Afgelopen donderdag zijn we met ons gezin in Toverland geweest. We hebben veel plezier gehad helaas liep dat plezierig dagje aan het eind net even wat anders dan gepland en eindigde hij bij de EHBO….

Toen we Toverland binnen kwamen werden onze kinderen enthousiast ontvangen door 2 figuren die er rond liepen. Ze keken ook gelijk hun ogen uit want “wat is het hier groot mama” en dan stonden we nog maar in de eerste hal.

Binnen en buiten

Toverland is leuk als het mooi weer is maar ook als het slechter weer is kan je er prima vermaken. Er zijn namelijk zowel binnen als buiten attracties voor jong en oud. Bij de kassa krijg je een plattegrond waar alle attracties op staan ook staat er bij vermeld vanaf welke lengte je erin kan. Ideaal want zo konden wij van te voren al tegen onze kinderen zeggen of ze ergens in mochten of niet en konden we de teleurstellingen bij de attractie voorkomen.

Het was in de ochtend nog mooi weer waardoor we gelijk buiten zijn begonnen met de attracties. Onze dochter is een groot fan van achtbanen en alles wat hard gaat, dat zijn we dus eerst gaan doen. We begonnen met de Troy achtbaan: de snelste, hoogste en langste achtbaan van de Benelux en ja dat heb ik gemerkt poeh. Maar dochterlief is een echte bikkel en ging er gelijk nog een keer in, dit keer mocht papa mee.

In de tussentijd terwijl onze dochter in een attractie ging waar ons zoontje niet in mocht zocht ik met hem een speeltuintje op waarin hij kon spelen. Die zijn er ook echt genoeg. Speeltuintjes met water maar ook een binnenspeeltuinen en een buiten speeltuin met glijbanen etc.

Natuurlijk hebben ze nog veel meer attracties en ook aan de allerkleinste is gedacht. Voor de wat kleine kinderen is binnen veel te doen, ze kunnen klimmen en klauteren maar ook diverse attracties zijn geschikt voor de jongste bezoekers. Ook buiten kunnen zij hun hart ophalen op onder andere de paardjes en de bootjes.

Waar ik als ouder enorm van genoot was de natuur. Het park staat vol mooie bloemen, watervallen en ander moois. Eerlijk gezegd zijn er niet veel parken die mij zo hebben kunnen boeien qua natuur. Onze kinderen vonden de natuur ook erg mooi vooral de watervallen en het bruggetje waar ze onder water door konden lopen viel erg in de smaak.

Bezoekje aan de EHBO van het park

Iets wat je niet graag doet als ouder maar wat bij ons toch is gebeurd in Toverland: een bezoekje aan de EHBO van het park. Onze dochter was namelijk aan het spelen bij het water, keek niet goed uit en kreeg een stang van hout tegen haar hoofd aan. Het werd gelijk dik dus besloot ik niet te wachten en gingen we naar de EHBO om te koelen.

Gelukkig heb ik natuurlijk ook een zorg achtergrond en wist ik wel dat het mee viel. Er was nog niemand van de EHBO maar we werden wel gelijk opgevangen door een andere medewerkster die met ijs aan kwam lopen en een glaasje water. Uiteindelijk kwam de EHBO’er ook snel ter plaatsen en stelde, net als ik, vast dat het wel mee viel.

 

Na even koelen en een paracetamol konden we weer verder. Het was aan het einde van de dag en daar was ik wel blij om omdat ik haar zo kon weerhouden van hele snelle attracties, dat leek me namelijk niet echt handig na zo’n best wel harde klap.

Wat vinden wij van Toverland?

Ik was nog nooit in Toverland geweest en moet zeggen dat het park me enorm heeft verrast. Ik dacht dat het best klein zou zijn maar toch heeft het park een flinke oppervlakte. En zowel met mooi als slecht weer is er genoeg te doen. Voor ons is Toverland echt een verrassing geweest en zeker een aanrader; een hele dag plezier is gegarandeerd!

De komende woensdagen tot 23 augustus hebben ze hun openingstijden verruimd tot 23.00 en is er van alles te doen. Aan het eind kun je ook genieten van een spectaculair vuurwerk. Kijk voor meer informatie op de website. 

Ben jij wel eens in Toverland geweest?

Facebook Comments

1Pingbacks & Trackbacks on Plezier in Toverland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge