepten

Er wordt veel gebruik gemaakt van foto’s van recepten maar er staan ook regelmatig getekende plaatjes tussen, opzich leuk alleen persoonlijk vind ik het altijd geweldig om foto’s van de recepten te kunnen bekijken, maar waarschijnlijk is dat gewoon een tik van mij ;). Ik vind het in ieder geval wel origineel dat ze gebruik maken van foto’s en tekeningen.

Wat vind ik er van?

Ik vind het boek erg interessant, het staat vol goed informatie waar je zeker wat aan hebt als je met je leefstijl / afvallen bezig bent. De recepten die erin staan zijn over het algemeen makkelijk te maken en zien er heerlijk uit. Binnenkort zal ik een recept delen op mijn blog.
Ik vind de afwisseling van informatie en recepten heel fijn en daarnaast is het super dat er een handige receptenindex in zit waarbij onderscheid is gemaakt in het soort eiwitbron. Ik ben heel blij met dit nieuwe boek en ga er  zeker nog een hoop recepten uit maken want die zien er echt super lekker en vooral ook gezond uit.

Wil je meer informatie of het boek bestellen? Kijk dan op de site van FITCHEF

* voor dit artikel heb ik het boek ontvangen, dit veranderd echter niks aan mijn mening. De link in het artikel betreft een Affilatielink.
Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...