Zoals ik al eerder vertelde wil onze dochter van 8 heel erg graag modellenwerk doen. Hierop zijn heel veel reactie gekomen mensen vroegen zich af of zij het echt wel wil: Ja dit wil ze zelf, alles gaat ook in overleg met haar of ze iets wel of niet wil. Ook waren er vooral vragen van mensen die zich afvragen hoe je dan het beste kunt beginnen. De aller eerste stap daarvoor is: het opbouwen van een modellen portfolio. Inmiddels heeft ze al wat dingen gedaan qua modellenwerk en graag vertel ik je er meer over. Ook deel ik wat foto’s van shoots en wat meer tips voor het opbouwen van een modellen portfolio.

In een eerdere blog kon je al lezen over dat onze dochter modellenwerk wilde gaan doen en gaven we al wat tips. Inmiddels zijn we al wat ervaringen verder en willen wij die graag met jullie delen.

Opbouwen van een modellen portfolio

Om te beginnen met modellenwerk is het echt belangrijk om een modellen portfolio op te bouwen. Natuurlijk kun je ook weleens een opdracht krijgen met gewone foto’s maar ervaring opdoen is ook erg belangrijk en staat goed op je modellen CV. Daarom is het belangrijk om goede fotografen te selecteren. Kasia Orlow fotografie is de eerste fotograaf waar we zijn geweest om foto’s te maken. Dit was geregeld door Suus casting. Zij doen overigens verschillende keren per jaar casting fotodagen, ben je dus opzoek? Kijk dan zeker even op hun site. Hieronder een kleine selectie van de nieuwe foto’s die gemaakt zijn, we hebben er ook voor gekozen om foto’s te maken in haar danspakje omdat dat iets is wat ze ook graag doet:

Marieke Maas fotografie

Een hele andere shoot die ze heeft gedaan was met Marieke Maas fotografie . Een ontzettend lieve meid die ook voor Enzo Knol regelmatig fotografeert op zijn fan dagen. Marieke is student fotografie en is bovendien ook nog eens goed in styling. We hadden ervoor gekozen om in dit geval een fotoshoot met bloemen te doen. En het resultaat mag er wezen, we zijn er super blij mee, een aanrader dus!

Zoek een fotograaf die bij je past

Het aller belangrijkste is: zoek een fotograaf die bij je past en vooral iemand met ervring. Je kan wel ervoor kiezen om zomaar iemand in de arm te nemen maar dan weet je vaak niet goed wat voor kwalititeit je krijgt. Belangrijk is om te zoeken naar referenties, het bekijken van het modellen portfolio en vooral; je moet een goed gevoel hebben. Helaas is het in deze wereld nog steeds zo dat er rotte appels tussen zitten; wees daar dus alert op. Ook is het belangrijk dat je zorgt voor wat variatie in de foto’s.

Zelf fotograferen

Inmiddels heb ik zelf ook een camera aangeschaft en ben ik begonnen met fotograferen. Ik merk dat ik het super leuk vind om te experimenteren en het lukt al wel aardig goed. Toch wil ik nog veel meer ervaring opdoen en ben ik nu sinds kort begonnen met de online fotocursus van de Rooij fotografie. Ik heb nog niet zo heel veel onderdelen gedaan maar datgene wat ik heb gedaan bevalt me super goed. Ik zal jullie hiervan op de hoogte houden want ik vind het eigenlijk wel leuk om mijn vorderingen met jullie te delen.

Ze heeft nog een aantal fotoshoots gedaan voor het opbouwen van een modellen portfolio maar ik kan niet alles delen natuurlijk. Uiteraard kan je wel op haar instagram kijken. Volgen mag natuurlijk ook 😉

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge