Veel Nederlanders kampen met darmproblemen. En als de arts niet echt weet wat het is wordt er al vrij snel “prikkelbaar darm syndroom” geroepen. Al jaren heb ik ook darmklachten en na een darmonderzoek werd er bij mij ook gesproken over het prikkelbaar darm syndroom en kreeg ik de mededeling dat ik er maar mee moest leren leven. Inmiddels kan ik dat aardig goed maar ik heb daarbij wel wat hulpmiddeltjes ontdekt die mij aardig goed helpen. Ik vertel er graag wat meer over…

Al vanaf dat ik een klein kind was heb ik problemen met mijn darmen. Soms kon ik dagen niet naar het toilet en als ik iets verkeerd at wat bijvoorbeeld niet goed gaar was dan zat ik vaak uren op het toilet omdat alles eruit kwam (sorry voor de details). Slijm bij de ontlasting en vooral heel vaak een opgeblazen gevoel was ook heel “normaal” voor mij. Na een uitgebreid darmonderzoek kon er ook geen andere conclusie getrokken worden dan “prikkelbaar darm syndroom”.

Diverse medicijnen

In die jaren dat ik dit probleem heb heb ik al diverse keren medicijnen gebruikt. Lactulose stroop, Movicolon etc etc er is eigenlijk maar weinig wat ik niet heb geprobeerd? En eerlijk gezegd werkte alles vaak maar tijdelijk want zodra mijn lichaam eraan gewend was reageerde ik er nagenoeg niet meer op. Volgens de arts zou dat ook te maken hebben met het prikkelbaar darm syndroom..

Naast medicatie ben ik natuurlijk ook op mijn voeding gaan letten. Zo eet ik nagenoeg geen ui en prei, daar reageert mijn buik namelijk niet zo heel goed op. Ook gewone melk kan ik niet zo goed verdragen daarom drink ik altijd sojamelk. Yoghurt en kwark kan ik dan wel weer hebben maar blijkbaar is het hoe zuurder hoe beter je buik het kan verwerken. Doordat ik beter oplet is het allemaal wel iets rustiger geworden.

Detoxner

Toen ik pas een mail in mijn inbox kreeg over de detoxner speciaal voor het prikelbaar darm syndroom werd ik nieuwsgierig. Met deze kuur zou je namelijk je prikkelbaar darm syndroom kunnen temmen. Het beloofd het volgende:

  • Activeert de darmbewegingen
  • Zorgt voor betere opname van voedingsstoffen
  • Corigeert en optimaliseert de natuurlijke microflora
  • Reguleert de vochtbalans en de ontlasting
  • Vermindert een opgeblazen gevoel

Ideaal om te proberen dacht ik. En in overleg ontving ik een proefpakket om te proberen.

De kuur bestaat uit een 5 dagen programma waarbij je 5 dagen lang iedere dag een zakje met vezelf pakt en daarnaast een glas water met een bruistablet. Na die 5 dagen heb je een onderhoudsprogramma waarbij je om de 2 dagen een zakje met vezels pakt die je oplost in water.

Wat vind ik er van?

Ik heb zowel het detox programma van Detoxner gebruikt als het onderhouds programma. Ik moet eerlijk bekennen dat mijn buik de eerste dag een beetje in opstand kwam. Maar he het is niet voor niks een prikkelbaar darm syndroom. Ik had best wel wat buikpijn en dacht: Pfff als dit zo aanhoud dan stop ik er weer mee. Nu moet ik wel zeggen dat ik toen al een paar dagen niet naar het toilet was geweest voor de grote boodschap, mijn darmen werden dus weer even wakker geschud.

Gelukkig ging het na die eerste dag goed, ik kon normaal naar het toilet en ik had geen last meer van mijn buik of een opgeblazen gevoel. De dagen die daarop volgde waren hetzelfde. Ik kon dagelijks naar het toilet voor de grote boodschap en mijn buikklachten waren weg. De smaak van het drankje en de vezels viel me ook echt mee. Het drankje vond ik een beetje smaken naar 7up en de vezels opgelost in water deden me dan weer een beetje denken aan Brinta, het was in ieder geval niet vies.

Na de 5 dagen ben ik over gegaan op de onderhouds dosering en ik dacht: nu zal het wel weer anders gaan worden. Maar dat was helemaal niet zo. Nog steeds kon ik dagelijks naar het toilet en had ik geen buikklachten meer. Heel apart dat zoiets mij kan helpen terwijl ik daarvoor jaren aan het sukkelen ben geweest. Ook nu dacht ik: als dit pakje leeg is zal het wel weer net als vroeger worden maar tot aan de dag van vandaag kan ik nog steeds dagelijks naar het toilet en heb ik nagenoeg geen buikklachten meer. De onderhoudsdosering schaf ik wel aan als bij nood maar ik wil hem niet standaard gebruiken en alleen als ik merk dat het weer de verkeerde kant op gaat.

Overleg met je arts!

Overigens wil ik wel even erbij zeggen dat je moet overleggen met je arts als je twijfelt of het voor jou goed is. Ook als je niet zeker weet of je het prikkelbaar darm syndroom hebt is het wenselijk om eerst met je arts te overleggen alvorens je begint aan de detoxner. De detoxner is glutenvrij, suikervrij en geschikt voor veganisten. Wil je weten wat er precies in zit? Kijk dan HIER.

Heb jij ook last van het prikkelbaar darm syndroom?

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge