Mijn dochter van 5 zag een reclame over de havermout appeltaart van Koopmans en riep “die wil ik ook mama” maar ik dacht: volgens mij kan ik zelf ook wel iets vergelijkbaars maken toch??? Dus ik ging het proberen…

Wat heb je nodig?

  • 110 gram volkoren bloem
  • 75 gram havermout
  • 125 gram honing
  • 1 ei
  • 100 ml kokosolie
  • 2 el kaneel
  • 1 snufje zout
  • 600 gram appels (ik gebruikte zelf goudreinet en jonagold gemixt)
  • 50 gram rozijnen (optioneel)
  • Taartvorm 24 cm doorsnee

Bereiding:

  • Verwam de oven voor op 175 graden
  • Mix het ei, de bloem, havermout, 1 eetlepel kaneel, snufje zout, kokosolie en 100 gram honing door elkaar.
  • Mix het zo’n 3 minuten tot het een mooi gelijkmatig en stevig beslag wordt
  • Vet de bakvorm in
  • Verdeel het beslag over de bakvorm en maak een iets opstaande rand van +- 1/2 cm dik

TIP: Gebruik bij het verdelen van het mengsel de achterkant van een lepel

  • Week de rozijnen een paar minuutjes in heet water
  • Schil en snijd de appels in stukjes
  • Meng de rest van de honing en de kaneel door het appelmengsel en voeg ook de rozijnen toe.
  • Schep het appelmengsel op de taart bodem
  • Bak de taart in ongeveer 45 minuten

havermout appeltaart 1

Uit deze taart kan je ongeveer 10 stukken halen. Per taart punt bevat het ongeveer 240 calorieën. Dit scheelt op zich niet zo heel veel in vergelijking met een gewone punt (afhankelijk van wat je erin doet en hoe je het maakt sommige punten bevatten ook rond de 400 calorieën ) maar hier zitten wel weer betere vetten in en geen suiker maar honing wat natuurlijker is (let op: wel puur en niet met allerlei toevoegingen)

havermout appeltaart 3

Havermout appeltaart 2

Eet smakelijk maar geniet met mate 😉

Liefs,

Kelly

Facebook Comments

7 Comments on Recept: appeltaart met havermout

  1. mireille.ruiken@gmail.com
    18 februari 2016 at 15:27 (4 jaar ago)

    proef je de “kokos”olie goed ?? want dat is iets wat ik absoluut niet lust….kokos

    Beantwoorden
  2. Mariska
    10 oktober 2015 at 19:46 (4 jaar ago)

    O.. En geen bakpapier gebruiken.. Gewoon de taartvorm invetten, want door het vocht, is het papier helemaal sompig geworden en als je een punt wilt snijden plakt er een heel stuk nog aan de bodem van je taartpunt..

    Beantwoorden
  3. Mariska
    10 oktober 2015 at 19:36 (4 jaar ago)

    Vandaag het recept geprobeerd en eerst laten proeven door een vakjury.. Een peuter en een kleuter! En ze vonden het lekker!! M’n man heeft slechts een klein puntje geproefd en vond toch de ouderwetse variant lekkerder, maar volgens mij had hij zijn mening al gevormd voordat hij het proefde.. Ik vond het ook geslaagd! En het smaakt toch net wat beter als je weet dat je gezond(er) aan het snoepen bent..

    Beantwoorden
  4. Brenda
    9 oktober 2015 at 22:43 (4 jaar ago)

    Genieten, als je dat al doet, moet je volop doen! Drinken met mate, maar genieten niet. Genieten kan ook van een klein stukje, maar als je een stukje neemt, gewoon genieten!

    Beantwoorden
    • healthkelly
      10 oktober 2015 at 06:12 (4 jaar ago)

      Ik bedoel genieten met mate van het eten 😉 idd een klein stukje is ook prima 🙂

      Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Recept: appeltaart met havermout

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






CommentLuv badge