Als je aan Curacao denkt dan denk je waarschijnlijk ook aan mooie witte stranden. En die zijn er genoeg te vinden. Maar wat zijn de mooiste stranden van Curacao? Ik heb ze natuurlijk niet allemaal bezocht maar ik geef je wel wat tips van stranden die wij erg mooi vinden en die, in mijn ogen, de moeite waard zijn om te bezoeken. Ook als je schildpadden wil zien heb ik wel wat tips voor je…

Tijdens onze reis op Curacao hebben we een paar strandjes bezocht en eigenlijk zat er geen bij die ons niet bevallen is.

Cas Abao

Toch wel 1 van de mooiste stranden van Curacao als je het mij vraagt. Op onze vorige reis zijn we daar al geweest en ook dit keer zijn we er geweest. Het is een mooi wit zand strand en ik vind het uitzicht echt prachtig. Daarnaast beschikt dit strand ook over faciliteiten. Zo is er bijvoorbeeld een tentje waar je eten kunt halen, kun je er strandstoelen huren ( 5 gulden per stoel en dan krijg je een gratis douche munt), en zijn er toileten + douches. De weg ernaartoe is wel wat hobbelig en onverhard dus het advies is om niet al te hard te rijden 😉

Playa Piskado / Playa Grandi

Playa Piskado kregen we als tip van de dame bij de auto huur omdat het 1 van de mooiste stranden op Curacao is qua onderwater wereld. Ook heb je een grote kans dat je hier schildpadden tegen komt, het is namelijk een strandje waar de vissers komen om te vissen en hun vis schoon te maken. Het is overigens niet een heel mooi zand strand en er liggen best wel wat schelpen dus waterschoentjes is aan te raden. Maar het klopt wat ze zei: de onderwater wereld is prachtig! We kwamen hele mooie vissen tegen en mijn man en vader hebben inderdaad ook schildpadden gezien, zelfs hele grote. Jammer genoeg stopte de onderwater camera er mee en hebben we daar geen foto van kunnen maken.

Playa Lagun

Nog een tip die we kregen van de dame van de auto huur. Playa Lagun is een knus strandje waar je diverse bootjes tegen kunt komen. Ook is het omringd door diverse mooie gekleurde huisjes. S’avonds zou je hier ook heerlijk kunnen barbecuen als je de barbecue mee neemt.

Jan Thiel Baai

Oké eerlijk gezegd is Jan Thiel Baai niet echt een “strand” het is namelijk een steiger met zand maar het is er wel mega gezellig. Ook zit daar Zanzibar waar je heerlijke cocktails kunt drinken. Verder zou je hier bijvoorbeeld kunnen flyboarden, een ritje op de waterscooter en is het ook mogelijk om andere water activiteiten te doen.

Kokomo Beach

Het strandje Kokomo hebben we bezocht na een tour die we hadden gemaakt. We hebben hier even gerelaxt. Je kan er zwemmen naar een plateu in het water om daar te genieten van het uitzicht. Ook staat er een schommel in het water waar je op kunt zitten om even heerlijk te schommelen. Uiteraard kun je ook genieten van een heerlijk bedje of wat eten of drinken in het restaurant.

Pirate Bay

Een strandje waar we de vorige keer zijn geweest en waar we de Aquafari hebben gedaan. Je hebt hier een restaurant bij waar je entree betaald voor het strand en je kunt er ook lekker liggen. Het is een knus strandje en de onderwater wereld die wij hebben gezien tijdens de aquafari was geweldig, dus ik verwacht dat je als je gaat snorkelen ook zeker zult genieten.

Klein Curacao

Toch wel 1 van de mooiste stranden van Curacao: Klein Curacao. Je kan hier niet naartoe met de auto maar in ongeveer 1,5 – 2 uur varen kom je op een prachtig onbewoond eiland. Diverse bedrijven bieden er boottochten naartoe. Wij zijn met de Mermaid gegaan en ik moet zeggen dat dit echt geweldig was. Bij aankomst kregen we een ontbijt, daarna een BBQ lunch en we konden ook onbeperkt drinken pakken (alcohol tegen extra betaling). Wil je echt helemaal het vakantie gevoel krijgen dan zit je op Klein Curacao goed. Je kan hier heerlijk zwemmen maar ook lopen naar een verlaten scheepswrak of de vuurtoren. Ook hier kan je trouwens met schildpadden zwemmen. Dit keer heb ik ze ook gezien en ook vast kunnen leggen. Echt geweldig!

Natuurlijk zijn er nog veel meer strandjes op Curacao maar deze ken ik nu en vind ik de moeite waard. We gaan zeker nog een keer terug en dan wil ik jullie kennis laten maken met nog meer stranden op Curacao.

Wat vind jij 1 van de mooiste stranden van Curacao?

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge