Het afgelopen jaar heb ik bedacht dat ik dingen echt anders ga aanpakken. Dingen die ik ook echt nog zou willen doen eens moet gaan doen, en er niet al te lang mee moet wachten. Bij mij kwam ineens het besef dat voor je het weet je leven ineens over zou kunnen zijn daarom een nieuw motto: Leef en geniet nu! Maar wat staat er dan op die to do list wat ik nog graag wil doen? En dan bedoel ik de to do list met dingen die ik nog graag wil doen, niet de to do list met wat nog MOET.

Eerder schreef ik al over mijn bucketlist  en daar had ik al een lijstje voor gemaakt wat ik zoal graag zou willen doen. Veel dingen leken een jarenplan maar inmiddels zijn er toch wel dingen die ik op niet al te lange termijn kan afstrepen.

To do list

Op die lijst stonden onder andere de volgende dingen:

 • Naar Beauty & de Beast gaan –> Helaas niet gelukt maar wie weet komt hij ooit nog terug? Maar de Lion king wil ik ook heel graag zien 😉
 • Paracute springen: We hebben staan kijken in Texel maar hebben het nog niet gedaan, die hoop ik toch binnen nu en 2 jaar af te kunnen strepen
 • Ballonvaart maken: Helaas ook nog niet gebeurd maar de voorkeur is toch eerst paracute springen en dan een keer een ballonvaart
 • Een lang weekend naar Disneyland: Nog niet gebeurd maar die wens is ook niet meer zo groot om eerlijk te zijn. Nu we gevlogen hebben heb ik gemerkt dat ik dat geweldig vind en ook graag andere landen wil bezoeken.
 • Een mooie gezinsfotoshoot laten maken: helaas manlief wil niet echt graag op de foto, gelukkig hebben we wel mooie foto’s laten maken van de kinderen.
 • Zelf een keer helemaal gestyled en ala Marilyn Monroe (maar dan niet in de witte jurk maar wel mooie jurkjes uit die tijd) op de foto:  Gelukt! Zie HIER het resultaat
 • Een reis naar Curacao samen met mijn gezin en daar zwemmen met dolfijnen: Het grappige is dat ik de blog in 2015 schreef, november 2016 zijn we samen naar Curacao geweest voor het t.v programma geheel kosteloos. Helaas niet gezwommen met dolfijnen maar ze wel in het wild gezien. En dit jaar nog vertrekken we met ons gezin naar Curacao dit kan ik dus ook afvinken.
 • Naar Amerika voor een rondreis: We kunnen niet alles tegelijk deze moeten we dus opschuiven naar voor over een paar jaar, is denk ik ook leuker als de kinderen groter zijn.
 • Eens een dagje shoppen alleen maar voor mezelf:  Is gelukt!
 • Een rondreis door Afrika: we hebben even overwogen of we naar Afrika zouden gaan of Curacao maar hebben besloten dat het Curacao wordt omdat Afrika ons leuker lijkt als de kinderen wat groter zijn.

Nog meer op mijn to do list

Inmiddels zijn er nog wat dingen bijgekomen op mijn to do list:

 • Met mijn dochter samen een nachtje logeren in een hotel en samen sushi gaan eten
 • Met mijn zoontje een uitstap maken naar datgene waar hij op dat moment graag naartoe wil.
 • Meer tijd aan mijn gezin besteden
 • Mijn studie gewichtsconsulente afronden
 • Vaker erop uit met mijn man zonder de kinderen (nachtje hotel, uit eten, bios etc)
 • Een tattoo laten zetten; deze vind ik nog wel een beetje eng hoor al heb ik wel een ontwerp laten maken. Eerst maar eens goed over nadenken het is tenslotte wel permanent.
 • Een hond verwelkomen in ons gezin: helaas staat manlief daar nog niet achter. Je moet er wel met zijn allen achter staan, dit zal dus nog wel even opzich laten wachten.
 • Meer genieten van het leven!

Hebben jullie nog dingen die je heel graag wil gaan doen?

* uitgelichte afbeelding is van shutterstock.com
Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge