Continue maar rennen, vliegen en bezig zijn houd niemand vol, ontspanning op zijn tijd is daarom erg belangrijk. Afgelopen weekend was mijn ultieme moment van ontspannen ik ging namelijk helemaal alleen naar Hilton Royal Parc Soestduinen. Niet zomaar om alleen te overnachten maar ik volgde ook een aantal sessies van Annette van Meer dan yoga. Maar hoe beviel het me nu eigenlijk en wat heeft het me gebracht? Ennuh mocht jij ook toe zijn aan een weekendje ontspanning lees dan snel verder want ik geef 1 weekend weg….

Vorige week zondag zei ik met tranen in mijn ogen tegen mijn man “ik ben zo toe aan tijd voor mezelf, er even tussenuit naar een of ander kuuroord en even helemaal niks”. Ik was mezelf namelijk helemaal voorbij aan het lopen. De kinderen vroegen op dat moment ook extra aandacht (vanwege de spanningen van sinterklaas) en ik was gewoon te druk. Nou blijkbaar had iemand mijn “wens” gehoord want “Pling” de volgende ochtend kreeg ik ineens een mail met “Over 5 dagen is het zover..” daarin stond vermeld dat ik naar het Hilton Royal Parc Soestduinen mocht komen voor een ontspanningsweekend in combinatie met Meer dan Yoga.

Volop ontspanning

Ik geloofde eigenlijk niet goed wat ik las want hoewel ik er ooit eerder contact over heb gehad hadden we er nooit definitieve afspraken over gemaakt. Toch bleek het echt waar te zijn en zou ik gaan genieten van volop ontspanning in het weekend. Het programma zag er als volgt uit:

Vrijdag

17:00 uur ontvangst en kennismaking
17:30 uur yoga workshop, thema: aarden
18:30 uur adem-sessie (30 minuten)
19:30 uur twee-gangen diner in restaurant Royal Parc, inclusief 2 drankjes

Zaterdag

8:00 uur yoga workshop met thema: zelfvertrouwen
9:30 uur healthy ontbijt / ontbijtbuffet
11:00 uur stilte wandeling
Daarna is de middag vrij te besteden.
17:00 uur yoga workshop met thema: balans
18:00 uur meditatie-sessie (30 minuten)
Aansluitend vrij te besteden.

Zondag

8:30 uur yoga workshop met thema: ontspannen
10:00 uur healthy ontbijt / ontbijtbuffet
12:00 uur uitcheck / late check-out mogelijk op basis van beschikbaarheid

Ik hoef je natuurlijk niet uit te leggen dat ik daar wel enorm veel zin in had!

Hilton Royal Parc Soestduinen

Nadat ik op vrijdag de kinderen naar oma had gebracht, omdat mijn man nog niet thuis was van het werk, ging ik op weg naar het hotel. Ik werd hartelijk ontvangen bij de receptie en maakte daarna kennis met Annette die de yoga en ontspanningssessies zou verzorgen dit weekend. Vervolgens ging ik eerst naar de kamer om mijn spullen weg te leggen en me om te kleden voor de eerste sessie. Wat was die kamer prachtig zeg!

Het hotel ligt in een prachtige omgeving waar je volop kunt genieten van de natuur. Je hebt er diverse wandel en fiets routes en bij het hotel kun je fietsen huren. Als je geen zin hebt om het hotel te verlaten kun je je in het hotel ook prima vermaken. Het hotel beschikt over een golfbaan, een fitness ruimte, een zwembad en een sauna + solarium. Daarnaast zijn er mogelijkheden om diverse behandelingen te boeken zodat je nog meer kunt ontspannen. Overigens is het hotel ook prima te bezoeken met kinderen: er waren genoeg gezinnen aanwezig.

 

Eten en drinken

Ik ben en blijf natuurlijk nog steeds een foodlover, eten en drinken in een hotel speelt voor mij daarom ook een erg belangrijke rol. Nou ik kan je vertellen dat dat in hotel Hilton Royalparc Soestduinen echt super goed geregeld is. Het personeel is super vriendelijk en doet er alles aan om het naar je zin te maken. Wil je iets anders eten of moet er iets aangepast worden in een gerecht? Je hoeft het maar te vragen en ze kijken wat ze voor je kunnen doen. Ik heb 2 dagen heerlijk gegeten, foto’s zeggen vaak meer dan woorden dus bij deze:

Het ontbijt is trouwens ook helemaal geweldig: voor ieder wat wils. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik nog maar weinig hotels heb getroffen waar het ontbijt zo goed en uitgebreid was. Yoghurt, noten, fruit, granola, broodjes, croissants, brood, zalm, vlees soorten je kan het zo gek niet bedenken of ze hadden het wel. Er werden zelfs nog apart wafels en pannenkoeken geserveerd als je dat zou willen. Wederom was de service echt enorm.

 

Meer dan Yoga

Als ik mensen spreek over yoga dan wordt er vaak gedacht “Oh dat is toch zweverig en moeilijk? ” maar er zijn zoveel verschillende soorten dat er toch echt wel groot verschil tussen zit. Ik kan je vertellen dat dit weekend absoluut niet zweverig is. Sterker nog: het gaf me veel ontspanning, inzichten en heeft me mijn ogen doen openen

De lessen worden gegeven door Annette die samen met haar man Carolinus door Nederland reist om op huizen te passen van mensen die bijvoorbeeld voor langere tijd op vakantie gaan. Annette heeft echter wel haar eigen Yogalessen in Soest die zij iedere week geeft. Op een gegeven moment werd zij door Hilton Royal Parc Soestduinen gevraagd of zij voor een bedrijf in het hotel een yogales kon geven. Uiteindelijk is daardoor het balletje gaan rollen en is het Wellness yoga arrangement ontstaan.

Nadat we kennis hadden gemaakt met de groep, overigens een super leuke groep, kregen we na een glaasje groenten sap en een fruitspiesje onze eerste “les”, gevolgd door een adem sessie. Ik was een beetje bang dat ik me in allerlei bochten zou moeten wringen, zoals bij sommige yoga soorten het geval is, maar dat was niet het geval het was juist heel rustig en ontspannend en totaal niet moeilijk.

Helemaal tot jezelf komen

Het weekend was voor mij met voornamelijk doel om helemaal te ontspannen. Na de eerste sessie heb ik dat gevoel ook al gelijk ervaren. De eerste nacht heb ik ook echt geslapen als een roosje, de tweede nacht trouwens ook. Het fijne van de lessen was dat er regelmatig door Annette werd gevraagd of het oké voor je voelde want zij vond het erg belangrijk dat we helemaal tot ons zelf zouden komen. Daarbij is het natuurlijk ook belangrijk dat je geen dingen doet waar je niet achter staat.

Ademtechnieken, ontspanningshoudingen, meditatie etc, het is allemaal voorbij gekomen. En geen van die dingen vond ik vervelend om te doen. Hoewel het in het begin wat onwennig voelde was ik er snel aan gewend en kon ik het steeds beter toe laten. Bij de meditatie sessie dacht ik wel even “WOW 20 minuten?” maar die waren om voordat ik er erg in had. Sterker nog: ik blijf het thuis doen voordat ik naar bed ga omdat ik zo de dag goed kan afsluiten.

Ik vind het ook super leuk dat Annette inzichtskaarten in het midden van de kring had liggen. Die kon je pakken als je daar behoefte aan had. Ik heb er dagelijks 1 gepakt om iedere dag een nieuw inzicht te krijgen. Aan het einde van de dagen kwam Annette ook rond met postkaarten met een boodschap. We mochten er allemaal eentje trekken en daar een mooie tekst op schrijven voor ons zelf. Dit kaartje komt op een later moment via de post naar ons toe, dit doet Annette op een onbekend moment. Ik trok het kaartje “It is what it is” en toen werd het me even te veel; het hele weekend alleen, ontspanning ten top, alle inzichten die ik kreeg en dan uiteindelijk zo’n kaartje waarmee alles op zijn plek viel maar wat was dat prachtig. Ook de andere kaartjes  die ik trok dit weekend kwamen goed binnen en zorgde voor inzichten.

De begeleiding van Annette is echt super; je moet niks en (bijna) alles mag. Ook de locatie bij het Hilton Royal Parc Soestduinen is top en de ultieme plek om te ontspannen zij zorgde ook voor voldoende fruit en water tijdens de sessies. Voor iedereen die even helemaal tot zichzelf wil komen kan ik dit arrangement echt aanraden. Het heeft mij heel veel gebracht en kan er weer helemaal tegen aan 🙂

Winactie GESLOTEN

De winnaar is geworden na loting:  Gonny de Ruijter
Gefeliciteerd 🙂  stuur je me een mail op info@healthy-kelly.nl dan zal ik zorgen dat alles in orde komt 

Ik kan niks anders zeggen dan dat Hilton Parc Soestduinen en Meer dan Yoga dit wellness weekend super goed hebben georganiseerd. We kwamen absoluut niks tekort en het was 1 groot bad aan luxe.
Het leuke is dat ik voor sinterklaas mag spelen en 1 van mijn volgers  blij mag maken met een Welness weekend voor 1 persoon met aankomst op 15 december bij Hilton Royal Parc Soestduinen. Zo kun je nog voor de kerst even helemaal ontspannen. HIER vind je meer info over het arrangement.

Wat moet je daarvoor doen?

 • Like Healthy Kelly op facebook
 • Laat hieronder een reactie achter waarom jij graag kans maakt op dit arrangement.
 • Het liken / delen van het bericht op Facebook wordt enorm gewaardeerd en vergroot je kans.

Op 5 december zal ik de winnaar bekend maken in dit bericht. Graag dan reageren binnen 48 uur anders ben ik genoodzaakt een andere winnaar te kiezen.
LET OP: De winactie is alleen voor het weekend van 15 december, verschuiven naar een andere datum is niet mogelijk. Natuurlijk kan je altijd voor een ander bijboeken mocht je het leuk vinden om samen met een vriend of vriendin te gaan.

* Ik heb het Arrangement aangeboden gekregen namens Hilton Royal Parc Soestduinen

 

Facebook Comments

2 Comments on Ontspannen in Hilton Royal parc Soestduinen + Winactie (gesloten)

 1. G.T.
  2 december 2017 at 05:12 (2 jaar ago)

  Wat gaaf om zoiets te winnen! Sinds kind van nu 2,5 zijn we nooit meer samen weg geweest, laat staan ik alleen. Lijkt me zó tof om op korte termijn te kunnen gaan doen!
  Ik heb helaas geen FB, kan ik dan toch meedoen?

  Beantwoorden
 2. Anna
  28 november 2017 at 06:50 (2 jaar ago)

  Oooh wow wat is dit bijzonder… ik doe heeeeel graaag mee…

  Waarom? Momenteel is het vrij onrustig thuis.. van alles gaande en ik zou graag even dat moment voor mezelf willen hebben…

  Facebook: An Na

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge