recepten diner

Pappardelle Puttanesca

Pappardelle Puttanesca

Voor deze Pappardelle Puttanesca heb je geen peper en zout nodig, de saus heeft smaak genoeg. Probeer of je volkoren pappardelle of eventueel een ander soort volkoren of spelt pasta kunt vinden.

 

Print

Ingrediënten 2-3 personen:
Aantal personen 3 personen

Ingrediënten

  • 250 gr pappardelle
  • 2 tenen knoflook , in dunne plakken
  • 1 el kappertjes
  • 12 ansjovisfilets
  • 1 rode peper , in dunne ringen
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 cherrytomaatjes , doormidden gesneden
  • 1 bosje basilicum
  • 12 zwarte olijven
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  1. Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Bak in de olijfolie in een grote pan de knoflook, kappertjes, ansjovis en rode peper
  3. Hak de steeltjes van de basilicum fijn en voeg dit samen met de oregano, het blik tomaten en de cherrytomaatjes toe en laat even pruttelen.
  4. Giet de pasta af, houd wat pastawater achter, en doe de pasta dan bij de tomatensaus.
  5. Voeg als laatste de zwarte olijven en basilicumblaadjes toe en meng alles. Als de saus te dik is, kan je nog wat pastawater toevoegen.

Kijk voor nog meer gerechten van Hanneke op haar Website  en Facebookpagina 

Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...