My Posts

My Killerbody programma – week 1

My Killerbody programma – week 1

Week 1 van het my killerbody motivation online programma  zit er weer op en ik had beloofd dat ik jullie op de hoogte zou houden. Ik heb ook ontzettend veel vragen gekregen en een hoop vooroordelen gehoord maar nu kan ik jullie vertellen hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat en of het me bevalt..

Om eerlijk te zijn begin ik de vooroordelen wel een beetje irritant te vinden want “Je mag daar toch maar weinig bij eten?” en “als je zoveel uur sport wordt je toch uitgeput met zo weinig eten?” maar ik kan je vertellen dat het niet zo is.

Voeding

Ik had vorige week al laten weten dat ik zo rond de 1500 kcal zou gaan eten bij het MKBM programma en kreeg toen al gelijk de vraag “maar in het boek stond volgens jou dat je er 2030 mocht hoe zit dat dan?”, en dat klopt maar die 2030 is als ik niet wil afvallen, dat wil ik dus wel dus wordt er ongeveer 400 – 500 kcal eraf gehaald en dan kom je dus ron de 1500 / 1600 kcal uit.
Mijn voeding bestaat uit (er is een kleine marge):

  • 80 tot 108 gram koolhydraten
  • 111 tot 150 gram eiwitten
  • 57 tot 77 gram vet (uiteraard gezonde vetten)

Door de voorbeeld menu’s die erbij staan leer ik ook meer hoe ik aan mijn eiwitten kan komen en hoeveel koolhydraten waar in zitten. Soms ga ik nog wel iets over de koolhydraten heen maar dat blijft vaak beperkt. Het vet daar kom ik niet altijd aan maar ik vind dat zelf ook niet zo heel erg, al heb je natuurlijk wel vetten nodig.

Wat eet ik zoal?

Eigenlijk eet ik best veelzijdig zo heb ik afgelopen week wraps met kip, pasta met saus en gehakt, gebakken eieren en regelmatig kwark en noten gegeten. Ook heb ik zelf wat gesleuteld aan mijn menu waardoor ik zelfs op 1 dag gewoon lekker een pannenkoek heb gegeten, niet met spek enz maar wel met een lading wokgroenten en wat woksaus: echt een aanrader!
Het feit dat ik ook best wel wat kwark, yoghurt, griekse yoghurt etc eet vind ik zelf geen probleem ik vind dat namelijk erg lekker en er zijn diverse smaken op de markt waardoor het ook niet saai wordt, bovendien mag je regelmatig bijvoorbeeld een stuk fruit, kaneel of noten toevoegen waardoor het nog leuker wordt.
Of ik honger heb gehad kreeg ik ook regelmatig als vraag het antwoord is: Eigenlijk helemaal niet! Maar juist de eiwitten zorgen ook voor een verzadigd gevoel. Ik heb wel 1 cheatdag gehad en dat was afgelopen zaterdag toen ik met mijn man uit eten ging, maar dat moet af en toe kunnen toch? Ik heb me ook niet misdragen want ik heb bewuste maar lekkere keuzes gemaakt. Zondag heb ik het ook weer netjes opgepakt.

Sporten

“Oh jeetje bij dat mkbm programma moet je zeker heel veel sporten?”, ook die vraag kreeg ik regelmatig. En daarover kan ik zeggen: wat is veel? Als je van niks naar 3 x per week een uur sporten gaat is het voor jou misschien veel. Ik ben het gewend en vind het niet veel, sterker nog er staan 4 trainingen in mijn sportschema (waarvan ik er dus maar 3 hoef te doen) en ik denk dat ik die deze week alle 4 ga doen want het bevalt me wel goed. Ik ben ook geen uren in de sportschool, iets wat ik ook vaak hoorde, want met ongeveer een uurtje ben ik klaar met mijn programma. Tenzij het mega druk is en ik lang moet wachten op apparaten, wat best irritant is haha maar ja dat hou je toch in januari volgende maand is het waarschijnlijk al minder. Naar mijn sportschema vind ik het ook heerlijk om een stuk te wandelen of te hoepelen dus over het algemeen doe ik dagelijks wel wat aan beweging.

Begeleiding

Ik krijg begeleiding van een coach: Rosan, zij deelt regelmatig tips in een algemene community voor alle volgers van het programma maar ook bij persoonlijke vragen kan je ze aan haar stellen en helpt ze je hierbij: erg fijn dus! Op de community zelf ben ik nog niet zo heel erg actief geweest maar wat ik ervan lees is dat iedereen elkaar wel probeert te helpen.

Ik heb de smaak nu helemaal te pakken en ben blij dat ik nu over ben gegaan naar het mkbm programma juist doordat je hier ook echt voorbeelden krijgt van wat je kan eten om aan je eiwitten te komen etc.

Volgende week weer een nieuwe update…

 

 

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...