Afgelopen woensdag waren we uitgenodigd door Playmobil voor de lancering van het nieuwe wintersport thema. Dit event werd gehouden in Snowworld Zoetermeer en onze kinderen kregen voor de eerste keer skiles. En eerlijk gezegd vond ik het als moeder spannender dan dat zij het vonden. Ik kreeg namelijk flashbacks na mijn eerste skiles en die was eigenlijk best hilarisch… Ik vertel je graag meer over deze dag en natuurlijk heeft mijn dochter weer een leuk filmpje voor jullie: een unboxing video die je niet mag missen..

Toen de aanvraag van Playmobil binnen kreeg dacht ik gelijk: super leuk! Maar ook kwam er een beetje angst bij me boven want moest ik het de kinderen wel aandoen om op de ski’s te gaan? Mijn eerste keer was namelijk hilarisch afgelopen met een hele skihal die voor mij stond te klappen toen ik met beide benen in de lucht uiteindelijk heel charmant op de grond viel….. Daarna heb ik NOOIT meer op ski’s gestaan.

Ontvangst

We waren wat aan de late kant doordat mijn kinderen gewoon naar school moesten en ik het dus niet eerder kon redden. We kwamen net op het moment binnen dat er 2 figuren van de piste af kwamen skieën. De kinderen konden nog net een cakeje mee pikken en toen moesten we al onze materialen gaan halen.

De kinderen kregen ski schoenen, ski kleding en natuurlijk een helm. Met veel gemopper (mama wat zitten die schoenen strak, mama het lukt niet, mama mama mama….), was het uiteindelijk gelukt en moesten we wachten tot we naar de ski hal mochten. Ik had speciaal snowboots aangedaan maar helaas moest ik die uitdoen en omwisselen voor speciale sneeuwschoenen van Snowworld.

De piste op

En na even wachten, wat voor de kinderen wel een eeuwigheid leek te duren ;), mochten we de piste op. Normaal mag je als ouder niet mee kijken naar zo’n skiles maar speciaal voor het playmobil wintersportvakantie event werd daar een uitzondering voor gemaakt.

De kinderen werden verdeeld in 3 groepen: 4 jarige, 5 jarige en 6 tot 8 jarige. Onze dochter is 7 en onze zoon 5 maar ze wilde super graag bij elkaar blijven, gelukkig was dat geen probleem. En na een korte warming up waarbij ze hoofd schouders knie en teen deden en nog een aantal oefeningen gingen ze de loopband op omhoog, ik hield me hart vast want zelfs bij deze lift ging het bij mij toen mis 😉

Gelukkig zijn mijn kinderen iets leniger dan dat ik ben en gingen ze moeiteloos naar boven om vervolgens weer naar beneden te komen onder leiding van de instructeurs. Onze dochter vond het geweldig en ging zonder problemen weer naar boven, ze vond het zelfs enorm leuk. Ons zoontje daarentegen vond het maar niks en wilde niet meer. Uiteindelijk is hij over gegaan naar de 4 jarige op een kleinere baan waarbij hij het wel leuk vond.

Après Ski

Natuurlijk is er na het skieën ook tijd voor een Après Ski. Oké niet met feestmuziek, borrels etc maar wel met warme chocolademelk en borrelhapjes. Uiteraard waren daarbij ook wat playmobil figuren aanwezig en konden de kinderen nog heerlijk spelen met de Playmobil die er stond. Dat laatste vond met name onze zoon heel erg geweldig, ook kon hij geen genoeg krijgen van 1 van de figuren en wilde hij hem constant een high five geven.

Toen het tijd was om naar huis te gaan kregen we nog een ingepakte doos mee waarin 1 van de nieuwe Playmobil wintersport onderdelen in zat. Het liefst hadden de kinderen gelijk het papier eraf willen scheuren maar ze moesten wachten tot we thuis waren en dan duurt 1,5 uur rijden toch wel erruuuuggg lang hoor 😉

Playmobil Wintersportvakantie

Eindelijk waren we thuis en mochten ze het pakket uit pakken. Speciaal voor jullie heb ik dit gefilmd, onze dochter vind het namelijk leuk om Playmobil filmpjes te maken 🙂

 

Om de wintersportbeleving zo realistisch mogelijk te maken is er zoals je bent gewend van Playmobil aan de kleinste details gedacht. Van bontkraagjes om de kleding, verschillende ‘lange latten’ en skiklas met mascotte tot de meest typische pistegerechten en alles is aangekleed in gezellige, winterse kleuren. Bij het winterse chalet met restaurant hoort een gezellige lodge, waar sportievelingen na een actieve dag op de piste met rode wangen tevreden in hun slaapzak kruipen. Het thema is uit te breiden met verschillende (wedstrijd)skiërs en -snowboarders, een sneeuwballengevecht en een skischool. De brede winterse collectie maakt het mogelijk om een compleet wintersportgebied te creëren en met de hele familie van de berg te suizen.

De PLAYMOBIL Wintersportvakantie bestaat uit de volgende items:

Wat vind jij van de nieuwe Playmobil Wintersportvakantie collectie?

* de links in dit artikel zijn affilatie links
Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge